„Žalgirio radijas“ kviečia į netradicinę diskusiją! 0

Žiniasklaida ir krepšinis – du skirtingi, bet tuo pačiu neatsietini dalykai. Nuolatinis bendravimas su žurnalistais yra kiekvieno krepšininko bei trenerio darbo dalis. Kauno „Žalgiris“ po kiekvienų svarbių rungtynių rengia spaudos konferencijas, kurios tarsi tarpininkauja tarp komandos ir krepšinio aistruolių.

Jose įprasta girdėti solidžius trenerių pasisakymus apie rungtynes bei geriausių krepšininkų komentarus. Neretai žurnalistų klausimai būna provokuojantys ir, ypač po pralaimėtų rungtynių, lengvai išveda iš pusiausvyros net ir pačius santūriausius komandos narius. Sirgaliams visada smalsu, kaip elgiasi jų palaikomi krepšininkai provokuojami, kaip sugeba dėlioti mintis ir kalbėti viešai.

Žiniasklaidos atstovai tiesiog persekioja tokius krepšinio aikštelės oratorius kaip Šarūnas Jasikevičius. Ši charizmatinė asmenybė garsėja ne tik savo iškalba, bet neretai ir kiek familiariais pasisakymais, tokiais kaip: „šaunuoliai, blemba, tie Žalgirio fanai“ ar „atėjo tas vokiečių Bird‘as ir pradėjo nesąmones mėtyt“.

Nemažiau žurnalistų medžiojamas ir žalgirietis Marcusas Brownas. Visų laikų rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas mėgsta ne tik taikliai mėtyti tritaškius, bet ir nedviprasmiškai pokštauti. Po laimėtų rungtynių prieš Maskvos CSKA daugiausiai taškų „Žalgirio gretose surinkęs M.Brownas atviravo: „Esmė ta, kad vakar su žmona pasimylėjome internetu, tad mano kojos tapo lengvesnės ir galėjau aukščiau pašokti. O jei rimtai, šiandien pavyko realizuoti baudų metimus, pataikiau kelis tritaškius ir viskas baigėsi labai teigiamai“.

Tad šįsyk „Žalgirio radijo“ dienos tema – krepšinio pasaulio atstovų bendravimas su žiniasklaida. Kuris krepšininkas yra iškalbingiausias respondentas „Žalgirio“ gretose, o kuriam komunikaciją su žurnalistais dar derėtų tobulinti? Ar galima jauniems ir labai perspektyviems žaidėjams dalinti interviu ar vis dėlto tai kelia riziką per anksti „sužvaigždėti“? Kaip apskritai derėtų krepšininkams bendrauti su žiniasklaidos atstovais? Kurio žaidėjo pokštai Jums priimtiniausi, o kuris galbūt bendrauja pernelyg rimtai? Diskutuokite šiais ir kitais Jus dominančiais klausimais dienos tema.

Pačius įdomiausius Jūsų komentarus visos laidos metu skaitys „Žalgirio radijo“ vedėjas Karolis Tiškevičius. Nuo 17 iki 18 val. radijo stoties TAU (102,9 FM ir www.tau.lt), Šiaulių „Saulės radijo“ bei Alytaus „FM99“ bangomis visų klausytojų laukia intriguojanti diskusija!

Suprask, pajausk, pamilk, išgirsk krepšinį kartu su „Žalgirio radiju“!

Komentarai