Ilgą laiką pirmavęs „Žalgiris“ krito Monake (VIDEO) 14

Didžiąją rungtynių dalį pranašumą turėjęs Kauno „Žalgiris“ (8/8) patyrė skaudų pralaimėjimą Monake. Kazio Maksvyčio komanda išvykoje rezultatu 82:84 (26:17, 23:25, 15:18, 18:24) nusileido „AS Monaco“ (11/5) ekipai.

Rolandas Šmitas dvikovos pradžioje taikliai metė iš toli, Edgaras Ulanovas, Dovydas Giedraitis ir Kevarriusas Hayesas įmetė po dvitaškį, o Tomas Dimša taip pat pataikė tritaškį – 12:7. Keenanas Evansas įmetė baudos metimą, T.Dimša surengė reidą po krepšiu, R.Šmitas surinko net aštuonis taškus, o kėlinį K.Evansas uždarė tolimu metimu – 26:17.

Tolimu metimu blykstelėjo Karolis Lukošiūnas, du taškus su varžovo pražanga pelnė Laurynas Birutis, o R.Šmitas pataikė dar vieną tritaškį iš kampo – 35:22. Du baudų metimus sumetė E.Ulanovas, metimais iš po krepšio pasižymėjo K.Hayesas, K.Lukošiūnas ir Ignas Brazdeikis, o K.Evansas tris taškus pelnė nuo baudų metimo linijos ir dar pridėjo tritaškį – 49:42.

E.Ulanovas pataikė nelengvą dvitaškį ir taikliu baudos metimu pavertė varžovo techninę pražangą,  o R.Šmitas realizavo du baudų metimus – 54:47. Varžovai sumažino atsilikimą iki dviejų taškų (54:52), bet tada K.Evansas pelnė penkis taškus iš eilės, du baudų metimus realizavo R.Šmitas, o L.Birutis surinko tris taškus – 64:60.

Arnas Butkevičius smeigė tritaškį iš kampo, I.Brazdeikis įmetė baudos metimą, po du sumetė K.Evansas ir E.Ulanovas, bet likus žaisti keturias minutes rezultatas jau buvo lygus – 72:72. L.Birutis įdėjo iš viršaus ir pataisė netikslų komandos draugo metimą, tolimu metimu iki taško deficitą sumažino T.Dimša, E.Ulanovas realizavo tris baudų metimus, tačiau pratęsimą arba pergalę išplėšti galėjusi kauniečių ataka nepavyko – 82:84.

„Žalgiris“: R.Šmitas 18 (5 atk. kam.), K.Evansas 17 (5 rez. perd., 2 per. kam.), E.Ulanovas 12, L.Birutis 10 (7 atk. kam.), T.Dimša 8, K.Lukošiūnas 5, K.Hayesas 4, I.Brazdeikis 3, A.Butkevičius 3 (5 atk. kam.) , D.Giedraitis 2.

„AS Monaco“: E.Okobo 22 (9 rez. perd., 4 per. kam.), A.Diallo 14, Y.Ouattara 14.

Komentarai

  1. Qwerty

    Atidavem laimetas rungtynes. Antroj pusei ir žaidima per Šmita pamiršom. Rimtas klausimas ar mum reikia aukštaūgio (nebent Tyleris ilgai nežais), nes mum reikia normaliai besivarančio žaidėjo, nes Evans vienas neištrauks.

  2. 709

    Cia ne Monakas laimejo,omes jiems padovanojom Naujametine dovana. Netycia prisiminiau EC rungtynes Lietuva-Ispanija,kazka panasaus pamaciau rungtyniu pabaigoje. Visiems smagiu Naujuju Metu!

  3. 8

    verkiant reikia gynejo..

  4. Bronko

    Nezinau ar treneris liepia, ar Ulia pats imasi tiek iniciatyvos, bet tai kvaila. Paziurekit jo statistika is prasiverzimu. Meta aklus metimus i krepsio puse, kartais zinoma ikrenta, bet tai is babos viskas, gal laikas stabdyti, ta lyderi???

  5. BBD meras

    Du žodžiai: šūdo malimas. Jau kelinta atiduota pergalė.

  6. G

    Nežinau, ká treneris mato tame Birutyje?
    Silpnas, nekordinuotas, neapsiginantis, negalintis net įdėti tokio ūgio, o žaidžia tiek laiko. Gal geriau tada išvis be centro žaisti :)

  7. Darius

    nesuprantama, kaip Birutis su tokiu ugiu neapsisprendzia, deti jam is po krepsio ar mesti. Dvi atakas gaves saldaini nesugeba nei ideti, nei imesti. Hayes dejo, bet lankas pamaise, tai jau trys 100 % atakos, kurios turejo baigtis taskais, o baigesi baronkos skyle. Ir taip visos pastangos nueina suniui ant uodegos, todel gaila idetu pastangu ir neblogu rungtyniu. Kas dar, ne Ulanovui is savo aikstes puses ridenti kamuoli i puolima, nesuprantu kodel jis ta daro. Taip pat nesuprantu Brazdeikio, jis vakar vel bande visa ataka laikyti kamuoli, tada verztis ir mesti lempa. Kas cia per zaidimas toks ? Eilini karta sukrapste vos kelis taskelius. Idomu, kiek jis dar bandys taip zaisti. Vakar vienos atakos metu Ignas padare stebukla, atmete kamuoli laisvam Šmitui, komentatoriai net negalejo tuo patiketi, Ignas kamuoli atmete ! Jis nori zaisti kaip Dominique Wilkins, kur paimdavo kamuoli ir jau mandolindavo iki metimo. Tai NBA buvo zvaigzde, o atvaziavo i Europa ir po metu buvo isvarytas, nes tokius individualistus cia greitai sutvarko. Atsimenu Kaune tam Wilkinsui pavyko imesti 2 taskus su jo 1.5 milijono $ kontraktu. Brazdeikis lygiai toks pats, nu labai panasus. Metas daryti isvadas arba ir toliau kils nuo suolo isvargti 3 taskeliams.
    O vakar dienos rungtynes buvo prapiltos ir del komplektacijos. Nes vietoj zaidziancio zmogaus Zalgiris turi Kalnieti, kuri baisu leisti i aikste ir kamuoli i puolima ridenti turi Ulanovas. Sveikinimai motiejunui

  8. praeivis

    Žalgiris būtinai turi vežioti po Europą ir visiems rodyti bent vieną lavoną … Pernai Jankūną vežiojo. Šiemet – Brazdeikį (ir iš kur tik jį atkasė). Dar kominių turime … Birutį privertė :)))) įmesti 10 punktų, bet šiaip jau į visada gaila žiūrėti. Reziume – turime 3,5 Eurolygos lygio žaidėjus tai dar visai neblogai einasi …

  9. P. S. praeivis

    ach taip, dar bent vieną švogerį Žalgiris visada tamposi po Europą … Šį sezoną – porą. Kalnietį ir „trenerį“ Tautvydą Sabonį.

  10. kad

    Kalnietis traumuotas, nukrito nuo suoliuko, bet aisku jo niekas nebutu leides , zaide visi gerai pagal galimybes , kovingumas buvo , bet truksta dar vieno tokio kaip evansas, gale pavargo evansas ir nebuvo kam astrau suzaisti, dimsa kaip ir gali bet galvoj pas ji voratinkliai, giedraitis mano nuomone per silpnas eurolygai.

  11. Sigis

    Visi ketvirtam keliny pilnom kelnem tik evanso iesko,kazys per silpnas eurolygai dar

  12. Zali

    Kazys per silpnas? Gal be jo net isvis su topu nekonkuruotume su -20-30 namo vaziuotume…

  13. Monakas

    Apmaudu runktynes primine su Zvezda na su Valencia Real istraukem galus nu tie 4 keliniai neramu ziuret jau +10 turint nezinai kad islaikysi persvara Bet tos klaidos 4 keliniuos kazkur neapsigynta plius Kevarrius Hayes neidetas kamuolis Ules klaida Birucio tokie perdavimai Evansui jautesi nuovargis

  14. manau

    kad tas Žalgiris dar visiškai neblogai atrodo su tokia sudėtimi, kuri surinkta iš vidutiniokų .Ar treneris kaltas kad 4 kėlinyje pagridiniai žaidėjai pavargsta ir nėra lygiaverčių žaidėjų kurie negadintų žaidimo.Komplektacija ir dar kartą komplektacija apie tai žiūrovai seniai kalba?Bet