„Žalgiris“ pralaimėjo LKL reguliariojo sezono paskutinį mačą 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko pergalingai baigti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono. Šeštadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai 84:86 (23:13, 25:21, 16:23, 20:29). Su 14 pergalių ir 6 pralaimėjimais „Žalgiris“ LKL reguliariame sezone užėmė ketvirtąją vietą.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Mačą taikliu metimu iš vidutinio nuotolio pradėjo Artūras Milaknis, po Justino Dentmono perdavimo pasižymėjo ir Vytenis Lipkevičius. Ugningai nusiteikę kauniečiai ir toliau puikiai atakavo – iš po krepšio taškus rinko Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas. Pavyzdinį kovingumą demonstravo V.Lipkevičius, per 5 minutes atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs perdavimą tritaškį pataikiusiam J.Dentmonui – 12:2. Po varžovų minutės pertraukėlės pražangą išprovokavęs J.Dentmonas surinko du taškus nuo baudų metimų linijos, tačiau savo atsaką surengė ir vilniečiai. Tolimą metimą pataikė Steponas Babrauskas, dar keturis taškus pridėjo Juanas Palaciosas – 14:9. Tuomet lyderio vaidmens ėmėsi Kauno „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas. Jis ne tik pataikė iš trijų taškų zonos, sumetė dvi baudas, tačiau ir atliko puikų perdavimą, po kurio iš po krepšio pasižymėjo Artūras Gudaitis (19:9). Kėlinį kapitonas užbaigė pelnydamas du taškus kontratakos metu bei grąžino „Žalgiriui“ dviženklį pranašumą – 23:13.

Antrajame kėlinyje puikiai į žaidimą įsiliejo nuo suolo pakilęs Martynas Pocius. Prieš gynėją nesportiškai sužaidė ir nesportine pražanga buvo nubaustas S.Babrauskas, o kiek vėliau M.Pocius pelnė dar du taškus. Be to, kablį įmetė R.Javtokas, taikliai atakavo Šarūnas Jasikevičius ir po J.Dentmono baudos metimų persvara išaugo iki vienuolikos – 32:21. Po dviejų puikių Tado Klimavičiaus epizodų baudos aikštelėje bei R.Javtoko dvitaškio šeimininkų pranašumas pasiekė naują rekordinę žymą – 38:24. „Lietuvos ryto“ komanda bandė priartėti žaisdama per aukštaūgius, tačiau iš krašto taikliai metė A.Milaknis, o po dar vieno atkovoto kamuolio puolime taškus pelnė V.Lipkevičius (42:29). „Žalgiris“ ketvirčio pabaigoje žaidė užtikrintai – sudėtingą tritaškį realizavo J.Dentmonas, po gražaus Mindaugo Kupšo perdavimo dėjimu krepšį sudrebino P.Jankūnas ir po pirmųjų dviejų kėlinių priekyje buvo Lietuvos čempionai – 48:34.

Trečiąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo sostinės komanda. J.Palaciosas du kartus buvo tikslus iš dviejų taškų zonos, baudas realizavo Martynas Gecevičius, o žalgiriečiams niekaip nesisekė atidaryti taškų sąskaitos po didžiosios pertraukos (48:40). Kiek daugiau nei po trijų minučių tylą tolimu metimu nutraukė P.Jankūnas, o greitį išnaudojęs M.Pocius sugrąžino dviženklę persvarą – 53:42. Visgi po to „Žalgiris“ ir toliau strigo varžovų gynyboje, tuo pasinaudoję vilniečiai pavojingai priartėjo (53:46). Tuomet apie save priminė tolimą metimą pataikęs J.Dentmonas, o Š.Jasikevičius neklydo nuo baudų metimų linijos (58:48). Svečiai buvo sumažinę deficitą iki keturių, tačiau ketvirčio pabaigoje du taškus su pražanga pelnė Š.Jasikevičius ir prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė septyni taškai – 64:57.

Sėkmingą pasirodymą ketvirtojo kėlinio pradžioje tęsė Š.Jasikevičius. Įžaidėjas pataikė iš trijų taškų zonos, baudos metimus realizavo P.Jankūnas, tačiau puolime taškus rinko ir varžovai (69:63). M.Pocius puikiu reidu krepšio link pelnė du taškus, o kamuolį perėmęs P.Jankūnas įkrovė jį iš viršaus bei privertė susirinkusius žiūrovus pakilti iš savo sėdimų vietų –73:63. „Lietuvos rytas“ nesutriko bei atsakė keturiais taškais, ir nors kauniečių gretose pasižymėjo M.Pocius ir P.Jankūnas, vilniečiai pataikė tolimą metimą, du baudų metimus ir dar labiau sumažino atsilikimą (74:77). Svarbiu metu iniciatyvos ėmėsi R.Javtokas. Aukštaūgis po Vytenio Čižausko bei Š.Jasikevičiaus perdavimų surinko keturis taškus – 81:74. Tačiau rungtynių pabaigoje Zabianas Dowdellas pasiuntė žalgiriečius į nepavydėtiną padėtį. Amerikietis pelnė du taškus su pražanga, prie viso to „Žalgiris“ buvo nubaustas technine pražanga ir tuo pasinaudoję vilniečiai išsiveržė į priekį (83:81). Mačo pabaigoje žiūrovai išvydo tikrą dramą – vieną baudos metimą įmetė R.Javtokas, išvesti į priekį kauniečius galėjo J.Dentmonas, tačiau ir šio ranka kartą sudrebėjo – 84:84. „Lietuvos rytui“ priklausė paskutinė ataka. Jos metu iš po krepšio beveik su sirena pataikė Antanas Kavaliauskas ir išplėšė savo ekipai pergalę – 84:86.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 22 (11 atk. kam., 3 per. kam., 37 naud. bal.), J.Dentmonas 16 (4 rez. perd.), R.Javtokas 11 (6 atk. kam.), Š.Jasikevičius 10, M.Pocius 9, V.Lipkevičius 4 (8 atk. kam.), T.Klimavičius 4, A.Milaknis 4, A.Gudaitis 2, M.Kupšas 1, V.Čižauskas 1, T.Dimša 0.

„Lietuvos rytas“: Z.Dowdellas 18, R.Seibutis 14 (4 rez. perd.), S.Jelovacas 14, J.Palaciosas 10.

http://www.youtube.com/watch?v=NnOpc34jsro

Komentarai