Pasaulio futbolo čempionatas: ką prognozuoja P.Jankūnas ir Š.Jasikevičius? 0

Darius Sėlenis, www.kaunodiena.lt

Brazilija gali paskęsti ašarose, didžiausią staigmeną pateiks belgai, kolumbiečiai ar netgi kuri nors Afrikos ekipa, o stabilumu vėl blykstelės vokiečiai – tokį galimą pasaulio čempionato scenarijų sudėliojo žinomi Lietuvos politikos, verslo, pramogų bei krepšinio pasaulio atstovai.

Meras – už olandus

Jaunystėje domėjęsis bėgimu, dviračiais, krepšiniu ir ypač baidarių irklavimu, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasaulio čempionato kovas stebės su anūku. Meras mėgsta technišką ir komandinį žaidimą propaguojančias rinktines.

„Sirgsiu už olandus, nors lažybų bendrovės kukliai vertina jų galimybes. Tikiuosi, kad jie, kaip ir racionalieji vokiečiai, pateks į ketvertuką. Staigmenų gali pateikti kroatai, o daugiausiai galimybių prasibrauti į finalą turės brazilai ir argentiniečiai, kurių gretose – daug aukščiausio lygio futbolo virtuozų“, – teigė V.Makūnas.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio ekipos kapitonas Paulius Jankūnas nuo vaikystės serga už Brazilijos rinktinę.

„Tikiuosi, kad brazilai nukeliaus iki finalo, nors tai padaryti labai sunku, nes juos slėgs didelė atsakomybė. Tarp favoritų dar bus vokiečiai ir ispanai.“

Pirmą kartą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu tapęs žalgirietis Šarūnas Jasikevičius per atostogas taip pat stebės didįjį futbolą.

„Tuo metu su šeima ilsėsimės Graikijoje. Kaip visada, sirgsiu ir turbūt vėl verksiu kartu su anglais…“

Ispanus pakirs nuovargis

Buvusiam krepšininkui, televizijos prodiuseriui ir verslininkui Rolandui Skaisgiriui futbolo čempionatai baigiasi, kai iškrenta jo numylėtinė – Vokietijos nacionalinė rinktinė.

„Nusivilčiau, jeigu vokiečiai nepatektų į finalą, tačiau didžiausią skausmą prognozuoju Brazilijos, Ispanijos, Anglijos futbolo gerbėjams, – sakė R.Skaisgirys. – Brazilus gali palaužti atsakomybė. Ispanų nacionalinis čempionatas – ilgas, jų komandos žaidė Čempionų lygos finale, žaidėjai bus pervargę ir persisotinę futbolo.“

Tamsiuoju arkliuku, kuris gali iššokti netikėtai ir labai aukštai, verslininkas pavadino Belgijos ekipą.

Vokietijos futbolo fanas R.Skaisgirys tikisi, kad į pusfinalius, be jo numylėtinių, turėtų patekti ir Argentinos, Belgijos bei galbūt Brazilijos, Italijos, Prancūzijos ar Urugvajaus vienuolikės.
„Meksikiečiais jau netikiu, nes mačiau daug jų rungtynių, viešėdamas JAV. Iš afrikiečių vargu ar kas nors pateiks siurprizų. Jų nesitikiu ir iš japonų bei korėjiečių, – svarstė pašnekovas. – Jaučiu, kad šiemet bus pažeista tradicija, kai savo žemynuose laimėdavo Pietų Amerikos arba Europos rinktinės.“

Afrikiečiai – irgi nepėsti

Futbolininko Deivido Česnauskio žmona Vaida Grikštaitė–Česnauskienė simpatizuoja Ispanijos rinktinei. Česnauskių sūnūs Deividas ir Rojus lanko futbolo treniruotes, labai mėgsta vilkėti ispanų ekipos marškinėlius.

„Į ketvertuką turėtų patekti Ispanijos, Brazilijos, Argentinos ir Vokietijos futbolininkai“, – prognozavo V.Grikštaitė-Česnauskienė.

Vyresniąja skrydžių palydove dirbanti Vilniaus moterų ir merginų futbolo mėgėjų komandos „JL Stars“ narė Arūnė Židovainytė iš didžiųjų favoritų sirgs už ispanus.

„Be to, būtinai – už Afrikos komandas: Nigerijos, Dramblio Kaulo Kranto, Kamerūno“, – pabrėžė Arūnė, apie Afriką parašiusi net diplominį darbą.

„Prognozuoju, kad į ketvertuką dar būtinai pateks Brazilijos, galbūt ir Urugvajaus ekipos, nes joms palanki laiko juosta, klimatas. Taip pat – Vokietija. Staigmenų gali pateikti afrikiečiai arba japonai“, – sakė kartu su draugėmis iš „JL Stars“ varžybas žiūrėsianti A.Židovainytė.

Verslininkui, grupės ŽAS bei komandos „Prelegentai“ nariui Linui Zareckui-Chorui patinka olandų ir belgų futbolas.

„Nekantrauju pamatyti jauną, ambicingą ir daug gerų žaidėjų turinčią Belgijos komandą. Prognozuoju, kad belgai, kaip ir vokiečiai ir galbūt portugalai, pasieks pusfinalį. Argentina? Vargu. Rusai – tikrai ne, bet jiems pasiseks, iš principo apsimesiu, kad jų nėra“, – rimtai ir juokais svarstė futbolo aistruolis.

Anot ŽAS būgnininko, sensacijų gali pateikti „didžiausias futbolo blogis“ – graikai arba bosniai Edinu Džeko.

Komentarai