Dvidešimties taškų deficitą panaikinęs „Žalgiris“ įveikė ALBA (VIDEO) 16

Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo įspūdingą pergalę šeštojo Eurolygos turo rungtynėse. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje panaikino dvidešimties taškų deficitą ir rezultatu 88:81 (13:25, 19:19, 22:17, 34:20) įveikė Berlyno ALBA krepšininkus.

Dvikovos pradžioje po tritaškį pataikė Rolandas Šmitas ir Edgaras Ulanovas, Laurynas Birutis įdėjo iš viršaus, o Arnas Butkevičius sumetė du baudų metimus – 10:13. Tyleris Cavanaugh taip pat pataikė iš toli, tačiau kauniečių puolimas įstrigo ir varžovai pabėgo – 13:25.

Tris antrojo kėlinio minutes trukusį taškų badą nutraukė R.Šmito dvitaškis, po keturis taškus pelnė Ignas Brazdeikis ir E.Ulanovas, tačiau deficitas augo – 23:43. I.Brazdeikis pasižymėjo dviem taikliais baudų metimais, T.Cavanaugh taikliai metė iš toli, vidutinio nuotolio metimą pataikė Lukas Lekavičius, kuris dar vieną dvitaškį įmetė ir su sirena – 32:44.

R.Šmitas iškart po pertraukos pelnė septynis taškus iš eilės (39:46), tačiau varžovai netrukus vėl nutolo – 39:52. Dvitaškį įmetė Kevarriusas Hayesas, tritaškiu areną iš vietų pakėlė ir du baudų metimus įmetė E.Ulanovas, tritaškį smeigė Karolis Lukošiūnas, kamuolį perėmė ir greitą ataką dvitaškiu užbaigė A.Butkevičius, o su trečiojo kėlinio sirena iš toli pataikė ir Keenanas Evansas – 54:61.

K.Lukošiūnas pataikė tritaškį, K.Evansas smeigė keturis tolimus metimus iš eilės ir rezultatas buvo lygus – 69:69. R.Šmitas pataikė iš vidutinio nuotolio, dvitaškį su varžovo pražanga įmetė ir iš toli kitoje atakoje pataikė I.Brazdeikis, sudėtingą tritaškį įmetė E.Ulanovas, o I.Brazdeikis surengė dar vieną reidą po krepšiu – 82:76. E.Ulanovas mindamas tritaškio liniją pataikė dvitaškį su varžovo pražanga, o su sirena smeigė dar vieną tritaškį ir įtvirtino pergalę – 88:81.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 21, K.Evansas 15 (4 rez. perd.), R.Šmitas 14 (7 atk. kam.), I.Brazdeikis 14, K.Lukošiūnas 6, T.Cavanaugh 6, A.Butkevičius 4, L.Lekavičius 4, L.Birutis 2, K.Hayesas 2, T.Dimša 0.

ALBA: J.Smithas 14, T.Blattas 12, G.Procida 11, L.Olinde 10.

Komentarai

  1. WOW!

    KOKIOS RUNGTYNĖS! Nors ir buvo vienu momentu -20, tačiau vyrai nepasimetė, išliko šalto proto, kovingi ir driokstelėjo kaip reikiant ketvirtajame kėlinyje. Šaunuoliai vyrai!

  2. Aha

    Nu jau netikėjau, bet ištraukė. Tik dar nesuprantu kaip ? 😀 Dvi pergalės iš trijų ištrauktos nesuprasi kokiu kosmosiniu būdu. Kaziui tik svarbu keitimus daryt,o žaidėjai jau patys toliau darys ką nori. Nu svarbu veikia kol kas.

  3. 709

    Su pergale! Smagu.

  4. Sold Out

    Tik raso kad Arenoje stebejo 14,916

  5. Darius

    niekas neraso, bet Alba pradejo begti po to, kai Maksvytis 1 kelinyje pakeite iskarto 3 zaidejus, o po minutes ir dar 2. Nuo to momento Zalgiris gavo atkarpa rezultatu 2 : 10 ir rezultatas tapo 10 : 20. Tai kam tuos zaidejus keisti kaip ledo ritulyje ? Surizikavo ir nepasiteisino, visiskai prarado iniciatyva ir zaidimo kontrole ir paskui jau reikejo zverisku pastangu, kad pavyti varzova.

  6. Darius

    pasitaisau, kad netgi 10 : 22 buvo, jei atmintis neapgauna. Dar detale tokia, kad vakar Zalgirio tritaskiu pataikymas buvo zymiai geresnis uz dvitaskiu.

  7. Evans

    Lemiamu metu uzsikures K. Evans Nenoriu vel atsidurti tokioje situacijoje

  8. Maksvytis

    As ir maciau tik nepamenu kuriam kelini Keitinejo tai Luka tai Evans

  9. Kosmosas

    4 kelinis fantastika atmosfera emocijos Evans Iggy Ule kovojimas Pakilimas uzsivedimas

  10. Vycka Dariui

    vakar Valencia buvo visai šiknoj, o trneris pradėjo aitalioti žaidėjus nerealiai, vienu mtu iškart 4, galiausiai netikėtai laimėjo

  11. Wowza

    Vienas geriausiu 4 keliniu kuri esu mates, wow.

  12. Atmosfera

    Kosminis krepsinis Zalgirio arenoje ispudingas 4 kelinis kaip ir visa Zalgirio arena Keenan Evans Iggy Ule Kapitonas kaip pridera uzsikure kovotoju komanda 🔥👏💥💚🤍💚

  13. Darius Vyckai

    taip, galima keisti zaidejus buriais kai yra visiska sikna, bet ne tada, kai yra -5 pirmame kelinyje ir per minute pakeisti visa starto penketa

  14. Samb

    Samb Dariui ir Vyckai jus nerealus gincas pastovus bet nors karta pasidziaukit Zalgiriuko pergale

  15. Darius

    ziniasklaida trimituoja, kad -20 yra didziausias skirtumas, kuri atlose Zalgiris Eurolygoje, bet as atsimenu, kad isvykoje pries Fenerbacha irgi buvo panasiai, o pabaigoje Milas dar imete tritaski, uz kuri gavo velniu nuo Jasikeviciaus. Iki siol atsimenu, kad ir ten buvo -20, ar nebuvo, jei jau taip spauda raso ? Gal kas atsimena tiksliau tas rungtynes, kiek ten tiksliai atlose ?

  16. Btribuna

    Saunuoliai. Svente padare visiems.