K.Lavrinovičius: „Statišką žaidimą pakeitėme greitu krepšiniu“ 0

Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ ekipos puolėjas Kšištofas Lavrinovičius džiaugiasi, kad Lietuvos čempionai įgauna pagreitį.

Žaidimą vis gerinantys žalgiriečiai namie 91:81 nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkus ir demonstravo greitą bei akiai gražų krepšinį.

„Jaučiuosi jau geriau. Bandau įgyti optimalią sportinę formą ir pasivyti komandos draugus, – po rungtynių kalbėjo 11 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Kšištofas. – Vilčių patekti į kitą etapą dar tikrai nelaidojame. Atiduosime visas jėgas, kad ten būtumėme.“

– Šiandien iššovė Justinas Dentmonas. Ar prieš rungtynes treneris liepė daugiau juo pasitikėti? – žurnalistai paklausė K.Lavrinovičiaus.
– Jis visada gerai žaidžia. Pataikė keletą sudėtingų metimų, tačiau jam tai yra įprasta. Galima sakyti, jog pataikė savo metimus.

– Dėl kokių priežasčių pasitaiko tokios duobės?
– Pirmavome 13 taškų skirtumu ir galbūt atsipalaidavome bei nustojome vykdyti trenerio nurodymus. Gerai, kad po ilgosios pertraukos išėjome susikaupę ir radome savo žaidimą.

– Ar ši pergalė psichologiškai svarbi?
– Be abejo. Tiek psichologiškai svarbi, tiek žiūrint į turnyro lentelę. Kiekviena pergalė yra svarbi.

– Kas komandai geriau? Vienas išreikštas lyderis ar tolygi komanda?
– Būtų geriausia, jog kiekvienas būtų lyderis. Reikia, kad žaidėjai žinotų savo vaidmenį komandoje – nebūtinai tik rinkti taškus. Apsiginti, imtis iniciatyvos, užvesti komandos draugus, perimti arba atkovoti kamuolį – tai irgi yra lyderio savybės. Kiekvienas turi atlikti savo darbą. Negalime visi 10 žaidėjų pelnyti po 20 taškų. Tai jau būtų kažkas iš fantastikos srities. Kažkas geriau ginasi, kažkas geriau puola ir t.t.

– Šiandien palyginus lengvai laimėjote, varžovus sutriuškinote pagal naudingumo balus, bet vis tiek beveik dvigubai dažniau klaidote. Kas lemia tas klaidas?
– Saulius (Štombergas – Red.) mus treniruoja kiek daugiau nei dvi savaites. Jis įnešė daug ką naujo. Reikia prisiminti visus derinius, perdavimus ir t.t. Manau, ateityje šį dalyką pataisysime ir klysime mažiau.

– Minėjote, jog S.Štombergas įnešė daug naujovių. Kokios jos?
– Mūsų žaidimas tapo greitesnis, kadangi visi mūsų aukštaūgiai yra mobilūs. Dabar galime žaisti daug greičiau, nes anksčiau žaidėme statišką krepšinį.

– Šiandien varžovų priekinė linija buvo tokia silpna, ar sutelkėte dėmesį į atkovotus kamuolius, kovą dėl kurių laimėjote net 43:24?
– Manau, kad padėjo didelis noras. Būna komandos, kurios turi galingus puolėjus, bet, jeigu jie išeina į aikštelę atsipalaidavę ir nerodo didelio noro kovoti, tai ir neatkovos daugiau kamuolių už varžovus. Kitą savaitę Madride mes tikrai demonstruosime kovingumą.

Komentarai