Pokyčiai „Žalgirio“ priekinėje linijoje: išvykstantį K.Hayesą pakeičia dukart Eurolygos čempionas 23

Kauno „Žalgirio“ klubas atliko pokyčius priekinėje linijoje. Žaliai baltų gretas kitą sezoną sustiprins 38 metų 203 cm ūgio amerikietis Bryantas Dunstonas, su kuriuo pasirašyta sezono trukmės sutartis.

Kitą sezoną Kaune nebežais Kevarriusas Hayesas. Komanda su vidurio puolėju išsiskyrė abipusiu susitarimu. K.Hayesas „Žalgiryje“ rungtyniavo du pastaruosius sezonus.

„Norime padėkoti Kevarriusui už praleistą laiką Kauno „Žalgiryje“. Artėjančiam sezonui ieškojome šiek tiek kitokio stiliaus žaidėjo, kuris labiau tiktų prie buriamos sudėties. Nepaisant solidaus amžiaus, Bryantas vis dar labai motyvuotas siekti pergalių ir varžytis aukščiausiame lygyje. Tikime, kad jo patirtis ir lyderio savybės padės tiek komandai, tiek žaidėjams dar greičiau atskleisti savo potencialą naujame sezone“, – apie atsinaujinimą priekinėje linijoje kalbėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

B.Dunstonas Eurolygoje yra sukaupęs 11 iš eilės sezonų patirtį. Stipriausiame Senojo žemyno klubiniame turnyre krepšininkas debiutavo 2013–2014 m. sezone, kai prisijungė prie Pirėjo „Olympiacos“ klubo.

Po dviejų sezonų Graikijos krepšinio flagmane amerikietis 8 sezonus praleido Stambulo „Anadolu Efes“ klube, su kuriuo 2021 ir 2022 m. iškovojo Eurolygos čempiono titulą.

Praėjusiame sezone vidurio puolėjas persikėlė į Italiją, kur atstovavo Bolonijos „Virtus“ ekipai. Įkrintamąsias su klubu pasiekęs B.Dunstonas Eurolygoje vidutiniškai per 19 minučių vidutiniškai rinkdavo po 4,5 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio ir blokuodavo po 0,7 metimo.

Krepšininko karjeroje aibė asmeninių apdovanojimų – B.Dunstonas dukart buvo pripažintas geriausiai besiginančiu Eurolygos sezono krepšininku (2014 ir 2015 m.), dukart pirmavo turnyre pagal blokuotus metimus (2014 ir 2018 m.), o 2017 m. išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą.

JAV ir Armėnijos pilietybes turintis žaidėjas daugiausiai metimų Eurolygos istorijoje blokavusių Eurolygos žaidėjų sąraše yra įsitaisęs antroje vietoje ir nusileidžia tik Madrido „Real“ milžinui Walteriui Tavaresui.

Savo karjeroje B.Dunstonas dar yra rungtyniavęs Pietų Korėjos „Mobis Phoebus“, Salonikų „Aris“, Herclios „Bnei Herzliya“, Holono „Hapoel“ ir Varezės „Varese“ klubuose.

Komentarai

  1. Tomast

    Tragedija

  2. ??

    kas cia per nesamone?

  3. jums

    blnx viskas nepatinka ka bepaimtu, kodel pernai 20 min vidurki turejes eurolygos top 8 centras blogai? paeme ne smato kad gali duoti naudos esant tokiai sudeciai. Na ir kas kad 38 m? Nebus tasku darytojas bet ir dantys nebuvo.

  4. Aistruolis

    Tikriausiai reikės sezono eigoje vertinti šitą pasirašymą, nes kol kas abejotinai atrodo.

  5. Dariokas

    Gaila aisku Hayeso,vienas geriausiu is puoleju neskaintant Maneko,bet ka padarysi reikejo su naujoku nors 3 metu sutarti sudaryti

  6. :(

    Wtf??? Jūs gal perkaitot saulėj? Čia su tokiu priekiu ne tik Eurolygoj visi tyčiosis, bet ir LKLe Tubelis per galvas dalios. Net jei Hayes susirado kažką geriau ir vis dėlto nusprendė išvykti, juk galima kažką ne iš pensijos ištraukt. Žodžiu, siaubas. Kas ginsis switch all?

  7. :(

    Bet tai Hayesui galima tik pavydėt, žmogus kitą sezoną gyvens Paryžiuje. O mes galim likt visai prie suskilusios geldos. Jei Dunstonui trauma, tai liekam su vienu Biručiu centru. Akivaizdu, kad nėra pinigų kažką gero paimt vietoj Hayeso, kuris buvo pigus, bet gal buvo galima rast bent ne iš senelių namų kontigento? Dar vienas dalykas, jei Urbonas klydo dėl Hayeso, tai gal klysta ir dėl Roko su Ignu? Gal dar sulauksim kokių nemalonių siurprizų?

  8. Fanas

    pagaliau jauni alkani žaidėjai

  9. Saulius

    Nesąmonė buvo Haysas. Šis rimtas vyrukas.

  10. Martynas

    SAVAM KIEME Tiskė sakė Done Deal su Iggy ir Ramibėle. 100% ko cia perdziat i vandeny.Baigsis Vasaros lyga ir abu paskelbs Liepos 22 relax tauta

  11. ka

    gali višta zinot apie visokiu dealus ? Bonusas ir tai primeluoja kaip ir apie heisa.

  12. GWB rezultatai nesvarbu

    Jankunas gal dar išbėgtu i aikšte,savas žalias kraujas ir pinigai savam žmogui pareitu.

  13. A G

    va cia tai topas. Kuo toliau tuo idomiau. Dar tokio cirko Z nebuvo. eina na….

  14. Paskutiniam

    O tu zalupa vis nerimsti, kas ten tavo cask žaidžia?

  15. Paskutiniam

    Čia buvo priešpaskutiniam skyrta.

  16. Samb

    Tokias naujienas prasau metykit balandzio 1 o ne dabar

  17. olpriešpaskutini

    jau išsitraukei zalupą is subinės ar vis dar neprašiki ?

  18. ispudis

    3 vieta LKL,15 vieta eurolyga,garantuota.tada galima pirkti ka nori.svarbu pigiau

  19. Faktas

    Kam tu Drariau vartaisi iš to šu…do. Tu čia buvai, esi, ir busi, Zalupa!

  20. faktas

    tas, kad zalupa yra tavo šiknoje

  21. Mh

    Geras pasakymas – BUVO…

  22. Be sansu

    Baisu labai

  23. .

    enochas vietoj sito turejo but. kazkoks pravalas, rekordinis biudzetas bet nera normalaus cento. davieso laiku zalgiris turejo apie 8-9 mln biudzeta, lauvergne ir nebo sezonais tarp 10 ir 11, dabar pagal gandus apie 15 milijonu turetu but, bet centro pozicija trecius metus is eiles tiesiog apgailetina.