Politiniai žaidimai kelia pavojų naujosios Kauno arenos atsiradimui 0

Šiandien Kauno miesto savivaldybėje įvyko spaudos konferencija, kurios metu žiniasklaidai buvo pristatyta, kokie darbai, susiję su naujosios Kauno arenos Nemuno saloje atsiradimu, yra atlikti ir kokius darbus dar reikia atlikti. Spaudos konferencijoje dalyvavo „Žalgirio“ krepšinio klubo generalinis direktorius Ginas Rutkauskas, savivaldybės sudarytos derybų grupės koordinatorius Kęstutis Krikščiūnas, derybų grupės nariai: mero pirmasis pavaduotojas Alfonsas Balutis ir Alvydas Banevičius. „Jaučiame, jog atsiranda politikų, kurie priešrinkiminiame fone, nenori, kad mūsų mieste būtų pastatyti nauji sporto rūmai. Stengiamasi sudaryti kuo daugiau kliūčių ir barjerų, jog šio projekto įgyvendinimas užtruktų kuo ilgiau arba jo visai nebūtų.“ – sakė derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas. Anot jo, tokią pavojingą situaciją galėtų išgelbėti tik griežta mero Arvydo Garbaravičiaus ir visuomenės pozicija, todėl reikalingas viešumas.

„Susilaukėme priekaištų, jog dabartinė, savivaldybės sudaryta derybų grupė, prastai dirba ir ją norima performuoti. Visų šių kalbų iniciatorius yra savivaldybės direktorius Arūnas Keserauskas, kuris, veikiausiai, jau mato, jog šis projektas yra finišo tiesiojoje ir nori sustabdyti visus darbus bei užsidirbti papildomų politinių dividendų.

Pats A.Keserauskas turėjo puikias galimybes kurti derybines grupes, duoti naujus postūmius, tačiau pusę metų nieko neveikė ir tuomet, kai praėjusių metų kovo mėnesio pabaigoje mes perėmėme visus užleistus darbus, naujosios Kauno arenos projektas buvo atgaivintas. A.Keserauskas buvo nuolat kviečiamas dalyvauti visuose posėdžiuose, kuriuose svarstytas naujosios arenos klausimas, tačiau juose nedalyvaudavo.

Kartu su mano vadovaujama derybų grupe atlikome daug gyvybiškai svarbių darbų: su prancūzų kompanija pasirašėme papildomą projektavimo darbų sutartį, su didele mūsų miesto mero pagalba pasiekėme, jog šiam statiniui būtų suteiktas nacionalinės svarbos statusas, betarpiškai bendravome ir bendraujame bei deramės su Prancūzijos kompanijos “Bouygues Batiment International”atstovais, susitikome su įvairiomis statybų bendrovėmis, aiškinomės, kas ir per kiek laiko gali pagaminti sijas, langus, konstrukcijas ir kt., susitarėme su Lietuvos ir užsienio bankais, lapkričio pradžioje organizuojame projekto pristatymą. Netrukus bus pasirašyta koncesijos sutartis. Tai paskutinis būtinas žingsnis prieš pradedant statybas. Mūsų derybinės grupės darbais yra patenkintas ne tik Kauno miesto meras A.Garbaravičius, bet ir Prancūzijos kompanijos atstovai. Šios derybinės grupės performavimas gali reikšti tik vieną, jog norima sustabdyti visus darbus ir sutrukdyti Kauno arenos atsiradimui. Tokie politiniai žaidimai gali atsibosti ir prancūzams, nes pastarieji jau yra pasakę – jei Kauno miestas negalės konstruktyviai dirbti, jie gali sustabdyti statybas. „ – pažymėjo K.Kriščiūnas.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Ginas Rutkauskas teigė, jog pagrindiniai darbai jau yra atlikti, reikia sulaukti tik koncesijos sutarties pasirašymo ir naujoji arena pradės augti. „“Žalgiris“ yra aktyvus šio proceso dalyvis, neseniai buvome susitikę su prancūzų kompanijos atstovais ir aptarėme paskutines detales bei svarbiausius pakeitimus, kuriuos reikia atlikti, vadovaujantis FIBA ir ULEB Eurolygos reikalavimais. Šioje darbų stadijoje bet koks stabdymas duotų didžiulį neigiamą efektą. Prancūzijos kompanijos atstovai ne visada supranta, nenori ir neturi suprasti tų politinių žaidimų. Jų darbas yra paprastas – pastatyti areną Kaune. Šiai didžiulei kompanijai, kurios metinė apyvarta yra 24 milijardai eurų, gali visa tai atsibosti.„ – neslėpė G.Rutkauskas.

Komentarai