W.Cherry: „Prieš „Panathinaikos“ suklysti vos 10 kartų yra labai geras pasiekimas“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirį“ į pergalę prieš Atėnų „Panathinaikos“ ekipą vedęs Willas Cherry teigė, jog pasiruošti šioms rungtynėms labai padėjo skaudus pralaimėjimas Vilniaus „Lietuvos rytui“.

18 taškų į Graikijos komandos krepšį įmetęs ir rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes sužaidęs amerikietis taip pat pareiškė, jog šios dienos dvikovoje žalgiriečiai parodė, kad turi dideles širdis.

– Willai, ar ši pergalė padės atsitiesti po kelių skaudžių pralaimėjimų? – „BasketNews.lt“ paklausė Cherry.
– Atsitiesti buvo labai svarbu. Buvome pralaimėję net trejas rungtynes iš eilės. Tarp jų ir pralaimėjimai LKL čempionate, kur mes įprastai pralaimime nedažnai. Paskutinis pralaimėjimas „Lietuvos rytui“ padėjo mums susikoncentruoti. Jie mus sutriuškino ir mes to nusipelnėme, nes buvome nesusikaupę ir per gerai apie save galvojome.

Šią savaitę labai sunkiai dirbome treniruotėse, o šios dienos rungtynėse išėjome į aikštelę ir padarėme tai, ką geriausiai mokame. Nors trečiajame kėlinyje įkritome į duobę, o aš ir visa komanda priėmėme neprotingų sprendimų, manau, jog šiandien žaidėme iš širdies. Dėkoju gerbėjams, kurie suteikė mums daug energijos ir padėjo tada, kai mums to itin reikėjo. Ypač trečiajame kėlinyje. Šios dienos laimėjimas labai svarbus, siekiant sugrįžti į pergalių kelią.

– Visa komanda suklydo tik 10 kartų ir atliko 19 rezultatyvių perdavimų. Ar išpildymas puolime buvo vienas geresnių šį sezoną?
– Maniau, jog suklydome daugiau kartų. Tokia statistika įrodo, jog atlikome puikų darbą. Žaidėme komandinį krepšinį ir dalijomės kamuoliu. Mes nemėgstame klysti. Asmeniškai, kaip įžaidėjas, aš nekenčiu klaidų. Suklysti tik 10 kartų prieš tokią komandą kaip „Panathinaikos“ yra labai geras pasiekimas. Tai viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl iškovojome pergalę.

– Rungtynių pabaigoje pataikėte svarbų dvitaškį ir dvi baudas. Ar norėjote imtis atsakomybės ant savęs?
– Taip, bet turėjau pataikyti tą dvitaškį su pražangą. Nepataikiau ir truputį susinervinau. Bet po to įmečiau dvi svarbias baudas. Baudas kas dieną mėtau po treniruočių su trenerio asistentais ir tuo metu negalėjau suklysti. Turėjau pataikyti tas dvi baudas. Prieš tai „Panathinaikos“ lyg ir pasimetė gynyboje, aš pamačiau koridorių ir pabandžiau pelnyti greitus taškus. Jie prasižengė, bet tam, kad pataikytumei tokias baudas, turi turėti didelę širdį. Džiaugiuosi, kad jas įmečiau.

Komentarai