Žalgiriečiai išvyko į Tel Avivą (Š.Jasikevičiaus video komentaras) 0

BasketNews.lt inf.

Po ketvirtadienio rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda Kauno „Žalgirio“ stovykloje buvo ramu. Dėl FIBA lango kauniečiai neturėjo mačų nacionaliniame čempionate, todėl turėjo galimybę skirti laiko sau. Tiek laisvalaikiui, tiek ir treniruotėms.

Kauniečiai po rungtynių su Turkijos komanda gavo dvi laisvas dienas, po kurių kibo į darbus ir fizinio rengimo treniruotėse.

„Pailsėjome, po to porą dienų pasitreniravome gana stipriai. Dabar šiek tiek atleidome krūvius, tikiuosi, galėsime demonstruoti maksimalų krepšinį“, – prieš išskrendant į Tel Avivą pasakojo Šarūnas Jasikevičius.

Į dar vieną Eurolygos kelionę žalgiriečiai išsiruošė kiek neįprastu maršrutu. Anksčiau užsakomuoju reisu „Žalgiris“ pakildavo iš Kauno, tačiau šįkart Lietuvos čempionams teko vykti iš Vilniaus. Taip atsitiko dėl to, nes Tel Avivo Beno Guriono oro uostas priima lėktuvus, atvykstančius tik iš atitinkamo oro uostų sąrašo, kuriame Kauno skrydžių nėra numatyta.

Nors ir kitu maršrutu, tačiau Š.Jasikevičius į Tel Avivą su rimtais nuostoliais neišvyko. Trenerio teigimu, rungtynėse su „Anadolu Efes“ nugarą pasitempęs Artūras Milaknis šią savaitę jau galėjo treniruotis.

Izraelyje „Žalgiris“ sutiks komandą su tokiu pačiu pergalių ir pralaimėjimų santykiu (5-4). Vis tik garsių vardų „Maccabi“ gretose čia netrūksta.

Rezultatyviausiai komandoje rungtyniauja po 14,6 taško metantis Pierre‘as Jacksonas, o po 12,4 prideda ir Deshaunas Thomasas.

„Tai yra komanda, kuri labai banguoja. Jie yra sužaidę įspūdingų rungtynių, pavyzdžiui, namie su Madrido „Real“ ar Maskvoje su „Chimki“, bet yra ir įspūdingų pralaimėjimų. Tai yra nauja komanda, tad reikia kalbėti apie lengvus taškus. Jie yra pirmi Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius, svarbu kovoti po krepšiais ir neduoti bėgti į greitą puolimą, kas Tel Avive sukelia visą areną ir duoda jiems energijos gintis.

Po pralaimėjimo Barselonoje jie ateina su idėja, kad reikia reabilituotis, o mums reikia būti tam pasiruošusiems, ypač mačo pradžioje“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Praėjęs sezonas „Maccabi“ komandai buvo tikras nusivylimas, kuomet 16 ekipų turnyre Izraelio klubas liko 14-as ir į atkrintamąsias nepateko. Po tokio sukrėtimo klubas vasarą pakeitė didžiąją dalį komandos ir šįmet ketina sugrįžti tarp aštuonių stipriausiųjų. Vis tik Šaras pasakoja, kad nepaisant didelių permainų, klubas ir toliau išlaikė panašų braižą.

„Daugiau ar mažiau – panašiai, – apie Izraelio komandos stilių pasakojo Šaras. – „Maccabi“ visada pilna amerikiečių, stengiasi žaisti greitai, daugiau NBA stiliaus. Svarbu neduoti bėgti, neįleisti į baudos aikštelę ir stabdyti kamuolį.“

Komentarai