Tragiškai puolę žalgiriečiai pralaimėjo Klaipėdoje 30

Po antrųjų rungtynių „Tete-a-Tete Casino-LKL“ finalo serijoje – lygybė. Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai niekaip neatrado savojo žaidimo ir pralaimėjo Klaipėdos „Neptūno“ komandai 54:76 (11:21, 14:27, 15:14, 14:14). Trečiasis finalo serijos mačas antradienį bus žaidžiamas „Žalgirio“ arenoje.

Pirmas tris minutes „Žalgirio“ puolimas buvo bedantis – taškus pavyko pelnyti tik prie baudų metimų linijos stojusiam Martynui Pociui – 2:5. Svečių iš Kauno bėdos tęsėsi toliau, klaipėdiečiai rinko dešimtąjį tašką be atsako ir provokavo Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlę (2:10). Po pasitarimo žalgiriečiai suaktyvino veiksmus gynyboje, baudas sumetė Jerome‘as Randle‘as ir M.Pocius, o po kiek daugiau nei šešių minučių tylos iš žaidimo krepšį atrišo Ianas Vougioukas – 8:12. Sumažinę atsilikimą kauniečiai vėl strigo prie savojo krepšio ir tuo pasinaudoję „Neptūno“ krepšininkai susikrovė dviženklį pranašumą 11:21.

Lietuvos čempionų duobė tapo dar gilesnė antro kėlinio pradžioje, kuomet trijų minučių atkarpa buvo pralaimėta (0:10) – 11:31. Klaipėdos publiką kiek tildė tritaškį smeigęs J.Randle‘as (14:31), tačiau čia pat šeimininkai brėžė naują rekordinės persvaros ribą – 14:35. Antroje kėlinio pusėje savo žodį pagaliau tarė ir „Žalgirio“ krepšininkai: gražų reidą atliko Edgaras Ulanovas, tolimą šūvį realizavo Renaldas Seibutis – 21:35. Tiesa, netrukus klaipėdiečiai vos per minutę braukė visą sunkų žaliai-baltų triūsą (21:44). Prieš pat didžiąją pertrauką sudėtingą metimą per rankas pataikė J.Randle‘as, bet įsismaginę varžovai sustoti neketino ir prieš antrą rungtynių pusę pirmavo 25:48.

Išklausę trenerio pastabas rūbinėje žalgiriečiai antrą mačo dalį pradėjo kiek geriau: lyderio vaidmens ėmėsi penkis taškus rinkęs J.Randle‘as, bloką į statistikos protokolą įpaišė R.Seibutis – 30:48. Visgi, netrukus „Neptūnas“ atsakė keturiais taškais (30:52) ir staigiai malšino kauniečių ambicijas priartėti. Ketvirčiui įsibėgėjus, mindamas tritaškio liniją sudėtingą metimą įskraidino R.Seibutis, antrą progą susikūręs pasižymėjo I.Vougioukas – 34:55. Gražiai suvaikščiojus kamuoliui Pauliaus Jankūno perdavimą tolimu dvitaškiu įtvirtino M.Pocius, o kontratakoje Martynui provokavus pražangą atsilikimas mažėjo iki 38:55. Galinga P.Jankūno užtvara pasinaudojęs lengvus taškus įsirašė Lukas Lekavičius, bet per trečiąjį kėlinį tepavyko „atžaisti“ vieną tašką – 40:62.

Nors gynyba per pirmas keturias lemiamo kėlinio minutes ir buvo gana solidi, sparčiai tiksintis laikas bei vangiai renkami taškai nieko gero svečiams nežadėjo – 45:64. Trijų minučių tylą Lietuvos čempionų žaidime nutraukė Robertas Javtokas, bet rungtynių baigtis jau nebekėlė abejonių (47:70). Per likusį laiką susižaidimą pademonstravo L.Lekavičius bei R.Javtokas, o pripažinus „Neptūno“ pranašumą rezultatu 54:76 , finalo serijoje buvo atstatyta pusiausvyra – 1:1.

„Žalgiris“: J.Randle‘as 12, M.Pocius 9, R.Seibutis 7, I.Vougioukas 6, L.Lekavičius 5, R.Javtokas 4, K.Vecvagaras 4, S.Vene 2, V.Lipkevičius 2, E.Ulanovas 2 (5 atk. kam.), B.Motumas 1, P.Jankūnas 0 (10 atk. kam., 2 per. kam.).

„Neptūnas“: D.Ewingas 15 (4 rez. perd.), M.Mažeika 13 (5 atk. kam.), T.Plaistedas 10 (5/6 dvit.).

Komentarai

  1. Darius

    Pasakykite, ka daryti, kad daugiau nezaistu Jaftokas ? Gal peticija kokia sukurti, parasus rinkti ?

  2. Vaidas

    nustebau, kad žalgiris i finala pateko :O ne tokioms komandoms finaluose žaisti :O

  3. Darius

    Rungtyniu startas yra labai svarbus. Negalima i starta leisti bet kokios kaliauses, ka daro Jasikevicius, nes startas duoda tona visoms rungtynems. Dabar po jasikeviciaus experimentu su kurnikova gaunam i vienus vartus. Kurnikova yra komandos inkaras, uz dyka gaunantis alga. Bravo Neptunui, tegu sutarso tuos nevykelius, jau -19 per 15 min. Jasikeviciau, dar karta Jaftoka isleisk, juk taip gerai ginasi ir uztvaras stato. Gynyba sutvarkys, uzdarys visus kelius link Zalgirio krepsio.

  4. tragedija

    tikiosi neptunas siemet paims ziedus,nes tikrai vertesni ju.Negaliu pakest siu metu zalgirio

  5. :O

    eurolygos finala buvo gražu žiūreti, o čia, lyg ir taip pat finalas, bet pažiurejus i žalgirio žaidimą nesimato, kad ji verta būti finale, toks jausmas, kad i ji pateko vidutinioke, geda…

  6. Darius

    Laukia karsta pertrauka. Jaftokas, rubines bosas, tars grieztu zodziu komandos draugams, tokiems pat lavonams kaip ir jis pats.

  7. :O

    eurolygos finala buvo gražu žiūreti, o čia, lyg ir taip pat finalas, bet pažiurejus i žalgirio žaidimą nesimato, kad ji verta būti finale, toks jausmas, kad i ji pateko vidutinioke, geda…

  8. Tadas

    Geda GEda geda

  9. tai ne komanda

    neverti sitie invalidai zalgirio marskineliu

  10. Darius

    Bravo kovingam Neptunui ir geda nevykeliams, toki silpna Zalgiri sukomplektavusiems genijams su rutkausku priesaky. Dar 1 sezona palikit javtokus vecvagarus lipkevicius pocius hanlanus sajus.

  11. adas

    Javtokas nusprende kamuolio isvis negaudyti. Paskui persigalvojo. Pagaves mete i lenta. Girdziunas visiskai pagaidino vercvagar, prasivare kamuoli zirgo galvai pro klyna

  12. Senis

    Nu ir svolačiai, visai žaisti nenori, net nesigina, puolimas žemiau šlykštumo, net Jankiui pochui, dėl kamuolių nebekovoja. Tai nafik visai reikėjo važiuoti į Klaipėdą ? Gal jie po pirmų rungtynių gėrė aįr dulkinosi, kad šiandien tokie apgailėtini. Nu ir na..i sugadino visą savaitgalą, subingalviai. Jie manė ateis, kepurėm užmėtys ir pasiims žiedus. Net keiktis riebiai nebėra noro, komandai šiandien verta tik snukius išdaužyti ir subines išspardyti, kad pagaliau suprastų, kad NIEKAS NIEKO šiaip sau neduos, viską reikia išsikovoti sunkiu darbu ir nusiteikimu. Nesupratau, kodėl Šaras Rendlo nebeleido į aikštę – bene vienintelis, kuris dar kažką aikštėj darė, kai kiti tiesiog leido laiką. Jop…mat subingalvių sutraukų rinkinys. Jei jau taip visiems pochui, tai gal šiandien pasakykit Neptūnui, kad nebelošit ir atiduokit žiedus. Bl.. degradai

  13. albertas

    Jei rinktinės lygio žaidėjai nesugeba nugaleti lkl vidutinioku sutves, tai jiems finale ne vieta

  14. zalfan

    rutkauskas turetu atsakyt uz klubo zlugdyma,visiskas profanas

  15. Va

    Kiek jusu pozityviai nusiteikusiu susirinko, kai laimejo tai tik du komentavo, sutinku kad zaide baisiai ir del javtoko sutinku, ir dar siulau prisiminti kas si sezona dejosi eurolygoj, todel nieko keisto cia nematau ir tikiuosi kad daugiau tokiu superrungtyniu serijoj nepasikartos

  16. Facetas

    As nesuprantu kaip galima taip netureti savigarbos . Geda ! Jasikevicius teisinasi kad nenuteike komandos, tai kada tu nuteiksi ja po velniu ? Kitais metais ?

  17. Saulius

    Skaitau aš čia ir stebiuosi kaip žmonės mėgsta smekti tuos kurie galbūt kartais nepadaro to ko iš jų tikimasi.Tai patys išeikit į aikštelę ir sužaiskit geriau.Gėda jums kurie taip komentuoja

  18. zalia

    pralaimejo vienas kaip kiti sako kad galetu kaune svest taure

  19. adomaitis

    mes esame silpnesne komanda zalgiris favoritas

  20. kaunas

    juk nieks nesake kad zalgiris vaziuoja lengvesnes pergales saras tikejosi nelengvu runktyniu tiesiog nepakrito

  21. arbertai

    tavo tie vidutiniokai nugalejo lietuvos ryta ne seip sau tiesiog manau nebuvo agresevisni ir klaipedos sirgaliai nuostabiai palaiko

  22. finalai

    tai ko jus tikejotes lengvos serijos pries finala nors ekspertai prognozavo 4-1 4-2 kas buvo ir 2014 metais

  23. Skubiai

    Maldauju Žalgirio vadovų skubiai pasirašyti sutartį su blevtokų. Septyniems metams su 100 tūks. eurų pridėjimu po kiekvieno sezono. Nes kiti nuneš tokį balerūną, tai labai atsilieps Žalgirio baleto lygiui.

  24. Zigmas

    Žalgiris be blevtoko – Žalgiris be ateities. Skubiai sutartį su juo septyniems metams. Po 500 tūks. eurų už sezoną. Tik taip Žalgiris sustiprės baleto mene.

  25. Rokas

    neverti sitie invalidai zalgirio marskineliu… aisku, kad Neptunas ims auksa… jasikeviciu – lauk!

  26. Vytas

    labai neprogesionalu taip leisti save zeminti. lyg patyre zaidejai, rinktiniu nariai, o tokie nevyriski pasirodo zmones susirinke. taip, pralaimeti galima, bet kad slapintusi ant galvu, o tu dar bandai sypsotis – cia jau su galva kazkas negerai…

  27. Vytautas

    Nesuprantu as situ krepsinio gerbeju,taip gali samprotauti tik Zalgirio priesai,lygis kaip 3 klases berniuku.. Jei esi tikras fanas,tai vyriskai priimk ir nesekmes, ir pergales.. O dabar tik snargliavimas.. Buna vyrams juodu dienu,kaip ir visiems..Taps Zalgiris LKL cempionais ir nera cia ko snargletis..garantuoju 100 procentu!Tad tik pirmyn Zalgirio vyrai!!!!

  28. Hyper

    Viskas cia gerai, serija baigsis 4:1, paskutinis macas Kaune. Geriau ir nesugalvosi…

  29. Darius

    Jei ir toliau zais Jaftokas, tikrai bus 1:4.

  30. Kaunietis

    Pralaimeti reikia moketi…viskas bus gerai…