K.Maksvytis: apie išvyką į Miuncheną ir rezultatų laukimą (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka paskutinį Eurolygos reguliariojo sezono turą, kuris nulems Lietuvos klubo likimą turnyre. Pergalė žalgiriečiams Miunchene būtina, bet kad patektų į aštuntuką, „Žalgiriui“ reikės sulaukti bent vieno palankaus rezultato.

Penktadienį prieš „Bayern“ žaisiantis „Žalgiris“ dar šiandien vakare sužinos situaciją lygoje – Vitorijos „Baskonia“ arba Stambulo „Fenerbahce“ pralaimėjimai Kazio Maksvyčio kariaunai atrištų rankas kovoje dėl atkrintamųjų.

Dovanos iš Belgrado „Crvena Zvezda“ arba Pirėjo „Olympiacos“ laukiantis K.Maksvytis prieš skrydį į Miuncheną spaudos konferencijoje buvo paklaustas, kas geresnis draugas – Georgios Bartzokas ar Duško Ivanovičius.

Visgi nė su vienu iš jų K.Maksvytis prieš rungtynes nekalbėjo, bet turėjo pokalbį su baskų lietuviu Roku Giedraičiu.

„Nesinori rinktis, laukiame bet kokios pagalbos ir, deja, nieko negalime pakeisti, – sakė K.Maksvytis. – Darysime tai, kas nuo mūsų priklauso. Teko kalbėti su Roku Giedraičiu ir abu sakėme, kad yra tarpinis variantas, su kuriuo abiem klubams būtų gerai.“

„Žalgirio“ koncentracija paskutinėms reguliariojo sezono rungtynėms – maksimali. Tai pagrindžia faktas, jog iš pradžių kauniečiai į Miuncheną turėjo skristi su tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus, bet paaiškėjus mačo svarbai komandai buvo užsakytas privatus reisas.

Būsimas „Žalgirio“ varžovas „Bayern“ Eurolygoje pralaimėjo šešis kartus paeiliui, bet K.Maksvytis Bavarijoje lengvo pasivaikščiojimo nesitiki.

„Laukia atletiška komanda, kažkiek panašumu turinti ir su mumis, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Jie daug keičiasi ginamaisiais, griaunanti žaidimą komandą. Turėsime būti labai fiziški, stabdyti jų greitas atakas ir taip pat griauti jų žaidimą.“

– Treneri, ar jau suplanavote, kaip stebėsite „Žalgirio“ likimą ketvirtadienį lemsiančias rungtynes?
– Ne, nesame dar suplanavę. Bet, be abejo, tas rungtynes stebėsime.

– Ar tai, jog nežinote, ką paskutinis mačas lems, apsunkino jūsų pasiruošimą?
– Manau, kad koncentracija išlieka vienoda. Ruošėmės taip galvodami, kad galėsime nuspręsti savo likimą.

– Spėjama, kad lietuvių fanų Miunchene gali būti per 2 tūkstančius. Ar tokie skaičiai dar stebina ir kiek tai palengvina žaidimą išvykoje?
– Stebina. Šiais metais fanai su mumis buvo visavertiškai visose kelionėse. Daug atvyksta, daug ir išeivijoje lietuvių gyvenančių palaiko. Taip yra praktiškai visose Europos arenose. Smagu, laukia svarbios rungtynės ir pats girdėjau, kad nemažai fanų atvyksta mus palaikyti.

– Ar šį kartą pasiruošimui laiko netrūksta?
– Šįkart – atvirkščiai. Tas laukimas viską apverčia. Norisi kuo greičiau žaisti ir išspręsti tą klausimą, o dabar dar turime laukti ne tik savo rungtynių, bet ir šio vakaro.

– Ar yra aišku, kas negalės žaisti varžovų gretose?
– Tiksliai nežinome, bet jie visą sezoną turėjo problemų su traumomis. Pasikvietė Zylaną Cheathamą ir tai yra surišta su Othello Hunterio trauma. Kiekviena komanda turi savo problemų, mes taip pat.

Komentarai