M.Pocius: „Rungtynėse su „Lietuvos rytu“ niekas nežiūrės į taškus turnyro lentelėje“ (VIDEO) 0

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau penktąjį kartą šiame sezone susitiks su principiniais varžovais – Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais. Tai bus paskutinysis komandų susirėmimas „Tete-a-tete Casino-LKL“ čempionato reguliariajame sezone.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ rungtynes galima įsigyti internetu, „Žalgirio“ arenos ir visose „Bilietų pasaulio“ kasose.

Po pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį“ anksčiau laiko užsitikrinę pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone žalgiriečiai neatsipalaiduoja ir rimtai ruošiasi dvikovai su „Lietuvos rytu“. Apie būsimas rungtynes bei Vilniaus klubą mintimis su „Žalgiris TV“ pasidalino žalgirietis gynėjas Martynas Pocius.

„Tai yra sportinis kiekvieno žaidėjo principas ir kiekvienos rungtynės prieš „Lietuvos rytą“ būna svarbios. Joms nusiteikiame lygiai taip kaip Eurolygai, jeigu ne dar daugiau. Manau, niekas nežiūrės į taškus lentelėje ar dar kažką. Bus gera ir įspūdinga kova“, – prieš artėjančią akistatą su sostinės klubu kalbėjo M.Pocius.

Pastaruoju metu Vilniaus „Lietuvos rytas“ atliko keletą rokiruočių savo sudėtyje. Vilniaus ekipa į „Šiaulių“ klubą išsiuntė Roką Giedraitį ir „Šiaulių“ į komandą po pertraukos susigrąžino Artūrą Jomantą. Dar kiek anksčiau Vilniaus komandą papildė iš Alytaus „Dzūkijos“ atvykęs vidurio puolėjas Adamas Lapeta. Apie tai, jog „Lietuvos rytas“ pastebimai bando stiprinti baudos aikštelę mintimis dalinosi ir M.Pocius.

„Jie sustiprino savo priekinę liniją ir užkamšė savo spragas. „Lietuvos ryto“ žaidimas pasikeitė į tą pusę, kad vilniečiai žaidžia daugiau kontaktinio krepšinio ir yra agresyvesni gynyboje. Tai yra komanda, kuri žaidžia 40 minučių ties pražangos riba, o prieš tokią komandą nėra lengva žaisti. Ne visas pražangas teisėjai sušvilps ir tai yra jų į pusę. Manau, bus sunku, bet mes tam ruošiamės ir žinome, ko laukti“, – teigė M.Pocius.

Pastaroji „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ akistata įvyko Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale vasarį. Tąsyk vilniečiai iškovojo pergalę 67:57 ir po penkerių metų laimėjo nors vieną trofėjų. Prisimindamas kovą dėl pirmojo sezono titulo, M.Pocius išskyrė gerą žalgiriečių gynybą, tačiau pažymėjo, jog tąsyk visas žalgiriečių kortas sumaišė prastas pataikymas.

„Jeigu grįžtume į tas rungtynes, galiu pasakyti, kad mes nežaidėme blogai kalbant apie gynybą, tačiau, kaip bebūtų, atakavome tragiškai. Jie laimėjo ir kovą po krepšiais, tad nelabai turėjome antrų šansų ir nebuvome savimi. Tikiuosi, kad sekmadienį žaisime savo žaidimą, pataikysime savo metimus ir tikėsime savo jėgomis“, – tvirtino M.Pocius.

Komentarai