A.Milaknis: „Tokios rungtynių pabaigos mus grūdina“ 0

Dovydas Japertas, „Basketdream.lt“ korespondentas

Eurolygos šeštojo turo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ buvo per plauką nuo pergalės. Lietuvos čempionai tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis 66:68 nusileido Madrido „Real“ ekipai.

„Žalgirio“ gretose vis svarbesne figūra tampantis snaiperis Artūras į „Real“ krepšį įmetė 6 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Pats žaidėjas savo pasirodymo nesureikšmino ir teigė, kad rungtynių pabaigoje komandai trūko koncentracijos gynyboje.

– Kaip vertinate šias rungtynes? – „Basketdream.lt“ puslapis paklausė A.Milaknio.
– Nėra čia ką ir sakyti. Rungtynės buvo labai sunkios. Tokias norisi greičiau pamiršti ir judėti į priekį.

– Tai buvo dar vienos sunkios ir įtemptos rungtynės „Žalgiriui“. Kaip tokių rungtynių virtinė veikia komandos nusiteikimą?
– Nemanau, kad labai veikia. Į rungtynes ateini žaisti, nežiūri laimėjai ar pralaimėjai praėjusias rungtynes, jos buvo lengvos ar įtemptos. Žaidi, stengiesi ir bandai laimėti. O tokios pabaigos, nesvarbu, kad ir pralaimi, bet jos grūdina ir ateityje viskas turėtų būti gerai.

– Šį kartą sužaidėte prasčiau nei visada. Ar tai buvo papildomo varžovų spaudimo pasekmė?
– Ne, kažkokio papildomo varžovų spaudimo nejaučiau. Tiesiog taip gavosi.

– Ko trūko rungtynių pabaigoje?
– Sunku pasakyti. Neišlaikėme skirtumo, leidome varžovams priartėti. Praleidome du svarbius tritaškius, kai turėjome persvarą. Manau, trūko koncentracijos gynyboje, o tai lėmė ir varžovų sugrįžimą prieš pat pabaigą.

– Ką po rungtynių rūbinėje jums sakė treneris?
– Nieko ypatingo. Kažko labai neanalizavome. Tiesiog pasakė, kad galbūt teisėjas neleido išsiaiškinti iki galo, bet buvo kaip buvo. Pralošėme ir nieko nebepadarysi.

Komentarai