A.Trinchieri po pergalės Valensijoje: „Radome būdų išlikti rungtynėse“ 7

BasketNews.lt inf.

Kauno „Žalgiris“ šventė pergalę Eurolygos išvykos mače, kai Ispanijoje 84:79 palaužė Valensijos „Basket“ krepšininkus. Lietuvos čempionus į pergalę atvedęs Andrea Trinchieri po mačo išskyrė, ko prieš rungtynes prašė auklėtinių.

„Valensijoje žaisti visuomet sunku. Prisimenu pirmo rato rungtynes, nes žiūrėjau jas. Valensijos ekipa atvyko į Kauną ir sutriuškino mus fiziškai, – po susitikimo kalbėjo italas. – Todėl pirmasis dalykas, kurio prašiau žaidėjų – būti fiziškiems, kietiems ir atsakyti varžovų fiziškam kietumui. Tikiu, kad pirmoje pusėje buvome labai geri – judinome kamuolį, turėjome žaidėjus ritme.

Varžovai į trečią kėlinį išėjo labai kietai, buvome tam nepasiruošę, šiek tiek praradome pasitikėjimą savimi, padarėme daug klaidų. Bet tuomet radome būdų išlikti gyvi, išlikti rungtynėse ir paskutines 5 minutes žaidėme puikiai. Manau, kad Keenanas (Evansas) buvo neįtikėtinas, jis pataikė labai sunkius metimus, jis paėmė komandą ant savo pečių. Taip pat puikiai žaidė Ulė (Edgaras Ulanovas). Labai, labai protingos rungtynės iš jo pusės, jis buvo tikras kapitonas. Taip pat pradedame matyti, ką gali Brady Manekas, jis yra protingas, efektyvus. Gale buvome geri tiek puolime, tiek gynyboje.“

A.Trinchieri taip pat atskleidė, ant kurio žaidėjo šiandien pyko labiausiai. Tačiau strategas patikino, jog pyktis galiausiai atsipirko.

„Žaidėjas, kuris gal kažkiek strigo yra Rolandas (Šmitas), manau, kad jis padarė aiškių klaidų – nesportinę pražangą, prametė kelis lengvus metimus. Aš su juo buvau labai kietas, nes jis mums yra labai svarbus žaidėjas, – dėstė specialistas. – Tikiu, kad kuo esi svarbesnis žaidėjas, tuo iš tavęs turiu prašyti daugiau.

Galiausiai jis padarė du be galo svarbius epizodus – atliko perdavimą E.Ulanovui ir atkovojo kamuolį puolime. Visi yra svarbūs, visi gali padėti laimėti. Dabar mano tikslas yra padėti atrasti ritmą Edui (Sumneriui), nes jis yra labai talentingas. Jam gal kyla sunkumų, nes tai pirmi jo metai Europoje.“

– Treneri, K.Evansas po pertraukos buvo nuostabus. Kiek svarbu turėti tokį lyderį komandoje?
– Kokį atsakymą bepateikčiau, jis bus kvailas, patys suprantate, kaip tai yra svarbu. Svarbiausia yra turėti žaidėją, kuris yra pasiruošęs prisiimti atsakomybę. Tam reikia krepšininko asmenybės ir kiaušinių. Be kiaušinių tokių mačų išvykose nelaimėsi.

– Kaip jūsų akimis atrodė jo techninė pražanga? 
– Vadovėlinė techninė pražanga. Teisėjas buvo labai arti, man buvo paaiškinta, kad žaidėjo įspėti nebūtina. Bet gauti techninę pražangą po 3 taiklių tritaškių paeiliui, likus 22 sek., buvo didžiulis sprendimas. Teisėjai padarė labai gerą darbą. Galbūt nesutikau tuo momentu, bet pagal taisykles, kaip man aiškino teisėjai, tikiu, jog sprendimas buvo geras. Stoviu čia ir kalbu po pergalės, tad man nelabai rūpi.

– Praeitą kartą kalbėjote apie tris dalykus – niekada nepasiduoti, neieškoti pasiteisinimų ir nebijoti padaryti klaidų. Ar galima sakyti, jog šiandien žaidėjai tai išpildė? 
– Po truputį, einame ta linkme.

– Dovydas Giedraitis pradėjo rungtynes starto penkete ir kelis kartus gerai apsigynė prieš Chrisą Jonesą. Koks buvo planas, ir kaip jam sekėsi jį įgyvendinti? 
– Norėčiau, kad Dovydas turėtų daugiau drąsos puolime. Jis kiekvieną dieną yra nuostabus treniruotėse, jis yra neįtikėtinas gynyboje, bet nepasitiki savimi puolime. Labai sunku žaisti su 4 žaidėjais puolime. Jis buvo puikus, jis padarė savo darbą, bet jis turi patobulėti puolime, jis turi mesti į krepšį.

– Vietomis puikiai girdėjosi „Žalgirio“ fanai. Kiek tai reiškia išvykos rungtynėse? 
– Klausiate manęs tų pačių dalykų, aš tai myliu. Jie (fanai) buvo čia, turėjo daug alaus ir buvo pasiruošę mus palaikyti. Kaip geriausi sirgaliai. Dėl to čia ir esu.

Komentarai

  1. Saulius

    Labai geras treneris, sėkmės jam ir komandai

  2. Darius

    neabejotinai didelis trenerio indelis i pergale, matyt pagaliau gavo pora progu treniruoti, ne tik zaisti. O su Hollinsu reiktu atsisveikinti.

  3. Darius

    ps
    3 kelinyje Trincieris aiksteleje vienu metu laike Holinsa, Maneka, Heisa ir ta Sunmeri, ty visus nulinius, kurie iki to momento nebuvo pelne daugiau 2 tasku visi kartu sudejus. Aiksteleje buvo balaganas. Idomus trenerio sprendimas.

  4. Paskutiniam

    Tu šunie nenustoji loti, gariunu dvarniau.

  5. Darius

    dar Dimša buvo. penketukas nerauk rūtų

  6. visi

    esam ofigienni treneriai , bet po pergales kritika nelabai praeina ir niekam neidomi.

  7. To visi

    Tik ne dundukui dariui.