Neturintys kada atsipūsti žalgiriečiai pasiekė Barseloną (VIDEO) 2

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Sekmadienį vakare nugalėję Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą, pirmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atvyko į Barseloną, kur antradienį jų laukia trečiasis šio sezono Eurolygos mūšis. Kauniečių varžovė – taip pat vieną pergalę per du mačus turinti „FC Barcelona“ ekipa.

Katalonai pralaimėjo dvejas pastarąsias rungtynes, penktadienį suklupę Belgrade prieš vietos „Crvena Zvezda“ krepšininkus, o sekmadienį Ispanijos lygos mače išvykoje nusileidę Madrido „Estudiantes“.

– Treneri, koks varžovas laukia Ispanijoje? – prieš išvykstant į Barseloną Šarūno Jasikevičiaus Karmėlavos oro uoste paklausė žurnalistai.
– Iki vakar tai buvo geriausiai puolanti Ispanijos lygos komanda, pelnanti po 93 taškus. Eurolygoje irgi sužaidė puikias rungtynes su „Panathinaikos“ namuose. Paskui kiek prasčiau Belgrade. Pirmiausia reikia sustabdyti jų greitą puolimą, lengvus taškus. Jeigu ta komanda pradės žaisti ramiai, bus didelių problemų juos sustabdyti. Greito puolimo stabdymas, detalių vykdymas, kontaktinis krepšinis yra labai svarbu.

– Ką teisingai padarė „Crvena Zvezda“ ir „Estudiantes“, kad sugebėjo juos nugalėti?
– Visi žino, kaip sunku žaisti Belgrade. Gal dėl to kažkiek pralaimėjo. Serbai atakavo jų aukštaūgius toli nuo krepšio, o Tayloras Rochestie ir Milko Bjelica sužaidė puikias rungtynes. Neleido bėgti tiek, kiek buvo įpratę prieš tai Ispanijoje ir Eurolygoje. Tai, manau, yra labai svarbu. Vienas iš faktorių bus, ar galime sustabdyti greitą puolimą, ar nepridarysime klaidų patys, kurios jiems leistų bėgti.

– Kaip Dee Bostas jautėsi po vakarykščių rungtynių?
– Atrodo, nieko blogiau nepasidarė, o kažką sunkiau sunku spręsti, reikės žiūrėti nuvykus į Barseloną.

– Vakar minėjote, kad tai – įspūdinga savaitė, laukia trejos sudėtingos rungtynės per 6 dienas. Kokie svarbiausia akcentai tokią savaitę?
– Didžiausias akcentas yra poilsio. Reikia rasti balansą, kaip žaidėjus paruošti rungtynėms, bet ir nepervarginti, kad būtų energija, kuri krepšinyje yra labai svarbi. Treniruotės kažkiek trumpėja, video sesijos ilgėja, kadangi reikia būti geriau pasiruošus psichologiškai ir išsaugojus šviežumą kojose ir galvose, kas yra labai svarbu.

Komentarai

  1. kaunas

    super ketvirtadieni nusimato sausakimsa arena atmosfera bus gera

  2. SAMB

    Sekmes vyrai