Rekordinio palaikymo sulaukę žalgiriečiai atidavė duoklę Valensijos lietuviams (VIDEO) 0

Lukas Malinauskas, „BasketNews.lt“ iš Valensijos (Ispanija)

Valensijoje gyvenančius lietuvius vienijanti bendruomenė Kauno „Žalgirio“ komandą Eurolygos išvykos rungtynėse sutiko ypatingai šiltai. Už vieno iš krepšių įsitaisę tautiečiai savo atributika tribūną nudažė žaliai, o rungtynių metu vieningai palaikė Lietuvos čempionus ir keliamu triukšmu konkuravo su vietiniais sirgaliais.

„Girdėjome ir žinojome, kad bus daug lietuvių. Ačiū jiems, manau, kad žaidėjai jaučia ir supranta, tai juos įkvepia. „Žalgiris“ yra ta komanda, kuri sulaukia palaikymo ne tik Kaune“, – po rungtynių dėkojo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Preliminariais duomenimis, organizuotą lietuvių grupę sudarė maždaug 150 žmonių, neskaitant tų, kurie atvyko pavieniui. Tokio gausaus palaikymo žalgiriečiai sulaukė pirmą kartą šį sezoną. Kaip nuogąstavo jau nuo sezono pradžios „Žalgirio“ atvykimo laukę tautiečiai, jis galėjo būti dar didesnis, jeigu rungtynės būtų vykusios penktadienio vakarą.

„Labai smagu. Žaidžiame Ispanijoje, ilgas skrydis, tačiau žmonės vis tiek atvažiuoja, palaiko. Visada smagu, tas dvigubas ryšys tarp mūsų, jeigu mes stengiamės ir jie mums atsidėkoja, tai kodėl gi ir toliau nedarius visko taip“, – suteiktu palaikymu džiaugėsi Edgaras Ulanovas.

Euforijos įkvėpti sirgaliai nuaidėjus finalinei sirenai aikštėje ištiesė didžiulę trispalvę ir apie valandą laukė galimybės įsiamžinti su „Žalgirio“ herojais. Galiausiai jiems pasirodžius, visi vieningai dėkojo už pergalę bei pasitiko juos aplodismentais. Visgi žalgiriečiai daug laiko šiam susitikimui neturėjo – maždaug už pusantros valandos jų laukė skrydis namo.

Komentarai