S.Vene apie puikų žaidimą taurės varžybose: „Smulkmenos susidėjo į vieną vietą“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Per šį ir praėjusį sezoną Kauno „Žalgiryje“ Siimas Sanderis Vene nė karto nebuvo pelnęs dviženklio taškų skaičiaus. Per tris LKF taurės dienas jis tai padarė tris kartus.

24 metų 203 cm ūgio estas finalo rungtynes su „Lietuvos rytu“ pradėjo starto penkete ir nors dvikovos pradžioje nežibėjo, tačiau vėliau pelnė 12 taškų ir sėkmingai prisidėjo prie Gedimino Oreliko stabdymo gynyboje.

Savaitgalį per trejas rungtynes jis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 18 minučių, pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 4,3 kamuolio, o dvitaškius metė net 87 proc. taiklumu (13/15).

Jeigu taurės turnyro MVP būtų renkamas pagal viso savaitgalio pasirodymo, S.Vene neabejotinai būtų labiausiai šio prizo vertas krepšininkas.

Kas lėmė tokį puikų žaidimą?

„Smulkmenos, – paprastai tinklalapiui „BasketNews.lt“ atsakė S.Vene. – Darius (Songaila) kurį laiką nesportavo, nes gimė du vaikai, todėl atsirado man vieta. Kaip tik įėjau į formą, ir varžovai man kaip tik tiko. Tokios smulkmenos susidėjo į vieną vietą.“

Sėkmingas S.Venes žaidimas nenustebino jo komandos draugų. Matydami, kaip estas atrodo treniruotėse, jie tokio žaidimo tikėjosi ir rungtynėse.

„S.Vene nenustebino, kadangi labai gerai atrodo ir treniruotėse. Sunkiai dirba, žaidžia kaip ir turi žaisti“, – sakė naudingiausiu finalo rungtynių žaidėju išrinktas Edgaras Ulanovas.

„Jis labai stipriai treniruojasi kiekvieną dieną, įgavęs pasitikėjimo ir duoda daug naudos. Smagu, kad pagaliau atsiskleidė visu gražumu“, – pridėjo komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

S.Vene kartu su P.Jankūnu svariai prisidėjo prie to, kad lyg nesavas finale buvo vienas „Lietuvos ryto“ lyderių G.Orelikas. Jis išmetė vos 2 tritaškius, pelnė 7 taškus, o rungtynes baigė anksčiau laiko dėl išnaudoto pražangų limito.

„Rungtynes pradėjome blogai, bet po to labai gerai gynėmės, vykdėme, ką norėjome ir kaip norėjome, sekėsi komandinis žaidimas. Vilniečių lyderiai, kurie visada gerai varo, šiandien įspūdingai nežaidė. Mūsų pergalė – komandinė“, – švaria lietuvių kalba finalines rungtynes analizavo S.Vene.

Estas viliasi, kad sėkmingas žaidimas šį savaitgalį suteiks argumentų treneriams prieš artėjančias Eurolygos kovas.

„Kai vienas rungtynes gerai sužaidi, labiau užtikrintas jautiesi ir pats“, – sėkmės receptą įvardijo S.Vene.

Komentarai