Kauno „Žalgiris“ pristatė 2021–2022 m. sezono biudžetą (VIDEO) 10

Prieš pirmąsias naujojo sezono Eurolygos namų rungtynes Kauno „Žalgiris“ pakvietė žiniasklaidos atstovus į spaudos konferenciją, kurioje klubo direktorius Paulius Motiejūnas pristatė 2021–2022 m. biudžetą.

Jau prasidėjusiame sezone Kauno komandos biudžetas sieks 10 mln. eurų. Iš jo didžiausia dalis – 7,2 mln. eurų teks žaidėjų ir trenerių atlyginimams.

Tiesa, pajamų skiltyje Lietuvos čempionai turėjo realistiškai įsivertinti pandemijos keliamus iššūkius ir iš bilietų pardavimo per sezoną prognozuoja surinkti 1,1 mln. eurų (laikotarpyje prieš pandemiją iš bilietų buvo surenkama iki 4,6 mln. eurų per sezoną). Bendra pajamų suma, sudėjus finansavimą iš savivaldybės, iš reklamos ir partnerysčių gaunamas lėšas bei pridėjus iš TV teisių ir sportinių premijų gaunamas pajamas, siekia 8,1 mln. eurų sumą.

Dėl pandeminės situacijos susidarius biudžeto deficitui, „Žalgiris“ nusprendė pasinaudoti pagalbos verslui priemone ir su Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA), valdančia Pagalbos verslui fondą, sudarė  2 mln. eurų vertės paskolos sutartį. Suteikta paskola turės būti grąžinta per šešerius metus.

„Formuojant šio sezono biudžetą labai atsargiai įsivertinome pajamas iš bilietų. Praėjusių metų pavyzdys parodė, kad pandemijos eiga gali pakoreguoti saugumo reikalavimus arenose, kurie sumažina ar visiškai panaikina galimybes surinkti dalį suplanuoto biudžeto. Todėl nusprendėme apsidrausti ir pasinaudojome paskolos galimybe, kad turėtume subalansuotą biudžetą. Jei pajamos iš bilietų grįš į bent panašų priešpandeminį lygį, šią paskolą galėsime grąžinti daug greičiau“, – sakė „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas.

Ženkliai sumažinus biudžetą, būtų prarastas per paskutinius keletą metų pasiektas įdirbis. Konkuruoti Eurolygoje negalinti komanda dar labiau sumažintų sirgalių bei partnerių lūkesčius, o tai apribotų „Žalgirio“ pajamas ir ateityje. Pasak P.Motiejūno, bet kokie drastiški pakitimai sporto klubų biudžetuose turi ilgametį poveikį visam komandos darbui bei pasiekimams.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo pristatytas „ŽalGeriausios komandos“ projektas. Pasidžiaugta ir „Žalgiris Insider“ platformos, kurioje papildomu turiniu džiaugiasi jau daugiau nei 3000 prenumeratorių, pasiektais rezultatais.

Komentarai

  1. Motiejunas

    Ir tas mato Kad zaidimas netenkina Neslepiame kad nezaidziame taip kaip norime zaisti. Analizuojame intensyviai stebime kas kur ir kaip tikrai gali buti kad kazkas keisis ir pasistiprinsime bet visi turime prisimti atsakomybe zaidimas netenkina Startas Eurolygoje tai pat nera toks kokio tikejomes Nuo to nebegame Panikos nera yra darbas kuri turime atlikti

  2. Korekcijos

    Būtinos, ir nėra ko laukt iki naujų metų. Pagal biudžetą mums priklauso paskutinė vieta. Kad

  3. Korekcijos

    Kad pakilt aukščiau reiks tokių stebuklų kaip prie Šaro

  4. Optimistas

    Motiejunas Rinkome komanda galvodami apie savo tikslus buti pirmiem Lietuvoje o Eurolygoje Kovoti del patekimo i Akrintamasias Paskola paimeme nes nezinime Kaip bus su ziurovais

  5. Rt

    Turi keistis eile dalyku yra gera.. Netikiu

  6. Aha

    O dar vasara kalbejo, kad i skolas daugiau listi nenorime… Dabar 2 mln. paskola. Biudzetas beveik toks kaip geriausiais laikais, o komplektacija labai prasta, gal 2-3 zaidejai, kurie pagal rodoma zaidima tempia Eurolygos lygi. Pats zaidimas tragedija, treneris Eurolygos pradinukas, apie staba isvis nesinori net pagalvot. Beje, gal kas nors pasakykit Schilleriui, kad Saras su panasiu ar net mazesniu biudzetu atvede Zalgiri i F4. Tegul zino zmogus, i kokius rezultatus reiktu lygiuotis ir ka galima nuveikt su Eurolygos mastais labai kukliu biudzetu, jei esi geras treneris ir sugebi protingai susikomplektuot komanda ;)

  7. faktas

    Pinigų niekam, niekada nebuvo perdaug … Esant dabartinei situacijai reikėtų pradėti nuo finansų optimizavimo … Na aš suprasti kodėl baigiantys karjeras Jankūnas, Kalnietis, Milaknis Žalgiryje gauna neadekvačius pinigus … Jie nusipelnę Žalgiriui, rinktinei … O ką Žalgiryje jau eilę metų veikia ir kiek „uždirba“ „treneris“ Tautvydas Sabonis, kurio visas krepšinio „bagažas“ – keletą metų atsarginių suolelio patrynimas 2-oje, ar 3-ioje Ispanijos lygoje … :)

  8. www

    papasakokite ką Žalgiryje veikia ir kiek uždirba „treneris“ Tautvydas Sabonis … ? :)

  9. nesiparink

    Tautis daug negauna , nors kita vertus štabo lygio jisai tikrai nepakelia , bet dirba iš širdies

  10. vaizdelis

    susidaro toks , kad lygtai niekas šileriui nieko neasako , nepasakoja kaip galima Klanieti išnaudoti , kur Ulios sipiriosios puses , kad iš Mdy reikia reikalauti kad gintusi, bet kad kitaip ir neatrodo .