A.Milaknis apie tritaškių salvę: „Žinojau, kad metimas ateis“ (VIDEO) 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“

Artūras Milaknis pataikė 6 tritaškius, surinko 20 taškų ir taip užfiksavo du savo asmeninius rekordus Eurolygoje. Anot paties snaiperio, jis pasižymi kantrumu, todėl išlaukė tokių rungtynių.

„Džiugu (dėl rekordų). Man svarbiausia pergalė, nes jeigu nebūtų pergalės, tai tie asmeniniai pasirodymai būtų nieko verti. Stengiuosi, analizuoju save. Dirbu, nieko nekeičiu. Žinau, kad metimas turi ateiti. Treniruojuosi kiek galiu, o aš žinau, kad tai tik laiko klausimas. Kiti gal ne tokie kantrūs“, – po trečiosios „Žalgirio“ pergalės iš eilės šypsodamasis kalbėjo A.Milaknis.

Iki šio mačo A.Milaknis šį sezoną Eurolygoje buvo daugiausiai pataikęs 5 tritaškius ir surinkęs 19 taškų. Šie skaičiai iš dvikovos su Tel Avivio „Maccabi“ ir buvo gynėjo geriausi skaičiai.

A.Milakniui pagyrų negailėjo ir „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, pabrėžęs ne tik taškų svarbą. Milas taip pat atkovojo 3 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

„Manau, kad Milas ištraukė mums pirmą kėlinį, kai klydome gynyboje, jo tritaškiai laikė mus rungtynėse. Jis didžiulis faktorius, 20 taškų neatspindi jo indėlio. Po dviejų kėlinių „Brose“ pradėjo keistis ginamaisiais, todėl atsivėrė pusės P.Jankūnui ir A.Kavaliauskui. Milas sužaidė labai geras rungtynes. Daug ką nulėmė A.Milaknio situacijų skaitymas. Kai „Brose“ nesikeitė ginamaisiais, jis susimetė metimus, kai apsikeitė – atsirado galimybė aukštiems žaisti prieš vokiečių gynėjus. A.Milaknio faktorius šiandien buvo svarbesnis nei tie 20 taškų“, – sakė Šaras.

Rungtynėse su Bambergo komanda „Žalgiris“ sukratė 88 taškus ir buvo netoli savo sezono rekordo (94). Po keturių taškų persvara pasiektos pergalės Milas pasisakė, kad „Žalgiris“ laimėjo puolimo dėka.

„Apmetėme varžovus ir daugiau rungtynes laimėjome puolimu. Aišku, iškovojome labai svarbų tašką. Matėme, kaip jie ruošėsi, atvyko anksčiau. Rungtynėse buvo labai daug neišpildytų dalykų“, – pasakojo gynėjas.

„Brose“ tris pirmuosius kėlinius rinko virš 20 taškų (22, 27 ir 23), o paskutinio ketvirčio metu pelnė vos 12 taškų. „Žalgiris“ bandė daryti įvairius pokyčius, kad sustabdytų galingą vokiečių puolimą.

„Viską išbandėme. Ir keitėmės, ir koregavome gynybą prieš jų įžaidėjus. Gal tai šiek tiek pristabdė, išmušė varžovus iš vėžių. Nelabai sublizgėjome puolime“, – mintimis dalinosi A.Milaknis.

Ši pergalė „Žalgiriui“ buvo aštuntoji. Jau ketvirtadienį kauniečiai išvykoje susigrums su Valensijos „Basket“ klubu.

Komentarai