„Sakalų“ ir „Žalgirio“ rungtynės Šakiuose sutraukė tūkstantinę minią 0

www.DELFI.lt inf.

Šeštadienio vakarą naujutėlę Šakių areną užtvindė rekordinis krepšinio aistruolių skaičius. Arenos vadovai jau prieš mėnesį prognozavo, kad į Vilniaus „Sakalų“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynes bus sunku gauti bilietų, tačiau toks anšlagas, kokio šeštadienį sulaukė Šakiai, buvo nesuvokiamas protu.

Likus daugiau nei mėnesiui iki „Sakalų“ ir „Žalgirio“ susitikimo Šakiuose, vietos mokymosi įstaigos ir krepšiniui neabejingi rajono gyventojai suskubo rezervuotis bilietus. Pasirodė, jog tai buvo išmintingas sprendimas, nes varžybų dieną apie tūkstantį žiūrovų talpinanti arena jau nebegalėjo priimti visu norinčiųjų.

Likus valandai iki rungtynių į Šakių arena atvyko kelios dešimtys „Žalgirio“ komandos fanų, nešinų žalia-balta vėliavomis ir traukiančių dainas. Netrukus pasirodė ir iš sostinės atvykę „Sakalų“ gerbėjai, jų geltona-žalia vėliavos papuošė tribūnas, o išradingesni sirgaliai sugebėjo patogiai „įsikurti“ net ir ant metalinių balkonų konstrukcijų.

„Šakių arenoje žiūrovų – kone trimis aukštais, paskaičiavome, kad čia susirinko apie 1200 žmonių. Fanai užsilipę ant tribūnų viršaus, daugybė stovinčių krepšinio gerbėjų, kai kurie – ir su vaikais ant rankų, – pasakojo klubo „Sakalai“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius. – Šitoje arenoje tiek žmonių dar tikrai nėra buvę. Atmosfera įspūdinga“.

Reikia manyti, tokio dėmesio sulaukusios rungtynės duos gerą impulsą ir ateityje čia vyksiančioms varžyboms bei leis pilnai išnaudoti įvairioms sporto šakoms pritaikytą areną.

Komentarai