Š.Jasikevičius: „Esu labai patenkintas rungtynėmis ir žaidėjų progresu“ (VIDEO) 0

24sek.lt inf.

Šarūnas Jasikevičius antrą kartą šį sezoną pergudravo Tomą Pačėsą: Kauno „Žalgiris“ įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ 84:68. Kauniečiai pataikė net 16 tritaškių (16/30), tačiau Š.Jasikevičius labiau patenkintas ne pataikymu, o tuo, kaip žalgiriečiai susikuria progas metimams.

„Visuomet malonu laimėti, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius. – Noriu padėkoti mūsų sirgaliams, kurie pasiuntė aiškiai žinią žaidėjams, kokios svarbios šios rungtynės. Žinojome, kaip greitai tirpsta bilietai ir tas sirgalių užsivedimas mums yra svarbus. Žaidėjai į tai atsakė nuostabiai sužaisdami pirmą rungtynių pusę“.

„Nepateisinu atsipalaidavimo, nors tai žmogiška. Reikia žaisti nežiūrint į rezultatą, bet ne visuomet tai išeina. Varžovas juk irgi ne pėsčias. Esu labai patenkintas rungtynėmis ir žaidėjų progresu“.

– Treneri, visi kalbėjo apie tai, kad Paulius Jankūnas yra didžiausia grėsmė „Lietuvos rytui“, bet P.Jankūnas vėl nesužaidė…
– Yra komanda. Pakartosiu, ką sakiau po rungtynių Vilniuje: viskas gerai, jei sugebame laimėti mūsų geriausiam žaidėjui nesužaidus. Jis vis tiek sužais, mes jį žinome.

– Kai žaidėjai pradeda taip pataikyti, ar juos skatinate toliau mėtyti tritaškius?
– Visuomet krepšinį lengviau žaisti, kai pataikai. Normalu nuleisti galvą, kai nepataikai, ir užsivesti, kai pataikai. Šiandien tikrai pataikėme, bet man svarbiausia, ar mes susikuriame progas, ar ne. Jau kelinta savaitė negaliu skųstis, kaip mes susikuriame progas metimams. O žaidėjai yra žmonės – viena kartą gali pataikyti, kitą kartą – ne.

– Ar su Antanu Kavaliausku viskas gerai? Šiandien nežaidė…
– Viskas gerai. Jis šiandien pasiekė puikią pergalę.

Komentarai