Jaunieji „Žalgirio“ auklėtiniai – pagrindiniai bronzos medalių kalviai 0

Lietuvos jaunių (iki aštuoniolikos metų) rinktinė Graikijoje vykusį Europos čempionatą užbaigė pergale mažajame finale, o bronzos medaliais pasidabino net aštuoni Kauno „Žalgirio“ ugdomi krepšininkai.

Būtent Kauno „Žalgirio“ ekipa turėjo daugiausiai atstovų bronzinėje rinktinėje. Septyni iš jų rungtyniavo ar rungtyniaus dublerių komandoje, o Mykolas Dieninis vilkėjo žaliai-baltus marškinėlius Eurolygos jaunimo turnyre.

Trenerio Sauliaus Štombergo schemose puikiai atsiskleidė ir solidžiai viso čempionato metu rungtyniavo „Žalgiris-2“ ekipos ketveriukė: Martynas Varnas, Laurynas Birutis, Martynas Echodas bei Laurynas Beliauskas.

Rezultatyviausias (13,2 tšk.) ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų (4.8 rez. perd.) rinktinėje atlikdavęs M.Varnas ne tik buvo ryškiausia figūra tarp lietuvių, bet ir sulaukė asmeninio apdovanojimo – buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką.

17-metis L.Birutis buvo sunkiai įmenama mįslė visiems varžovams. 8,7 taško bei 5,9 atkovotų kamuolių vidurkį turėjęs aukštaūgis taip pat tapo tiksliausiai krepšį iš dviejų taškų zonos atakavusiu žaidėju visose pirmenybėse (62,1 proc).

Kaunietis M.Echodas taipogi buvo svarbi lietuvių žaidimo dalis ir ne tik rinkdavo po 9 taškus, bet ir sugriebdavo po 6,1 kamuolio. Martynas liko aštuntas pagal atkovotus kamuolius puolime bei blokuotus varžovų metimus.

Svarbų vaidmenį vaidino ir dažnai starto penkete rungtynes pradėdavo metais už kolegas jaunesnis Gytis Masiulis (vid. 4,2 tšk. ir 4,1 atk. kam.), pasireikšti progų turėjo taip pat 1998m. gimęs Arnoldas Kulboka, M.Dieninis bei kitą sezoną dublerių gretose debiutuosiantis Jokūbas Švambaris.

Komentarai