Tritaškiais vokiečių gynybą suraižęs J.Dentmonas: „Pasitikėjimas jėgomis auga“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Justinas Dentmonas sužaidė geriausias rungtynes Eurolygoje. Metimo skonį pajutęs Kauno „Žalgirio“ amerikietis pelnė 24 taškus, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 32 naudingumo balus.

6 iš 6 snaiperio tritaškių nokautavo Bambergo „Brose Baskets“ ir įkvėpė kauniečius tolimesnėms kovoms dėl kelialapio į Eurolygos „Top 16“ etapą.

Likus sužaisti ketverias Eurolygos penktojo turo rungtynes amerikietis kol kas yra pagrindinis pretendentas į naudingiausio savaitės žaidėjo titulą.

– Justinai, ar šis mačas buvo sėkmingiausias nuo atvykimo į Lietuvą?

– Vienas iš tokių. Šiandien buvo ta diena, kai pataikiau viską, ką mečiau, bet svarbiausia, kad komanda laimėjo. Šiandien buvau susikoncentravęs, stengiausi nedaryti tiek daug klaidų ir atlikti perdavimus komandos draugams. Dariau viską, kad padėčiau komandai laimėti.

– Ar dvikova su „Brose Baskets“ buvo išties sunki?

– Kartais buvo išties nelengva. Tačiau pamažu bręstame kaip komanda. Auga pasitikėjimas savo jėgomis. Tas nusiteikimas padėjo pelnyti svarbią pergalę.

– Eurolygos sezono pradžia jums asmeniškai susiklostė ne itin sėkmingai, bet pastarosios dvejos rungtynės – kita istorija. Kuo tai paaiškintumėte?

– Stengiuosi tobulėti ir pritapti prie žaidimo sistemos. Pradžioje man kilo sunkumų: nauji komandos partneriai, kitoks žaidimas, naujos lygos. Bet viskas pamažu tvarkosi. Ir mieste jaučiausi kiek vienišas, tačiau krepšinis padeda adaptuotis.

– Kaip dabar vertinate „Žalgirio“ šansus patekti į „Top 16“?

– Mūsų tikslai nesikeičia. Treneriai to tikisi, tikimės ir mes. Svarbiausia nuosekliai eiti link to ir pasitikėti savo jėgomis. Tada viskas bus gerai.

Komentarai