Į „Žalgirio“ arenos palubes iškelti M.Paulausko marškinėliai (VIDEO) 0

Paulius Garkauskas, DELFI.lt

Nuo šiol Kauno „Žalgirio“ arenoje kabės ne tik Arvydo Sabonio 11-u numeriu pažymėti marškinėliai. Prie Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento prisijungė tituluočiausias Lietuvos krepšininkas Modestas Paulauskas – jo marškinėliai su 5-uoju numeriu į arenos palubes pakelti trečiadienį.

Kovo 19-ą M. Paulauskas sutiko 70 metų jubiliejų.

Olimpinis, dukart pasaulio ir keturis kartus Europos čempionas prisipažino, kad yra dėkingas likimui, kuris jį atvedė būtent į krepšinį. Nes su šia sporto šaka koja kojon jis eina visą gyvenimą.

„Šiandien ypatinga, laiminga diena man ir mano šeimai. Labai džiaugiuosi, kad mano kuklus indėlis į „Žalgirio“ istoriją per 14 čia praleistų sezonų šiandien pagerbiamas. Pirmiausia dėkoju savo žmonai Janinai ir savo šeimai. Dėkoju Klaipėdai ir pirmam treneriui Vladui Knašiui. Taip pat dėkoju Kaunui ir treneriui Vytautui Bimbai. Ačiū komandos draugams, kurie 14 sezonų buvo kartu. Leiskite pasidžiaugti, kad turime pilną areną gerbėjų. Reiškia, „Žalgiris“ yra mylimiausia komanda Lietuvoje“, – tarė M.Paulauskas, sukeldamas ovacijų audrą tribūnose.

„Žalgiryje“ M.Paulauskas žaidė 1962-1976 metais, buvo komandos kapitonas. Nuo „Žalgirio“ M.Paulauskas nenutolo iki šiol – jis yra Lietuvos čempionų Garbės Klubo prezidentas.

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynės, kuriose susitiko „Žalgiris“ ir „FC Barcelona“. Per šių rungtynių pertrauką ir buvo pagerbtas M.Paulauskas, o jo marškinėliai iškilmingai pakelti prie A.Sabonio marškinėlių.

M.Paulauską pasveikino „Žalgirio“ viceprezidentas Ginas Rutkauskas, LKF prezidentas A.Sabonis ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadove Daina Gudzinevičiūtė. Legendinį žalgirietį taip pat taip pat sveikino jaunieji Kauno krepšinio mokyklų auklėtiniai, kurie jubiliatui įteikė glėbį gėlių.

Komentarai