R.Javtokas: „Pirmadienį Kaune „Lietuvos rytui“ užkursime pragarą“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ klubo vidurio puolėjas Robertas Javtokas po pirmojo LKL pusfinalio susitikimo pripažino, jog viena iš pralaimėjimo Vilniaus „Lietuvos rytui“ priežasčių buvo blogai atitverti varžovai po savuoju krepšiu.

„Neįvykdėme savo plano, padarėme 17 klaidų, iš kurių dvi paskutinės buvo lemiamu momentu. Varžovai po mūsų krepšiu atsikovojo nemažai kamuolių ir turėjo daug antrųjų šansų. Darius Songaila šį vakarą rungtyniavo fantastiškai, bet didžiausios pralaimėjimo priežastys – klaidos ir pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių“, – po mačo teigė „centras“.

Susitikimą starto penkete pradėjęs 34 metų 211 cm ūgio krepšininkas per 27 minutes į vilniečių krepšį įmetė 12 taškų (6/8 dvitaškių), atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, 4 sykius prasižengė, 1 kartą suklydo bei surinko 19 naudingumo balų.

– Kodėl nepavyko sustabdyti D.Songailos? – žurnalistai paklausė R.Jatvoko.
– Darius – labai geras žaidėjas, ne visada pavyksta apsiginti prieš jį, kad ir kaip stengiesi. Šiandien jis rungtyniavo puikiai – pataikė tiek iš vidutinio nuotolio, tiek iš po krepšio. Tiesiog tai buvo jo diena, tačiau stengsimės, jog tokių D.Songailos dienų nebebūtų (juokiasi).

– Kas lėmė tokias banguotas rungtynes?
– Buvo įtemptas mačas, atsidaro nuovargis. Jeigu būtume išvengė bangavimo, manau, jog šį vakarą būtume laimėję prieš „Lietuvos rytą“.

Pirmadienį laukia rungtynės, kurios, galima sakyti, lems sezoną..
– Taip, mes labai laukiame šio susitikimo. Norime atsirevanšuoti, žaisime namuose, tikiuosi, kad susirinks daug sirgalių, palaikys mus bei mes galėsime vilniečiams užkurti tikrą pragarą.

– Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas pataikė po du tritaškius. Ar treneris akcentavo, jog jie atakuotų iš toli?
– Ne, tokių nurodymų nebuvo. Čia tiesiog buvo žaidybiniai epizodai, P.Jankūnas ir T.Klimavičius kartas nuo karto atakuoja iš tritaškio zonos. Jie turi gera metimą ir būdami laisvi jie turi mesti.

Komentarai