Š.Jasikevičius: „Viską reikia daryti palaipsniui“ 1

24sek.lt inf.

Šarūnas Jasikevičius penktadienio vakarą debiutuos Eurolygoje kaip vyriausiasis Kauno „Žalgirio“ treneris. Ne prieš bet ką, o Madrido „Real“ – principinį varžovą iš tų Šarui mielų laikų Barselonoje. Bet sentimentai Š.Jasikevičiaus neveikia. Jam svarbiausia – išspręsti problemas žalgiriečių stovykloje.

Nepaisant to, kad priešaky – pats Eurolygos čempionas, Š.Jasikevičiui reikia žūtbūt pakeisti žalgiriečių veidą. „Top 16“ varžybas „Žalgiris“ pradėjom dviem skausmingais pralaimėjimais Vitorijos „Laboral Kutxa“ (68:89) ir Bambergo „Brose Baskets“ (63:96).

Tačiau galima tikėtis, kad „Žalgirio“ vairą perėmęs Š.Jasikevičius įkvėps vyrus naujam šuoliui. Kad gali žaisti, žalgiriečiai įrodė prieš mėnesį švęsdami pergalę Barselonoje 92:88.

„Iš vyrų negaliu nieko kito reikalauti, ko prašau jų treniruotėse. O treniruotėse jie dirbo labai gerai. Buvo žingsnių į priekį“, – savo auklėtinių atsidavimu patenkintas Š.Jasikevičius.

– Kokių naujovių pamatysime „Žalgirio“ žaidime? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Naujovių daug neprivesime, bet vis tiek įvedėme keletą derinukų ir detalių. Pamatysime, kaip tai pasiteisins.

– Daugiau pokyčių puolime ar gynyboje?
– Puolime. Gynyboje daugmaž atrodėme solidžiai iki pastarųjų dviejų pralaimėjimų. Stengiamės akcentuoti intensyvumą, kamuolio branginimą, išėjimų greitį puolime. Manau, greitis tiek išpildyme, tiek gynyboje yra mūsų problema. Ir mūsų agresyvumas. Jei sutvarkysime, tai tada galėsime kalbėtis apie taktikas.

– Mantas Kalnietis šį sezoną buksuoja. Gal su juo teko kalbėti atskirai?
– Dar neteko. Stengiuosi bendrauti su visa komanda. Bet Manto kasdienis darbas yra labai geras. Kai taip yra, anksčiau ar vėliau pamatysime ir rezultatą. Man irgi truputį keista, kad jis šlubuoja. Bet jau daug rungtynių jis žaidė gerai. Tik reikia palaikyti tą stabilumą. Sužaidęs gerai parodai, kad yra lygis. O kad Mantas – aukšto lygio žaidėjas, mes žinome.

– Ar jaučiate jaudulį prieš debiutą Eurolygoje?
– Galbūt atsirado daugiau ne nerimo, o adrenalino. Labai daug idėjų, tik reikia susidėlioti taip, kad vyrams neperkraučiau smegenų. Viską daryti palaipsniui. Galbūt su „Vytautu“ įmečiau per daug naujovių puolime, bet pamatęs, kad žaidėjai susitvarkė, supratau, kad galima eiti ir toliau.

– Kokį įspūdį palieka „Real“ žaidimas? Jie šį sezoną irgi stringa.
– Idealių komandų Europoje nėra. Mes turime problemų, turi ir Madridas. Bet jų daug neminėsiu. Dabar rūpinamės savo problemomis. Ispanai tikrai turi silpnųjų vietų. Vyrams parodėme visokias situacijas, kaip jie ginasi, kur galime juos atakuoti. Svarbiausia mums patiems pakelti agresyvumo lygį. Tiek gynyboje, tiek puolime reikia daugiau kontakto, greičio. Svarbiausia – neatsilikti. Tai yra pagrindiniai dalykai, po kurių bus galima šnekėti apie taktikas ir sumanymus. Jei visur atsilieki per tris metrus, jokios taktikos nepadės. Svarbiausia nenusileisti jiems energija.

– Ar debiutas Eurolygoje prieš tokį varžovą dar ypatingesnis?
– Ne. Galvojame tik apie save. Iš vyrų negaliu nieko kito reikalauti, ko prašau jų treniruotėse. O treniruotėse jie dirbo labai gerai. Buvo žingsnių į priekį. Stengiamės juos paruošti visoms detalėms ir bandysime jas atlikti.

– Kokį įspūdį palieka į Kauną savaitei atvykęs septyniolikmetis vokietis Isaiah Hartensteinas?
– Neblogą. Jis yra talentingas vaikis. Bet pasaulyje yra daug talentingų. Tik vėliau į aukštumas patenka vienas kitas. Svarbiausia – jo mąstysena, atsidavimas kasdieniam darbui. Ir tik tokiu būdu jis gali kažką pasiekti. Jo kaip žmogaus dar nepažįstu. Atėjęs kartą į treniruotę jis paliko neblogą įspūdį. Bet visi žino, kad jis talentingas. Nieko naujo.

Komentarai

  1. nerka

    protingai kalba jaska