Š.Jasikevičius: „Bambergo ekipos filosofija – patyrę žaidėjai“ (VIDEO) 0

Rokas Liolaitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ sulaukė dar vienos dvigubos savaitės. Antradienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai priims Bambergo „Brose“ komandą, o kitą dieną jau laukia išvyka į Valensiją.

„Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius tikino, kad iki šiol kamavusios dvigubų savaičių problemos išspręsti lengvai nepavyks, tačiau didelės bėdos tame neįžvelgė – stratego manymu laimėti kas antras rungtynes Eurolygoje Kauno klubui yra patenkinamas rezultatas.

Kaip sprendžiamas dvigubų savaičių klausimas?
– Ankstesni scenarijai buvo visai nieko, apie penkiasdešimt procentų, mūsų komandai tai nėra blogai, dar laimėjus prieš tokias komandas. Nieko negalvojame daryti kitaip, gyvename viena diena, stengsimės laimėti dabar, o po to – kitose rungtynėse. Viskas yra taip pat, dviračio čia neišrasi. Šitoje Eurolygoje neįmanoma nieko planuoti.

– Bambergo komanda laimėjo jau šešerias rungtynes. Kokia yra jos paslaptis?
– Branduolys, žaidimo stilius jų yra tas pats pastaruosius ketverius metus. Jų ekipos filosofija – patyrę krepšininkai. Vasarą pasipildė keliais patyrusiais žaidėjais. Ricky Hickmanas, Danielis Hackettas yra labai patyrę žaidėjai, ilgai žaidžia Eurolygoje, jiems prisitaikyti naujose sistemose yra lengviau. Jie pradėjo sezoną strigdami, bet su Dorello Wrighto atėjimu žaidžia daug sunkiau sustabdomą krepšinį. Turi daug metikų, o viduje žaidžia vienas žmogus, Leonas Radoševičius arba Augustine‘as Rubitas.

– Kokia Edgaro Ulanovo situacija?
– Jis vakar treniravosi, baigė treniruotę be skausmų. Jei po šiandienos treniruotės viskas bus gerai – žais. Tikimės, kad ateityje jis kasdien galės žaisti šimtu procentų. Dabar jis tai gali daryti ne kasdien.

– Kokio stiliaus žaidėjo paieškos vyksta vietoj Dee Bosto?
– Kaip vyksta, ieškom, žiūrim. Norim gero žaidėjo, bet tikrai geri žaidėjai yra ne mūsų kišenei. Žinote, rinka dabar tuščia, ieškome, žiūrime, bet kol kas tinkamų variantų nematome. Esame panašioje situacijoje kaip prieš keletą metų, kai Mantas Kalnietis išėjo viduryje sezono. Gali būti, kad tiesiog liksime su savais.

– Po gerų rungtynių Stambule bijojote kaip žaidėjai reaguos.
– Prienuose nebuvo geros rungtynės. Ir varžovai nebuvo pilnos sudėties, ir mes labai rotavome žaidėjus, bet žaidžiant apie 80 rungtynių per sezoną aš nelabai matau kitos išeities.

– Mindaugas Kuzminskas vis dar rinkoje…
– Su Mindaugu viskas aišku, visada jį priimtume, bet jis nori mėnesį palaukti. Mes jį priimtume nors ir dabar.

Komentarai