G.Krapikas: „Kausimės, net jei ir nebus vilties žengti toliau 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Nors Kauno „Žalgirio“ galimybės žengti toliau „Top 16“ etapo tėra teorinės, Gintaras Krapikas nėra linkęs iš anksto kelti baltos vėliavos. Anot kauniečių stratego, žaidimas Eurolygoje įpareigoja kovoti iš visų jėgų kiekvienose rungtynėse.

Trečiadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai priims Barselonos „FC Barcelona“ komandą, kuri jau yra rami dėl vietos kitame etape. Pirmąjį tarpusavio mačą Katalonijos sostinėje šeimininkai laimėjo 89:72.

„FC Barcelona“ į Kauną atvažiuoja po sunkių kelionių, kai po pergalės Belgrade praktiškai nesustodami namie keliavo į Valensiją, kur stipriai pralaimėjo, – mačo išvakarėse kalbėjo G.Krapikas. – Tokia komanda negali sau leisti pralaimėti dvejų rungtynių iš eilės, todėl čia atvažiuos tikrai motyvuoti.

Visgi žaisime savo arenoje, kurioje jaučiamės užtikrinčiau, todėl likusios trejos rungtynės mums bus labai svarbios.“

„FC Barcelona“ Eurolygoje laimėjo penkerias rungtynes iš eilės ir po praėjusios savaitės pergalės 77:73 prieš „Crvena Zvezda“ užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.

Visgi euforija greitai buvo pamiršta, kai sekmadienį Valensijoje vietos komanda katalonus sutriuškino 93:73.

Kauniečiai E grupėje yra laimėję keturis kartus per 11 rungtynių ir užima šeštąją vietą. Tam, kad patektų į kitą etapą, jie ne tik turi laimėti visas trejas likusias rungtynes, bet ir tikėtis trijų Atėnų „Panathinaikos“ nesėkmių.

Anot G.Krapiko, jo komanda neskaičiuoja teorinių galimybių.

„Net jeigu nebūtų jokių teorinių galimybių, tai yra Eurolygos rungtynės, kurias stebi visa Europos krepšinio visuomenė. Mes vienodai motyvuoti kausimės ir turėdami, ir neturėdami galimybių“, – tikino „Žalgirio“ treneris.

Kauniečiai paskutines ketverias rungtynes Eurolygoje vertėsi be čiurnos traumą patyrusio Artūro Gudaičio. Aukštaūgis pirmadienį išbėgo į aikštę LKL mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir savo žaidimu nudžiugino trenerį G.Krapiką.

„Galvojau, kad be krepšinio praleidus keturias savaites, tai jausis jo žaidime, bet vakar Artūras judėjo labai gražiai. Jokių pastebimų traumos pasekmių nesimatė. Atrodė tikrai neblogai ir jis tikrai mums padės rytojaus rungtynėse“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Kauniečiai rungtynes su „FC Barcelona“ dėl arenos užimtumo žais anksčiau nei įprasta – trečiadienį.

Komentarai