Žalgiriečiai pralaimėjo Maskvos srities „Khimki“ ekipai (VIDEO) 16

Eurolygos dvyliktojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ ekipa pralaimėjo dėl geresnių pozicijų F grupėje kovojantiems varžovams. Penktadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido aukštesnę pavarą po pertraukos įjungusiai Maskvos srities „Khimki“ komandai rezultatu 71:76 (17:20, 20:15, 12:21, 22:20).

Nors mačą tolimu šūviu pradėjo Renaldas Seibutis (3:0), kitoje aikštės pusėje tuojau pat iniciatyvą perėmė svečiai iš Rusijos – 3:7. Neįprastai žemas kauniečių startinis penketas darė tai ko buvo galima tikėtis: antrą komandos tritaškį realizavo Brockas Motumas, greitą kontrataką dvitaškiu su pražanga įtvirtino atsilikimą iki minimumo rėžęs Edgaras Ulanovas – 9:10. Nuo suolo pakilęs Ianas Vougioukas ėmėsi darbo po krepšiu, baudas sumetė Kasparas Vecvagaras, o judri šeimininkų gynyba visiškai išderino „Khimki“ puolimą – 17:14. Tiesa, kėlinio pabaiga jau priklausė varžovams, kurie pirmą rungtynių atkarpą laimėjo rezultatu 17:20.

Maskvos srities komanda antrajame kėlinyje tęsė spurtą iki (10:0), kol galų gale ledus pralaužė keturiais taškais atsakęs Jerome‘as Randle‘as – 21:24. Svečiai ir vėl strigo organizuotoje žalgiriečių gynyboje, o į priekį Lietuvos čempionus išvedė meistriškai žaidęs ir net devynis taškus per tris minutes surinkęs E.Ulanovas – 30:27. Iš Edgaro lyderio vaidmenį puolime perėmė R.Seibutis ir „Khimki“ ekipos trenerių štabui nieko kito nebeliko, kaip tik prašyti minutės pertraukėlės, kadangi žaliai-baltų laivas pavojingai tolo 34:27. Po pasitarimo varžovai demonstravo kur kas solidesnį žaidimą, į jų 8 taškus įsiterpti pavyko tik tritaškį įsūdžiusiam Lukui Lekavičiui, bei prieš antrą rungtynių dalį kauniečiai teturėjo dviejų taškų atsargą – 37:35.

Trečiajame kėlinyje keturiais taškais be atsako startavo maskviečiai (37:39), tačiau čia pat tritaškiu kauniečiams pranašumą grąžino B.Motumas – 40:39. Svečiai puolime rungtyniavo vis aktyviau, tuo tarpu „Žalgirio“ gretose vis dažniau iniciatyvos ėmėsi komandos kapitonas P.Jankūnas, aštrų reidą surengė L.Lekavičius – 46:48. Artėjant ketvirčio pabaigai žalgiriečiai vėl pradėjo buksuoti bei tuo pasinaudoję varžovai išprovokavo Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlę (47:56). Per likusį laiką pasižymėti suspėjo tik baudų mesti stojęs P.Jankūnas – 49:56.

Paskutinėje rungtynių atkarpoje Lietuvos čempionai be taškų žaidė net tris minutes, kol galų gale iš vidutinio nuotolio taikliai krepšį atakavo P.Jankūnas – 51:60. Šeimininkams sumažinus deficitą iki vienženklio, „Khimki“ krepšininkai surinko 5 taškus be atsako ir įpusėjus kėliniui padėjo rimtus pamatus pergalei (51:65). Išlaikyti kovinę distanciją žaliai-baltiems padėjo lyderio vaidmens ėmęsis B.Motumas – 55:66. Visgi, tada įvyko galutinis lūžis ir likus kelioms minutėms nugalėtojas mažai kam kėlė abejonių (55:72). Žalgiriečams pavyko garbingai užbaigti rungtynes: tritaškius smeigė L.Lekavičius ir P.Jankūnas, į rezultatyviausiųjų gretas įšoko E.Ulanovas, tačiau iš esmės pakeisti susitikimo baigties nebepavyko – 71:76.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 17 (5/5 dvit.), P.Jankūnas 16 (8 atk. kam.), L.Lekavičius 11, B.Motumas 10, J.Randle’as 4 (4 rez. perd.), I.Vougioukas 4, K.Vecvagaras 2, S.Vene 0, O.Hanlanas 0.

„Khimki“: T.Rice’as 17, P.Koponenas 15 (5/7 dvit.), J.Augustine’as 12 (7 atk. kam., 2 per. kam., 2 blk.), T.Honeycuttas 10 (7 atk. kam., 4 per. kam., 2 blk.).

Komentarai

  1. Tadas

    Eilinis fiasko, eiline antra puse tragiska.

  2. GS

    Su tokia sudetim ir mesina nieko nepadarytu. Laikas permainoms

  3. ..

    aciu uz dar viena liudna vakara

  4. stepas

    nrejosi smagiau sutikti sv.Velykas,bet … . O ziurint rungtynes ir galvojant kas cia si sezona vyksta,gi vyksta pripazinkim drasiai,nemalonus dalykai, man labiausiai svieciasi Rutkausko portretas,o toliau fone kazkiek mazesnis Motiejuno.Vadovybe pirmiausiai skalpuoja treneri,po to atsiima savo zaidejai(kas nera neteisinga),bet si sezona vadovybei turbut labiausiai praverstu veidrodis. Jau tustoka buvo siandien arenoje,grizes paziureju-gi devyniu tukstanciu nebuvo.Tai ka ,kita sezona su nusimatanciais priesininkais ir be rimtu isvadu,po kokiu penkiu turu eisim pramintais Siemeso takais … .

  5. Darius

    Beviltiskai pralosem lenta. Beviltiskai zaidzia Hanlan – Dragicius 6 kartus gavo kamuoli ir is tu 6 kartu pries Hanlana imete 4 kartus, o dar 2 kartus Hanlan Dragiciu baudavo. Uztai zaide tik karta ir toliau silde suola. O Dusko ivanovicius gaidziu gaidys, Jaska dejo ta pidara i vieta.

  6. tipo

    man tai atrodo ,kad dar ir fizinis pasiruosimas prastas,puse rungtyniu dar kapojasi,o popto uzdusta ir prasideda fejerverkai.

  7. mmm

    Blemba, šis sezonas žlugęs, reik mastyt apie seksntį… Manau reikia galvoti ką darysime ateinantį rugsėjį… Reikia jieškoti Andersonų, Dentmonų,… kitu atveju mums nevieta Eurolygoje 2016/2017…

  8. Darius

    Bet vietoj andersonu-detmonu sitie vel mums pripirks hanlanu-vecvagaru-motumu ir dar aiskins apie ypac pastiprinta sudeti. Beje, motumas nors ir pradejo pataikyti, bet gynyboje yra kiauras kaip retis, jo nuomone i gynyba jis turi grizt ir tuo jo gynybines funkcijos baigiasi. Teisingai, su tokia sudetim joks treneris nieko nepadarytu. Uz sita sudeti kalti ja rinke „specialistai“ su neigiamu krepsinio IQ, Krapas, motiejunas ir rutkauskas, kuri reikia vyt lauk

  9. Darius

    Bet vietoj andersonu-detmonu sitie vel mums pripirks hanlanu-vecvagaru-motumu ir dar aiskins apie ypac pastiprinta sudeti. Beje, motumas nors ir pradejo pataikyti, bet gynyboje yra kiauras kaip retis, jo nuomone i gynyba jis turi grizt ir tuo jo gynybines funkcijos baigiasi. Teisingai, su tokia sudetim joks treneris nieko nepadarytu. Uz sita sudeti kalti ja rinke „specialistai“ su neigiamu krepsinio IQ, Krapas, motiejunas ir rutkauskas, kuri reikia vyt lauk

  10. Vytas

    mane labiausiai nervuoja tai, kad Zalgirio valdzia apsimeta kad lrytas – nesvarbus, o vienintelis prioritetas – EL. gal ir taip, bet ne tada, kai EL sezonas jau prapistas. butumet paeme Kupsa – gesinti sudrycio Lopetai – butu jis padejes jau dabar – tikrai jegos po kase nera. Vujukas – tik pasistiebia, bet nepasoka. kiti – per mazi. Motiejunai, Rutkauskai – nustokite apgaudineti pirmiausiai save – atrodote graudziai. toks ispudis, kad jusu ir varpos viso labo po 8 cm

  11. av

    JUS NET NEBEZEKIT TO ZALGIRIO. NET NEBEIDOMUS RUNGTYNES NES LAIMET NEBEGALIM IR PAZEKIT JIE KAIP ZAIDZIA. DABAR LAUKIT RIO VASARA, TEN BUS I KA PAZET.

  12. $

    P.MOTIEJUNAI IR G.RUTKAUSKAI,SI SEZONA JUS DIDZIAUSI INKARAI,PROFANAI,SURINKE KLIPATU ,TRAUMUOTU ZAIDEJU KOMANDA,SLYKCIAUSIA,KAD JUS NIEKO NEDARUOTE,KAD KOMANDA LAIMETU,ISTAISYTI SAVO KLAIDAS,SUSIDARO ISPUDIS ,KAD JUS VISAS TAURES,CEMPIONU MEDALIUS ,,PARDAVET ,,LRYTUI,KYSIU DAVIMU, KALTINIMUS PAREISKUS STT SENELIUI GEDVYDUI IR JU KLANUI,REIKEJO M.KUPSPA PAIMTI,IZADEJA NIEKAS NEPARDAUODA,IPUSEJUS SEZONUI,KUR APIE JI RINKTA KOMANDA,BUVO VIENAS LILIPUTAS LEKAVICIUS,VISAI NETINKANTIS EUROLYGAI,TAI DAR VIENA ISGIJOTE LILIPUTA,VISAI NEPATAIKANTI I KREPSI,JIE NE EUROLYGOS LYGIO,LATVIS,ESTAS IRGI NIEKO GERO,BET TEVAI DIRBA SABONINEJE,PONAI VADAI PAS JUS AROGANCIJA LIEJASI PER KRASTUS,O KOMANDA SUKOMPLEKTUOTI NEMOKATE,LINKIU JUMS ABIEMS GERAI KIAUSINIUS SUDAUZTI PER VELYKAS,GAL KAZKOKS IMPULSAS PASIEKTIU IR AUKSCIAU,JEI TEN KAZKAS YRA….?

  13. ly

    Na, tai ar Krapikas buvo kaltas …? Juokas juokais, bet po LKL superfinalo, kąžin ar bus labai juokinga.

  14. gh

    Na, tai ar Krapikas buvo kaltas …? Juokas juokais, bet po LKL superfinalo, kąžin ar bus labai juokinga.

  15. @

    PER kRAPIKO IDIOTISKA VADOVAVIMA ,MES PRALOSEME LEMIAMAS RUNGTYNES NAMIE PRIES PAO,TODEL IR PATEKOME I MIRTININKU GRUPE,KAI VISAS RUNGTYNWS PIRMAVOME,TIK LIKUS 1,5 MIN. KRAPIKAS SUSIKO VISUS REIKALUS…

  16. krepsinis net

    jerome randlas zalgiryje paniro i kosmara