Š.Jasikevičius: „Dabar Tel Avivo komandoje jaučiasi trenerio ranka“ (VIDEO) 2

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgirio“ komanda grįžo iš Turkijos ir iškart keliavo į „Žalgirio“ areną, kur pradėjo pasiruošimą Eurolygos keturioliktojo turo rungtynėms.

Prieš susitikimą su Tel Avivo „Maccabi“ žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius akcentavo, kad Izraelio čempionų vairą perėmus buvusiam Pirėjo „Olympiacos“ strategui Ioanniui Sfairopoulos, „Maccabi“ žaidimas pasikeitė.

„Logiška, kad „Maccabi“ supanašėjo į praėjusių metų „Olympiacos“. S.Wilbekinas yra savotiškas V.Spanoulis. Jie žaidžia kietai, labai aukštu penketu, D.Kane‘as daugiau žaisdavo „trečiu“ numeriu, o dabar tapo „antras“. A.Caloiaro, kuris žaisdavo „ketvirtu“, dabar – „trečias“. Priekinė linija – labai aukšta, žaidžianti kietą, kontaktinį krepšinį ir išmušanti varžovus savo jėga bei atletiškumu. Akcentas bus, kad jie negalėtų mūsų išmušti ir eitume su kamuoliu ten, kur norime. Tikrai nebus labai gražus mačas, turime būti tam pasiruošęs. Tik labai kentėdami ir su didele kova galime tikėtis gero rezultato“, – sakė Š.Jasikevičius.

– Ar tai reiškia, kad „Maccabi“ gynyba pagerėjo?
– Galvoju, kad taip. Jų gynyba yra labai agresyvi, ties pražangos riba. Labai daug panašumų su praėjusių metų „Olympiacos“ komanda.

– Ar galima sakyti, kad dabartinė „Maccabi“ yra geresnė nei buvusi prieš kelias savaites?
– Taip, rezultatai – taip pat geresni. Jie kaip lygūs su lygiais žaidė su „Fenerbahče“, labai solidžiai laimėjo prieš „Chimki“. Anksčiau „Maccabi“ žaisdavo labiau atvirą krepšinį, o dabar jaučiasi trenerio ranka, jie žaidžia super disciplinuotai. Manau, kad jie kils į viršų lentelėje.

– Kokia yra jūsų traumuotų žaidėjų būklė?
– Sunku ką pasakyti. Nate‘as su Pauliumi likę Kaune vakar darė nedaug ką, šiandien gal jie bandys kažką daryti, bet nežinau. Pažiūrėsime, bet nematau labai didelio reikalo juos forsuoti. Jei žmogus yra praleidęs pora savaičių, jam bus sunku kažką duoti komandai. Manau, kad rytoj žais ta komanda, kuri žaidė ir Stambule.

Komentarai

  1. Petras

    Mes esame geresni ir todel turime laimeti,pirmyn uz Zalgiri!

  2. zalias

    laimesim be problemu zali jega saras jega