Lietuvos jaunimo rinktinėje – žalgiriečių desantas 0

Lietuvos dvidešimtmečių rinktinė išvyko į Graikiją, kur antradienį prasidės Europos jaunimo čempionatas. Po kelių savaičių pasiruošimo trenerių štabas, kuriam vadovauja Kauno „Žalgirio“ dublerių treneris Tomas Masiulis, pasirinko galutinį krepšininkų dvyliktuką.

Į jį pateko net keli žalgiriečiai. Praėjusį sezoną pagrindinėje komandos sudėtyje žaidęs Tomas Dimša ir vėl turėtų būti vienas rinktinės lyderių. Pagrindinio žaidėjo pozicijos neturėtų užleisti „Žalgiris-2“ ekipai atstovavęs Lukas Lekavičius.

Į dvyliktuką taip pat pateko „Žalgirio“ dublerių atstovai Donatas Tarolis ir Justas Tamulis, ispanų Huenos „Huesca“ ekipai skolintas Marius Grigonis bei dar 7 žaidėjai: Jokūbas Gintvainis, Benas Griciūnas, Augustinas Jankaitis, Denisas Krestininas, Erikas Kubilius, Mantvydas Stašelis, Justas Tamulis, ir Gediminas Žalalis.

Be T.Masiulio trenerių štabe taip pat darbuojasi „Žalgirio“ skautas Evaldas Beržininkaitis, fizinio parengimo treneris Justinas Grainys ir gydytojas Vytautas Kailius.

Europos pirmenybes Lietuva pradės A grupėje. Pirmąją dieną mūsiškių laukia dvikova su turnyro šeimininkais graikais. Vėliau lietuvaičiai susigrums su Latvijos, Vengrijos ir Didžiosios Britanijos krepšininkais. Iš penkių grupės komandų į antrąjį pogrupių etapą pateks trys ekipos.

1994 m. gimusi karta iš įvairių amžiaus grupių čempionatų visada grįždavo su medaliais. Europos jaunučių ir jaunių čempionatuose buvo iškovoti sidabro medaliai, o praėjusią vasarą T.Masiulio auklėtiniai pasidabino bronza pasaulio devyniolikmečių čempionate.

Komentarai