T.Sabonis – apie patirtį Vasaros lygoje, brolio žinutę M.Buzeliui ir „Žalgirio“ naujokus 7

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo narys Tautvydas Sabonis šią vasarą pasinaudojo galimybe pasisemti krepšinio paslapčių už Atlanto. Žalgirietis stažuojasi Denverio „Nuggets“ klube, su kuriuo dalyvauja NBA Vasaros lygoje.

Apie savo vasaros darbus NBA klubo virtuvėje, susitikimą su debiutui stipriausioje planetos lygoje besiruošiančiu Matu Buzeliu ir „Žalgirio“ naujokus T.Sabonis įspūdžiais dalijosi su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtame pokalbyje.

„Veiklos norisi ir daugiau, bet kad geriau visų suprastų, yra taip: iš užsienio pakviesti treneriai yra vadinami „besisvečiuojančiais treneriais“, – pasakojo T.Sabonis. – Mes daug čia nedarome, daugiau stebime, kaip viskas vyksta, iš to mokomės. Galbūt kažkurie niuansai vėliau tiks mums. „Nuggets“ komandos atveju yra vyriausiasis treneris ir kokie 6 asistentai. Paskui eina 5-6 trenerio asistentų asistentai. Tada eina žmonės atsakingi už vaizdo medžiagos analizę, atkovotus kamuolius ir t.t.“

Vasaros lygoje T.Sabonis buvo ne tik trumpam susitikęs su Lietuvos rinktinėje žaidusiu Domantu Saboniu, tačiau ir Čikagos „Bulls“ klubo lietuviu Matu Buzeliu.

Kaip kalbėjo T.Sabonis, jo brolis iškart pakvietė 11-uoju šaukimu šių metų NBA naujokų biržoje pakviestą M.Buzelį kitais metais prisijungti prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės.

„Kalbėjome kartu su Domu ir jo treneriu, kai pamačiau Matą. Brolis sako: „pakviesk jį čia“. Nuėjau, pakalbėjau, jis dar nustebo, kai pasisveikinau lietuviškai. Jis vėliau pasakė, kad iš veido suprato, jog esu kažkaip susijęs su Domu, – juokėsi T.Sabonis. – Paplepėjome trise, jam jau reikėjo eiti į rungtynes. Domas pasakė, kad Mato reikia rintinėje, o jis atsakė, kad yra tam pasiruošęs ir tik laukia šanso ten būti.“

Pokalbyje su T.Saboniu buvo paliesta ir „Žalgirio“ tarpsezonio sudėties komplektacijos darbų tema. Žalgiriečių gretas šią vasarą jau papildė solidi naujokų kompanija: Deividas Sirvydis, Mattas Mitchellas, Sylvainas Francisko, Tyrone‘as Wallace‘as ir Alenas  Smailagičius.

„Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtame pokalbyje T.Sabonis pasakojo, kad kauniečiai žada surinkti itin universalių žaidėjų sudėtį.

„Kaip matome, T.Wallace‘as gali žaisti nuo „pirmos“ iki „trečios“ pozicijos, M.Mitchellas – nuo „antros“ iki „ketvirtos“, A.Smailagičius – „ketvirtoje“ ir „penktoje“. Ieškome žaidėjų, kurie gali žaisti per kelias pozicijas. Ir iki šiol turėjome tokių krepšininkų – E.Ulanovas gali žaisti „ketvirtoje“ ir „trečioje“ pozicijoje, Arnas – „trečioje“ ir „antroje“. Bandome surasti visas tas opcijas“, – aiškino T.Sabonis.

Visą pokalbį su T.Saboniu jau dabar gali išvysti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

Komentarai

  1. Darius

    na va, pagaliau atnaujino komandos sudėtį, tai neapsirikau dėl trenerių, jų devyni Hehe, devyni treneriai, gražiai atrodys ant suoliuko. Taip pat komandoje jau yra šeši legionieriai. Visai neblogai kaip dabartiniam Žalgiriui. Tuo tarpu Ulia, Dimša, Butkė, Lukas jau seniai, o nauji jauni vietiniai žaidėjai lietuviai pasorodo, pasėdi ant suolo kas metus, kas du ir išvažiuoja. Šitas sezonas išimtis nebus.

  2. pastatys

    papildomai kedziu. Del jaunimo , nesimato kad kas nors galetu prisijungti kaip buvo pvz jokubaitis , nera prasmes , net lavrikas prasdejo visa sezona ant suoliuko o jam jau 25

  3. f

    labiausiai gaila giedraicio kuris bus nustumtas i suolo gala, po praeito sezono tikrai ne to nusipelne

  4. Interviu

    Na va jau norejosi suzinot daugiau apie renkama komanda aisku kas neturi insider tas nepaklausis iki galo

  5. Ramas

    Jau matosi kad šiais metais dirbama ne dėl ikrintamųjų ,o atkrintamųjų. Daug kas sako ,kad 14 lygiaverčių žaidėjų,- tai pinigų švaistymas,- be jų aštuoneto nebus. -Visada pora žaidėjų turi rimtą arba mikro traumą rotaciškai viso sezono metu. O jeigu ir sveiki,dar geriau,- pailsins pora lyderių per LKL,-nepasius jeigu ir praleis vienas rungtynes eurolygoj. -Tai visų grandų 14-15 žaidėjų patirtis. -Jeigu taupyti ir įvedinėti naujus žaidėjus vidurį sezono vietoj traumuotų ,- aštuoneto nebus. Jeigu Brazdeikis i Žalgiri, o Dimša skolinamasi Gran Canarijai, Jokubaitis į Žalgirį ,o Lekavičius išnuomojamas, kurio labiausiai gaila..,-yra įmanomas aštuonetas. -Lieka problema Manekas

  6. sake

    pulkovskis kad butke ant karstos kedutes.

  7. tame

    interviu , nieko apie brazdeiki ir jokubaiti nesnekejo , ir taip pat apie kitus galimus papildymus, zodziu nieko nepraleidot