M.Schilleris: „Anadolu Efes“ pagavo formą, kurią demonstravo praėjusiais metais“ (VIDEO) 2

Edvinas Jablonskis, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą išvyks į Stambulą, kur penktadienį susitiks su aukštą bangą pagavusiu „Anadolu Efes“ klubu. Vyr. treneris Martinas Schilleris negailėjo pagyrų būsimam varžovui bei pripažino, jog įtemptas grafikas šiek tiek pakoregavo treniruočių procesą.

Akistata su „Anadolu Efes“ Kauno klubui bus ketvirtoji per septynias dienas ir M.Schilleris pripažino, jog rimtų treniruočių komanda neturėjo visą šią savaitę.

„Mes neturėjome (įprastų) treniruočių. Paskutinė rimta treniruotė buvo prieš 7 dienas, esu laimingas, jog vieną turėsime šiandien, – sakė strategas. – Žaidėjų fizinė būklė yra gera. Suteikėme poilsio Thomasui Walkupui mače su „Juventus“, dvikovoje su „Šiauliais“ pailsėjo Marius Grigonis. Tai yra svarbu ir visi (išskyrus Artūrą Milaknį bei Patricio Garino) yra sveiki.“

Kalbėdamas apie „Anadolu Efes“, M.Schilleris išskyrė gerą Turkijos komandos puolimą.

„Šiandien turėsime rytinę treniruotę. „Anadolu Efes“ yra pirma komanda pagal puolimą, penkta – pagal gynybą, – spaudos konferencijoje sakė M.Schilleris. – Jie žaidžia labai aukštu lygiu ir antroje sezono pusėje jie pagavo formą, kurią demonstravo praėjusiais metais.“

„Jų pagrindinė savybė yra labai geras kamuolio judėjimas, priimami sprendimai. Kamuolys retai užstringa ir nuolat juda. Jie taip pat turi snaiperių su puikiais kamuolio valdytojais. Turiu omenyje (Vasilije) Micičių, (Shane‘ą) Larkiną, (Krunoslavą) Simoną.

Šalia jų yra daug metikų ir „Anadolu Efes“ išsiskiria moderniu žaidimu. Jie praktiškai nežaidžia nugara į krepšį, nuolat ieško erdvių. Labai gera komanda“, – pridėjo strategas.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune „Žalgiris“ užtikrintai laimėjo 89:73. Vis dėlto M.Schilleris teigė, kad nepaisant rezultatų, „Anadolu Efes“ gerą žaidimą demonstravo nuo pat sezono pradžios.

„Jų žaidimo stilius visiškai nepasikeitė. Sezono pradžioje jie taip pat buvo viena patraukliausių komandų statistiškai, tačiau jiems tiesiog nesisekė laimėti, – komentavo austras. – Be abejo, S.Larkino sugrįžimas taip pat davė daug. Jo renkami taškai padeda, jeigu sustoja komandos kamuolio judėjimas. Tai yra didelis faktorius.“

„Taip pat manau, kad nors ir prireikė laiko, tačiau jie pagauna ritmą. Koronaviruso sukelta pertrauka šiek tiek sujaukė jų ritmą, tačiau jie jau sezono pradžioje žaidė labai gerą krepšinį, tačiau „Anadolu Efes“ paprasčiausiai nerinko pergalių tokiu greičiu, kaip praėjusiame sezone. Vis dėlto buvo tik laiko klausimas, kada jie vėl susiklijuos. Šiuo metu jie yra viena iš geriausių komandų, kuri kovos dėl titulo“, – pridėjo M.Schilleris.

Komentarai

  1. Darius

    Kad ir kaip baigsis rytojaus rungtynes, as esu labai patenkintas tuo, kiek pergaliu turi Zalgiris, nes nemaniau, kad tiek iskovos per visa si sezona Eurolygoje. Taciau Schileris padare gera pazanga ir uzsitarnavo pagarba. Bent is mano puses didele. Ir manau, kad jei ne sita fake pandemija, pergaliu butu daugiau, nes zaidziame be 15 000 sirgaliu, kurie yra didele jega visomis prasmemis. Zalgiris del tuscios arenos yra labiausiai nukentejusi komanda visoje lygoje, taciau vis tiek pergaliu turi daugiau, negu pralaimejimu. As asmeniskai buciau labai laimingas, jei balansas ir isliktu artimas 50 ant 50.

  2. Vycka

    na, ligonius rytfanius atmetam, bet buvo labai labai daug ir žalgirinių verksnių, kurie žadėjo visišką krachą po Šaro išėjimo ir vilkimąsi dugne, taip kad visiškai pritariu Dariui, kad kaip beisbaigtų sezonas, jis paliubomu geras, aišku, visada norime ir tikimės geriau