A.Trinchieri: apie Valensijos ekipą ir dvigubų savaičių iššūkius 0

BasketNews iš „Žalgirio“ arenos

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri bendravo su žiniasklaida prieš Eurolygos dvidešimtojo turo rungtynes su Valensijos „Basket“ komanda.

Žalgiriečiai jau rytoj sugrįš į Eurolygos kovas, kai mes iššūkį Valensijos komandai, o penktadienį laukia dar vienas išvykos mačas su „FC Barcelona“.

Spalio pabaigoje „Žalgiris“ namuose prieš Valensiją  patyrė nesėkmę 72:87.

„Puikiai prisimenu juos, nes pirmosios rungtynės buvo labai sunkios „Žalgiriui“, – sakė A.Trinchieri. – Jie žaidžia gerai, jie yra labai agresyvūs, jie gali pelnyti taškus, mesti. „La Fonteta“ arena visados buvo sunki vieta žaisti. Visada turėjau sunkias rungtynes ten, nesvarbu kurią komandą betreniruočiau.

Pasitinkame rungtynes, kuriose su daug kuo susidursime, tai yra sunki užduotis. Turime būti labai nuoseklūs, tobulėti žingsnis po žingsnio ir bandyti sužaisti geriausias įmanomas rungtynes abiejose aikštės pusėse.“

Šeštadienį Europos krepšinyje nuaidėjo naujiena apie Gianmarco Pozzecco atleidimą iš Vilerbano ASVEL vyriausiojo trenerio posto. Netrukus klubo prezidentas Tony Parkeris žiniasklaidoje kritikavo italą.

A.Trinchieri pateikė savo nuomonę apie susiklosčiusią situaciją.

„Norite sukelti man nemalonumų? – nuo klausimo žurnalistui pradėjo A.Trinchieri. – Treneriai dažniausiai yra tie, kurie sumoka kainą už blogą rezultatą. Taip nutinka labai dažnai ir taip jau yra, tai nesikeis. Kartais yra lengviau pakeisti trenerį nei taisyti situaciją keičiant žaidėjus.

Aš manau, kad klubas gali priimti sprendimą atleisti trenerį, jis turi tokią teisę. Bet iš kitos pusės, aš manau, kad buvimas džentelmenu ir nekritikavimas žiniasklaidoje visada gali padėti.

Nežinau visos situacijos, nebuvau ten. Žinau, kad kartais Gianmarco Pozzecco treniravimas gali būti matomas dvejopai, nes jis yra labai emocionalus ir atiduoda visą save.

Kad ir ką pasakysiu, nebus teisinga. Toks treneris gali suteikti labai daug iš emocinės pusės, bet žaidžiant kas 48 valandas kartais reikia rūpintis ne vien emocijomis. Bet nėra gerai paviešinti tokią informaciją žiniasklaidoje apie trenerį. Aš to nedaryčiau, bet nesu komandos savininkas.“

– Valensijos ekipa gerai pradėjo sezoną, vėliau krito į duobę, o dabar vėl iš jos kyla. Kaip paaiškintumėte jų gerėjančią formą?
– Bangavimų neišvengia nė viena komanda. Eurolyga yra žiauriausios varžybos komandiniame sporte, tad beveik neįmanoma išlaikyti geros formos visą sezoną. Laimėjome prieš ALBA, nusileidome ASVEL, o ši savaitė yra labai specifinė, nes pirmąkart istorijoje bus dvi dvigubos savaitės iš eilės. Noriu pamatyti, kas nutiks. Ne tik „Žalgiriui“, bet visoms komandoms. Tai yra labai keista situacija.

– Kevinas Pangosas debiutavo Valensijos klubo gretose. Kokios jūsų pirmosios mintys apie tai ir kaip jis įsipaišys į komandą?
– Dar negaliu atsakyti, nes Kevinas nežaidė pusantro sezono. Tai buvo pirmosios rungtynės, jis žaidė, bet Jarredas Harperis nežaidė. Tikrai nežinau, ko tikėtis aikštėje. Jei J.Harperis žais prieš mus, tai rotacijoje prioritetas tikriausiai bus jam, o tik tada K.Pangosui. Tačiau esu tikras, kad jam seksis gerai.

– Anksčiau kalbėjote, kad komanda bijo daryti klaidas. Kaip pagerinti komandos pasitikėjimą savimi?
– Paklausiau mūsų mediko, kuris yra puikus, kad paieškotų pasitikėjimo tablečių. Jis vis dar bando jų surasti.

– Kaip klostosi Arno Butkevičiaus reabilitacija?
– Ne manęs reikėtų klausti. Matau jį arti komandos, jo buvimas yra neįtikėtinai svarbus. Nekantrauju sulaukti tos dienos, kai jis prisijungs prie komandos. Su savo kietumu, komandiškumu, gynyba jis bus labai svarbia mūsų dėlionės dalimi.

Komentarai