#DėmesysEurolygai. Žalgiriečiai Stambule kalbėjo apie komandinę atmosferą ir varžovų stiprybes 0

Ketvirtadienio popietę Stambulą pasiekę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau po trijų valandų nuo kelionės pabaigos liejo prakaitą „Volkswagen“ arenoje, kurioje Eurolygos dvidešimtojo turo rungtynėse susitiks su šeimininkų „Darussafaka“ ekipa.

Prieš treniruotę rungtynių arenoje mintimis su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalinosi žalgiriečiai Edgaras Ulanovas ir Leo Westermannas.

„Nepaisant to, kad nugalėjome čempionus, džiaugtis nėra kada, – apie pergalę praėjusį antradienį Kaune prieš CSKA kalbėjo E.Ulanovas. – Šią savaitę turime dvejas rungtynes. Nebesinorėtų daryti kažkokių klaidų, kurias darydavome praeityje, kuomet džiaugdamiesi pergale nesusikoncentruodavome kitoms rungtynėms. Nuotaika išlieka kovinga ir norėtųsi sužaisti geras antras rungtynes. Kodėl gi nepakovojus dėl pergalės?“

Tai, jog negalima užmigti ant laurų po pergalės prieš maskviečius kalbėjo ir prancūzas L.Westermannas. Žaidėjo teigimu, komanda neturėjo daug laiko ruoštis dvikovai su „Darussafaka“, todėl teko keisti įprastinę pasiruošimo tvarką.

„Visuomet smagiau ruoštis kitoms rungtynėms, kuomet komandoje yra pakili nuotaika po tokios didelės pergalės. Šio sezono Eurolygoje turime ir po dvejas rungtynes per savaitę. Jei laimime ar pralaimime, turime „išjungti“ emocijas ir pasiruošti kitoms rungtynėms. Net neturėjome laiko peržiūrėti rungtynių su CSKA įrašo ir kaip įprasta pasižiūrėti svarbiausius susitikimo momentus. Esame susikoncentravę dvikovai su „Darussafaka“, – kalbėjo prancūzas.

Stambulo „Darussafaka“ ekipoje šiame sezone netrūksta ypatingai aukšto individualaus meistriškumo krepšininkų. Komandoje pirmaisiais smuikais griežia gynėjų grandies amerikiečiai, apie kurių žaidimą kalbėjo ir E.Ulanovas.

„Iš tikrųjų, mažesni žaidėjai „Darussafaka“ komandoje sukuria situacijas aukštaūgiams, pakelia jų žaidimą. Yra tikrai daug gerų varžovų „mažų“ žaidėjų – Bradas Wannamakeris, Jamesas Andersonas ir Scottie Wilbekinas. Tai tikrai stiprūs žaidėjai. Visiems penkiems aikštėje esantiems krepšininkams, padėti vieni kitiems. Tik tokiu atveju galima galvoti apie pergalę“, – teigė kaunietis.

Komentarai