S.Štombergas: „Matosi progresas, einame teisinga linkme“ 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ iškovojo svarbią pergalę siekiant vietos Eurolygos „Top 16“ etape. Sauliaus Štombergo auklėtiniai namuose 91:81 nugalėjo pagrindinį savo konkurento dėl bilieto į kitą etapą – Bambergo „Brose Baskets“.

Po rungtynių Lietuvos čempionų strategas džiaugėsi savo žaidėjų pademonstruotu charakteriu, tačiau pažymėjo, jog jo vis dar netenkina klaidų skaičius, kuris labiausiai kiša koją. Pats S.Štombergas yra patenkintas žalgiriečių darbu ir komandos žaidime mato teigiamus pokyčius.

„Rungtynės buvo sunkios ir tikrai svarbios. Džiaugiuosi savo žaidėjais, kad jie parodė charakterį. Buvo gana banguotas žaidimas – buvome įgiję pranašumą, vėliau jį praradome, tada vėl jį susigrąžinome. Tikrai vyrai parodė charakterį, kad gali ir nori žaisti. To aš ir siekiau, kad „Žalgiris“ būtų „Žalgiris“ ir kovotų visada iki paskutinės minutės. Pergalės priežastis buvo dominavimas dėl atšokusių kamuolių. Neramina klaidos, dėl kurių negalime pabėgti į priekį. Su 20 klaidų vidurkiu rungtynes laimėti yra tikrai sunku. Jei klystume apie 10 kartų, tikrai patiems būtų lengviau. Tos klaidos kartojasi ir yra žinomos, stengiamės išvengti, tačiau jos išlenda. Tai parodo, kad jos yra gilios, nes perdavimai nėra kokybiški, nepasirenkamos teisingos padėtys. Tai yra įprotis, kurį reikia pašalinti kuo greičiau ir pirmoji vieta, kurią reikėtų taisyti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo S.Štombergas.

– Pastaruoju metu tritaškiai tampa „Žalgirio“ arkliuku. Ar akcentuojate tolimus metimus ar ta gaunasi savaime?
– Turime gana neblogų metikų. Kaip šios rungtynės parodė, tritaškių skaičius yra didelis, procentas – geras. Tuo varžovus ir nužudėme. Jie ne ką prasčiau mėtė, norėjo daugiau mesti už mus, to nesitikėjome net iš kai kurių žaidėjų. Kiek galima labiau išnaudojome savo aukštaūgius, kurie sugebėdavo atmesti kamuolius mūsų snaiperiams.

– Baigėsi pirmasis ratas, ar esate patenkintas komandos progresu?
– Iš mano pusės žiūrint, tikrai džiaugiuosi, matosi progresas, einama teisinga linkme. Bet yra ir ką taisyti, banguotai žaidžiame tiek puolime, tiek gynyboje. Sieksime nepraleisti nuo 60 iki 70 taškų, tada turėsime didesnes galimybes laimėti. Jei to nesugebėsime įgyvendinti, turėtume būti „super“ geri puolime, tačiau mes nesame Madrido „Real“, kad įmestume po 100 taškų. Stengsimės gerinti gynybą, kad turėtume garantiją laimėti rungtynes.

Chrisas Flemingas, Bambergo „Brose Baskets“ vyr. treneris: „Norėčiau pasveikinti „Žalgirio“ trenerius ir komandą su pergale. Mūsų žaidime mane sunervino tai, kaip pradėjome rungtynes – nors vėliau atsigavome ir išlyginome rezultatą, nėra pasiteisinimo, kaip sužaidėme trečiąjį kėlinį. Per jį „Žalgiris“ pataikė 11 iš 14 metimų, o mes išsikasėme sau duobę, iš kurios nepakilome. Mūsų žaidėjai turi išmokti, kaip reikia rungtyniauti tokio lygio rungtynėse.

Kai žaidžiame geriau, tai ir kovojame dėl atšokusių kamuolių geriau. Per trečiąjį kėlinį „Žalgiris“ ne tiek jau ir daug atsikovojo kamuolių po mūsų krepšiu, tačiau pralaimėjimą lėmė mūsų pramesti metimai iš po krepšio, kurių buvo nesuskaičiuojamas kiekis.“

Komentarai