R.Javtokas: „Tai dar ne visas darbas“ 0

Martynas Bendikas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Robertas Javtokas po pergalės prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ svečiuose tikino, kad smagu revanšuotis už reguliariojo sezono paskutinio vizito į Vilnių metu patirtą sutriuškinimą.

„Įpusėjome kelią link titulo, tačiau tai dar ne visas darbas. Kol kas jokių emocijų. Smagu, kad pavyko varžovus įveikti jų arenoje, kur praėjusį kartą jie mus buvo labai skaudžiai nubaudę“, – sakė R.Javtokas.

Aukštaūgis nemano, jog vilniečiai rungtyniavo blogai. Pasak jo, „Žalgiris“ tiesiog nepaleido mačo kontrolės iš savo rankų.

„Mes kovėmės neblogai, tai pristabdė jų kovingumą, mes tiesiog darome savo darbą. Manau, kad jie žaidė neblogai, buvo beveik prisiviję, mes žaidėme duobėtai, jie taip pat kartais žaidė geriau, kartais blogiau. Na, bet čia krepšinis. Kiek nustebino jų gynyba aikšte. Buvome pasiruošę ir tam, bet tam skyrėme tikrai mažiau dėmesio. Tai šiek tiek išmušė iš vėžių, tačiau mes vis tiek kontroliavome rungtynes“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

R.Javtokas džiaugėsi, jog jam pavyksta susižaisti su jaunuoju ekipos įžaidėju Luku Lekavičiumi.

„Su L.Lekavičiumi sezono pabaigoje pradėjome jausti vienas kitą. Mūsų susižaidimą lemia tai, kad plačiai išsidėstome puolime. Mūsų snaiperiai stovi prie tritaškio linijos, todėl varžovai negali nuo jų atsitraukti. Tokioje situacijoje galima atiduoti man. Ačiū L.Lekavičiui, kuris taip ir padaro“, – sakė R.Javtokas.

Kalbėdamas apie varžovų lyderius, R.Javtokas gyrė Antaną Kavaliauską bei pripažino, jog svarbiausiais žalgiriečių uždavinys gynyboje yra varžovų snaiperių stabdymas.

„Neleidžiame mesti jų snaiperiams. Čia atsiveria erdvės A.Kavaliauskui. Tas man asmeniškai yra nemalonu, bet svarbiausia mums yra uždengti snaiperius. A.Kavaliausko pražangos šiandien turėjo nemažai įtakos, nes jam palikus aikštelę po krepšiais nebeliko didelės fizinės jėgos. Kita vertus, kai išeina snaiperio savybėmis pasižymintis Kšištofas Lavrinovičius, gintis prieš jį reikia aktyviau“, – kalbėjo R.Javtokas.

Komentarai