LKL: įspūdingai puolęs „Žalgiris“ nušlavė „Lietkabelį“ 0

Kauno „Žalgirio“ komanda su trenksmu pratęsė pasirodymą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Visų rungtynių metu įspūdingą puolimo arsenalą demonstravę žalgiriečiai sutriuškino Panevėžio „Lietkabelio“ komandą 113:61 (31:16, 32:8, 26:19, 24:18). Tai buvo aštuntoji kauniečių pergalė LKL pirmenybėse.

Per pirmąsias 5 minutes jau buvo spėję pasižymėti visi „Žalgirio“ jaunojo penketo nariai. Taškų sąskaitą rungtynėse atidarė Mindaugo Kuzminsko prasiveržimas su pražanga, reidą po krepšiu sėkmingai užbaigė ir Mario Delašas, bet „Lietkabelio“ krepšininkai trumpai pirmavo – 7:5. Tada žalgiriečiai pelnė net 16 taškų be atsako. Spurtas prasidėjo Ado Juškevičiaus dviem taškais ir perdavimu Jeffui Foote‘ui, M.Kuzminskas įmetė iš toli ir atliko perdavimą per visą aikštę Vyteniui Lipkevičius, dar 4 taškus pridėjo A.Juškevičius, o M.Kuzminskas dar vienu tritaškiu padidino persvarą iki 21:7. Po minutės pertraukėlės šeimininkai sukrapštė 5 taškus, bet nesulaikė tiek pat taškų surinkusio Rimanto Kaukėno, dvitaškį po M.Kuzminsko perdavimo pridėjusio M.Delašo ir Darjušo Lavrinovičiaus, kuris įdėjo į krepšį po puikaus Pauliaus Jankūno perdavimo. Po 10 minučių „Žalgiris“ buvo priekyje 31:16.

Antrojo kėlinio pradžioje tęsėsi žalgiriečių spaudimas po visą aikštę ir D.Lavrinovičiaus šou. Brolis dar du kartus įdėjo į krepšį, iš viso antrąjį kėlinį pradėjo 5 taikliais dvitaškiais ir pelnė tryliktąjį tašką iš eilės (41:19). Tuomet „Lietkabelis“ sugebėjo dvi atakas iš eilės užbaigti rezultatyviai, bet tai buvo viskas, ką panevėžiečiai nuveikė per antrąjį kėlinį. Pirmąją mačo pusę žalgiriečiai baigė įspūdinga atkarpa 22:0. Jos metu po tritaškį įmetė Oliveris Lafayette‘as, M.Kuzminskas ir Marko Popovičius. Taip pat po gražių A.Juškevičiaus ir M.Popovičiaus perdavimų pasižymėjo P.Jankūnas ir Kšištofas Lavrinovičius. Dar du taškus pelnė ir J.Foote‘as, o M.Kuzminskas krepšį sudrebino dviem galingais dėjimais iš eilės. Po K.Lavrinovičiaus metimo iš vidutinio nuotolio „Žalgiris“ pirmavo 63:24.

Prasidėjus trečiajam kėliniui „Lietkabelio“ puolimas kiek atkuto. Per 4 minutes Panevėžio komanda surinko 9 taškus – daugiau nei per visą antrą kėlinį. Tačiau gynyboje šeimininkai buvo bejėgiai. Iš pradžių M.Delašas įmetė tritaškį, o J.Foote‘as išvedė laisvam metimui V.Lipkevičių. Vėliau M.Kuzminskas pataikė savo ketvirtąjį tritaškį, A.Juškevičius pasižymėjo po M.Delašo perdavimo, M.Kuzminskas dėjimu užbaigė greitą ataką ir po J.Foote‘o dvitaškio įpusėjus trečiajam kėliniui rezultatas buvo 77:33. Po to tolimus metimus įskraidino V.Lipkevičius ir A.Juškevičius, vėl taiklūs buvo broliai Lavrinovičiai bei tritaškį iš kampo įšovęs R.Kaukėnas – 89:43.

Ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo pelnydami 13 „sausų“ taškų. Tarp dviejų K.Lavrinovičiaus dvitaškių įsiterpė brolio Darjušo tritaškė bomba, po ilgos pertraukos įmetė O. Lafayette‘as, o pirmuosius savo taškus pelnęs Tremmellas Dardenas tapo ir šimtojo taško autoriumi. Iškart po to R.Kaukėnas perėmė dar vieną kamuolį ir padidino skirtumą iki 59 taškų – 102:43. Rungtynėms artėjant į pabaigą svečiai kiek sumažino apsukas, bet tai vis tiek nesutrukdė P.Jankūnui pelnyti 5 taškų iš eilės, M.Kuzminskui dar kartą įspūdingai įdėti į krepšį bei po to išradingai perduoti kamuolį K.Lavrinovičiui. „Žalgiris“ laimėjo rungtynes rezultatu 113:61.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas (4/4 trit., 8 atk. kam., 4 rez. perd., 33 naud. bal.), D.Lavrinivočius 18 (7/7 dvit.), K.Lavrinovičius 14 (5 atk. kam.), R.Kaukėnas 10 (4 per. kam.), A.Juškevičius 10 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Delašas 7, V.Lipkevičius 7, P.Jankūnas 7, J.Foote‘as 6 (2 blk.), O.Lafayette‘as 5 (6 rez. perd.), M.Popovičius 3, T.Dardenas 2.

„Lietkabelis“: M.Kupšas 10 (9 atk. kam.), T.Jogėla 10, A.Butkevičius 10.

Komentarai