G.Krapikas: „Per pertrauką žaidėjai įsiklausė į mano žodžius“ 0

Basketnews.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas ilgosios rungtynių su „Nizhny Novgorod“ komanda pertraukos metu turėjo rimtą pokalbį su savo auklėtiniais, tačiau tai išėjo į naudą.

Antroje mačo pusėje svečiai greitai panaikino 14 taškų deficitą, išsiveržė į priekį ir iškovojo 4-ąją pergalę Eurolygos reguliariajame sezone.

„Kaune vykusias rungtynes prieš „Nizhny Novgorod“ mes laimėjome didele persvara. Aš žinojau, kad varžovai to nepamiršo, todėl mes ruošėmės itin agresyviam jų žaidimui. Pastaruoju metu jie apskritai rungtyniavo gerai, įveikė Sasario ir Kazanės ekipas“, – po mačo sakė G.Krapikas.

Nors pirmoje mačo pusėje vykdyti suplanuoto žaidimo plano nesisekė, viskas aukštyn kojom apsivertė trečiajame kėlinyje.

„Turėjome problemų, bet aš labai patenkintas, kad žaidėjai įsiklausė į pertraukos metu persirengimo kambaryje mano pasakytus žodžius. Jie pakeitė savo požiūrį ir tai padėjo mums laimėti rungtynes“, – pažymėjo „Žalgirio“ strategas.

Jog pertraukos metu pavyko perrikiuoti gretas, pažymėjo ir kauniečių vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

„Rungtynes pradėjome lėtai, buvome nepakankamai agresyvūs gynyboje ir nepataikėme puolime. Pertraukos metu treneris pakeitė žaidimo planą, ant parketo sugrįžome agresyvesni ir psichologiškai geriau pasiruošę. Antroje pusėje varžovai rinko kur kas mažiau taškų, o tai reiškia, kad laimėti padėjo gynyba“, – sakė aukštaūgis.

Pirmoje susitikimo pusėje dominavusių šeimininkų treneriui Ainarui Bagatskiui po mačo beliko skėsčioti rankomis.

„Mums tai buvo itin svarbios rungtynės, kuriose susitikome su labai pajėgiais oponentais. Savo žaidėjus įspėjau, kad po pertraukos varžovai bus kitokie. Deja, mes baisiai kovojome po savuoju krepšiu, o tai ypač išryškėjo antroje mačo dalyje. Kuomet leidi po savuoju krepšiu atkovoti 17 kamuolių, laimėti Eurolygos rungtynių negali. Be to, padarėme keletą šiurkščių klaidų paskutiniojo ketvirčio metu“, – pripažino latvis.

Komentarai