Karjeros mačą sužaidęs E.Ulanovas: „Galiu dar geriau“ (VIDEO) 0

Vilius Stalgaitis, „BasketNews.lt“

22 taškai ir 32 naudingumo balai. Tai – nauji Edgaro Ulanovo karjeros rekordai, kuriuos jis pasiekė mače su Stambulo „Anadolu Efes“.

20 taškų dar iki ilgosios pertraukos surinkęs puolėjas po to užpildė įvairias statistikos grafas. Puolėjas atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 metimus. Visa tai buvo įprasminta „Žalgirio“ pergale 91:83.

– Edgarai, kaip vertinate rungtynes? – žurnalistai paklausė E.Ulanovo.
– Gerai pradėjau, bet rungtynės trunka 40 minučių ir tai nereiškia, jog taip pradėjęs išlaikysiu tokį tempą ir toliau. Tačiau tam ir yra komanda. Antroje pusėje į žaidimą gerai įsiliejo Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas. Taigi ši pergalė yra komandos darbas ir nuopelnas, per 40 minučių gali įvykti bet kas ir per jas visas reikia išlikti susikoncentravusiems.

– Ką „Anadolu Efes“ pakeitė gynyboje antrojoje pusėje ginantis prieš jus?
– Agresyviau ateidavo padėti ginantis. Buvo palanku žaisti su Pauliumi Jankūnu, kai jo žmogus ateidavo padėti, o Paulius – gerai pataikantis žaidėjas ir mūsų tarpusavio ryšys šioje situacijoje pagelbėjo.

– Pačiam geriausios karjeros rungtynės Eurolygoje. Koks jausmas?
– Gerai, aišku smagu. Kiek aš čia pagerinau? Dviem taškeliais, tai galima dar geriau. Smagu, kad man pasisekė, komandai. Pastaruoju metu mano žaidimas bangavo, nebuvau patenkintas žaidimu tiek prieš savo komandos draugus, tiek prieš save, bet kaip ir sakiau, nuopuolių neišvengsi.

– Po pertraukėlės pasiekėte pergalę namuose. Koks jausmas vėl laimėti, čia, „Žalgirio“ arenoje?
– Pastarosios rungtynės, galima sakyti, buvo apgailėtinos, bet žaidėme su stipriomis komandomis jų pike ir buvo tikrai sunku. Tuo metu dar buvo dvigubos savaitės, kur mums reikia tobulėti, norint sužaisti dvejas geras rungtynes. Bet šią savaitę gerai pasiruošėme, žinojome jų silpnybes ir stiprybes, kurias puikiai išnaudojome ir, svarbiausia, kad visas rungtynes kovojome.

– Stambulo ekipa yra antra geriausia pagal atkovotus kamuolius. Kiek įtakos rezultatui turėjo tai, jog „Žalgiris“ šiandien laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių?
– Prieš rungtynes akcentavome, kad jie dažnai žaidžia aukštu penketu, kai vienu metu būna du „centrai“ ir turi taškų darytojų, kurie žaidžia laukinį krepšinį – meta vos gavę kamuolį. Ir tų kamuolių jie nemažai susirenka, nes metant iš toli kamuolys gali atšokti, o mes tą ir akcentavome, jog ir žemesni žaidėjai turi padėti atsitveriant, aukštaūgiai turi padaryti didelį darbą ir ši plano dalis mums tikrai pavyko. Ir nors jie yra antri pagal atkovotus kamuolius, jie yra itin žemoje pozicijoje pagal rezultatyvius perdavimus ir mes tai žinojome.

– Žinojome, jog prieš rungtynes turėjote sveikatos problemų, kaip jautėtės prieš prasidedant mačui?
– Pastarosiomis dienomis jaučiuosi gerai, patys matėte, turiu sunkumų ir Eurolygoje, ir Lietuvos krepšinio lygoje, bet sezonas ilgas, mums reikia visų žaidėjų ir visi turi pakilimų bei nuopuolių. Svarbiausia – pasitikėti vienas kitu.

– Kokios problemos kamuoja? Kelio, dubens skausmai?
– Kaip ir sakiau, dabar jaučiuosi gerai, plius laimėjome, tikrai viskas gerai. Šiuo metu neturiu tokių problemų su sveikata, jog galėčiau skųstis.

– Kaip reagavote į Šarūno Jasikevičiaus pastabas po rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“?
– Ta savaitė nebuvo lengva. Turėjome ir geresnių, ir prastesnių rungtynių. Rungtynių daug, laiko kažką taisyti mažai, taigi belieka atiduoti visą save.

– Penkios pergalės, keturi pralaimėjimai. Kaip vertinate tokį rezultatą?
– Neblogai. Labiausiai neramina tie du pralaimėjimai dvigubos savaitės metu, kur mes turim pasitaisyti, bet šiaip tikrai neblogai ir toliau žiūrime į savo tikslus.

Komentarai