Žalgiriečiai net ir Turkijoje stebėjo rinktinės žaidimą (VIDEO) 0

Edita Maželytė, www.DELFI.lt

Trečiadienio vakarą Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai susėdę prie ekranų stebėjo varžybas su Pietų Korėjos komanda. Rungtynių nepraleido ir šiuo metu Turkijoje, Muglos mieste viešinti Kauno „Žalgirio“ komanda.

Tiesa, sportininkai rungtynes stebėjo ne su alumi ir traškučiais, kaip, ko gero, daugelis krepšinio sirgalių, bet su vaisiais ir gaiviaisiais gėrimais.

Muglos viešbučio konferencijų salėje rungtynes žiūrėjo visi „Žalgirio“ komandos nariai. Lietuvos rungtynės sudomino netgi prieš savaitę prisijungusius legionierius.

Nors rungtynių nerodė nė viena turkų televizija, žalgiriečiams pagelbėjo treniruočių stovyklos organizatoriai, ne tik suradę projektorių, bet ir padėję įveikti visas technines kliūtis. Mačą kauniečiai sekė klausydamiesi lietuviško komentavimo.

Treniruočių stovykloje Turkijoje besidarbuojantys žalgiriečiai sėkmingą rinktinės žaidimą stebėjo gana ramiai. Tam įtakos turbūt turėjo ir greitai įgyta Lietuvos rinktinės persvara prieš Pietų Korėjos ekipą.

Naujienų portalo DELFI paklaustas, ar krepšininkai visada taip santūriai stebi kolegų žaidimą, Darius Songaila pasakojo, kad jei nereikia treniruotis, retsykiais jis krepšinį žiūri kaip ir visi kiti sirgaliai – su putojančiais gėrimais ir užkandžiais. Tuo tarpu besitreniruojantys sportininkai neleidžia sau išgerti net ir alaus. Nepageidautini ir kitokia nesveika gyvensena. Vienas iš komandos narių užkrimto traškučių ir kitų komandos narių buvo sudrausmintas.

„O visas emocijas mes išgyvename viduje. Nebent sėdi šalia kokio labai aktyviai komentuojančio kolegos, tada įsiveli į diskusijas. Bet dažniausiai varžybas stebime be didelių emocijų“, – DELFI pasakojo D.Songaila.

„Juo labiau, kad ir dėl šių rungtynių visai nebuvo dėl ko jaudintis“, – antrino jam šiais metais rinktinėje nežaidęs R.Javtokas.

Komentarai