G.Krapikas po pergalės prieš vilniečius: „Iššovė mūsų slaptieji ginklai“ 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas džiaugėsi, kad po pergalės prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ antrąjį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ratą šalies čempionai užtikrintai baigs pirmoje vietoje. Treneris taip pat pažymėjo, kad šeimininkai šį vakarą turėjo daugiau ginklų.

„Tai buvo labai svarbios rungtynės, nes ši pergalė mums užtikrino pirmąją vietą čempionate po dviejų ratų. Su tuo noriu pasveikinti savo vyrus, kurie šiandien rungtyniavo tikrai puikiai. Tai leis turėti geriausias pozicijas artėjančiose LKF taurės varžybose“, – džiaugėsi „Žalgirio“ strategas.

Susitikime su „Lietuvos rytu“ svarbiais momentais savo žodį tarė „Žalgirio“ krepšininkai, kurie paprastai neišsiskiria rezultatyvumu. Rungtynes starto penkete pradėjęs Vaidas Kariniauskas pelnė 11 taškų ir surinko 12 naudingumo balų, ketvirtajame kėlinyje svarbius metimus pataikęs Siimas-Sanderis Vene pasižymėjo 7 taškais, o Edgaro Ulanovo sąskaitoje – 12 taškų ir 21 naudingumo balas.

„Labai svarbu, kad mūsų „X faktoriai“ E.Ulanovas ir S.Vene atnešė labai daug naudos ir stipriai prisidėjo prie pergalės“, – auklėtinius gyrė G.Krapikas.

– Susitikimą starto penkete pradėjo V.Kariniauskas. Šiandien buvo planuota, kad žaisite aukštu įžaidėju?
– Taip, buvo numatyta, kad jis užims pagrindinio įžaidėjo vietą. Manau, kad šiandien buvo labai geros jo rungtynės, išskyrus tas paskutines atakas, kai mes išbarstėme 20 taškų skirtumą ir leidome jį sumažinti iki 14 taškų.

– Paskutinėje atakoje jūsų auklėtiniai neatakavo krepšio. Dėl to šiek tiek pyktelėjote?
– Čia yra truputį kitaip nei Eurolygoje, nes taškų skirtumas gali būti neaktualus. Tikrai neakcentavau paskutinėje atakoje taškų. Truputį kitaip buvo rungtynėse su ALBA, nes mums buvo svarbus taškų skirtumas. Šiandien buvo svarbiausia pergalė.

Komentarai