„Žalgiris“ įspūdingai nugalėjo „Bumerangs“ krepšininkus 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė BBL čempionato rungtynes su Gulbenės „Bumerangs“ krepšininkais iš Latvijos ir sutriuškino savo varžovus rezultatu 102:50.

Pirmasis kėlinys sėkmingiau prasidėjo Kauno „Žalgiriui“, du taškus savo komandai pelnė S.Serapinas. Sužaidus dvi minutes žalgiriečiai pirmavo 5:0. Po R.Freemano taiklaus tolimo metimo Lietuvos čempionai savo persvarą padidino iki aštuonių taškų. Kauno klubas dominavo aikštėje ir diktavo mačo eigą. Svečiams strigo tiek puolimas, tiek gynyba, todėl kauniečiai su kiekviena minute tik didino savo persvarą. Pirmuosius taškus „Bumerangs“ krepšininkai įmetė praėjus beveik keturioms šio ketvirčio minutėms. Įpusėjus kėliniui šeimininkai pirmavo – 13:2. Po V.Ginevičiaus tritaškio „Žalgirio“ pranašumas jau buvo triuškinantis – 21:2. Iki pirmojo kėlinio pabaigos Lietuvos čempionai Gulbenės ekipai leido įmesti vos septynis taškus. Po dešimties mačo minučių – 26:7 „Žalgirio“ naudai.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. „Žalgiris“ buvo akivaizdžiai stipresnis ir pranoko savo varžovus pagal visus žaidybinius komponentus. Varžovai taip retai pelnydavo taškus, kad Kauno sporto halėje susirinkę žiūrovai plojo ir beveik po kiekvienos sėkmingos latvių atakos. Įpusėjus kėliniui žalgiriečiai pirmavo rezultatu 38:13. Iki pat didžiosios pertraukos Kauno klubas įrodinėjo, kad yra visa galva viršesnis už „Bumerangs“ ekipą. Latviai daug klydo, prastai gynėsi ir nesėkmingai organizavo puolimą. Po antrojo ketvirčio – 56:20.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ nemažino rungtnynių tempo ir toliau aktyviai gynėsi bei atakavo ir taip tolo nuo savo varžovų. Įpusėjus kėliniui Lietuvos čempionai pirmavo rezultatu 63:31. Šio mačo intriga dingo nuo pat pirmųjų minučių ir likusi rungtynių dalis liko tik formalumas. „Bumerangs“ krepšininkai stengėsi kažką pakeisti šiose varžybose, tačiau visos jų pastangos virsdavo niekais. Po trečiasis ketvirčio – 75:39.

Ketvirtajame kėlinyje „Bumerangs“ krepšininkai jau atrodė susitaikę su triuškinančiu pralaimėjimu, rungtynių baigtis buvo aiški. Dar nesibaigus dvikovai, penki žalgiriečiai jau buvo pelnę dvigubą taškų skaičių. Įpusėjus kėliniui rezultatu 86:46 pirmavo šeimininkai. Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei trims minutėms, liko tik vienas klausimas – ar žalgiriečiai įmes į varžovų krepšį šimtąjį tašką. Likus žaisti dvi minutes – 92:48. Lietuvos čempionai visų žiūrovų džiaugsmui pelnė šimtąjį tašką, finalinė sirena paskelbė įspūdingą Kauno klubo pergalę rezultatu 102:50.

Rezultatyviausias Lietuvos čempionų gretose buvo S.Serapinas, pelnęs 26 taškus ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus. Žalgirietis pataikė keturis tolimus metimus iš šešių ir penkis dvitaškius iš septynių. D.Lavrinovičius – 17 tšk., 15 atk.kam., T.Beardas – 16 tšk., 8 atk.kam. J.Mačiulis – 11 tšk., 12 atk.kam. R.Freemanas – 10 tšk., 5 atk. kam.

Svečių gretose išsiskyrė Ingus Bankevics, įmetęs 15 taškų ir atkovojęs tris kamuolius.

Komentarai