Š.Jasikevičius: „Kova turi būti tokia, kokios dar niekada nebuvo“ (VIDEO) 2

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ tęsia pasirengimą trečiosioms Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėms su Stambulo „Fenerbahce“ komanda.

Žalgiriečiams nepakaks demonstruoti to žaidimo, kurį jis rodė antrosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse. Tuo prieš serijai persikeliant į Kauną įsitikinęs treneris Šarūnas Jasikevičius.

Anot jo, „Žalgiris“ ir „Fenerbahce“ pernelyg gerai vienas kitą pažįsta, kad stipriai nustebintų, todėl kiekviena smulkmena artimiausiose rungtynėse turės didelės reikšmės. O kovingumas ir žaidimo lygio kėlimas bus vieni svarbesnių akcentų.

„Mes suprantame, kaip jie mus atakuos, jie supranta, kaip mes juos atakuosime, – prieš pirmadienio vakarinę treniruotę „Žalgirio“ arenoje kalbėjo Š.Jasikevičius. – Vis tiek (Stambule) padarėme klaidų, nepadarėme pražangų. Idealiai nieko nebus, tai – aukšto lygio varžovas, bet kai kurias detales aš tikiuosi, kad dar galime pridėti. Serijoje, jeigu nori praeiti į priekį, turi gerinti žaidimą. To paties lygio neužtenka, nes varžovas prisitaiko, supranta daug ir yra labiau už mus patyręs.“

„Žalgiriui“ ir Š.Jasikevičiui reikės geresnių bent kelių žaidėjų versijų. Brandonas Daviesas (vid. 8 taškai), Aaronas White‘as (vid. 5,5 tšk.) Leo Westermannas (vid 4 tšk.) ir Artūras Milaknis (vid. 3 tšk.) kol kas renka mažesnius vidurkius nei reguliariajame sezone. Visgi Š.Jasikevičius sako, kad tai iš dalies yra suprantama – varžovai per geri, kad nepristabdytų „Žalgirio“ lyderių.

„Žaidžia dvi komandos ir ta komanda – ne kvaila. Visgi supranta, kad mes daugelyje situacijų ieškome Artūro, jie to neleidžia. Žino, kad mūsų rezultatyviausias žaidėjas yra Brandonas, jie neleis Brandonui dominuoti serijoje, – sakė Š.Jasikevičius. – Taip, turi būti visi pasitempę, turime surasti naujų būdų, kaip juos išnaudoti, ir, tikiuosi, tai padarysime.“

Po pirmosios pergalės Stambule vietos „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius sakė, kad lauks kur kas geresnės „Žalgirio“ versijos ir tokią gavo antrajame mače. Ko dabar iš „Fenerbahce“ gali laukti žalgiriečiai?

„Laukiame pačio geriausio „Fenerio“, – atsakė Š.Jasikevičius. – Nemanau, kad jie nesuprato, kad mes galime žaisti. Tikrai suprato, tikrai stengėsi, tik yra kaip yra. Ir mes turime būti pasiruošę labai agresyviam ir susikaupusiam varžovui, su kažkokiomis naujomis detalėmis.

Nemanau, kad abi komandos keis kokius pagrindinius dalykus, bet kažkokie maži pakeitimai bus, visgi buvo 3-4 dienos pažiūrėti, apsispręsti ir reikės reaguoti. Bet šiaip niekas nesikeičia – mūsų nusiteikimas, fiziškumas… Pirmose rungtynėse mes tuo nusileidome, antrose davėme atsaką ir yra vaizdas. Čia ir yra akcentai – kova turi būti tokia, kokia dar nebuvo niekada.“

„Žalgiris“ antrosiose rungtynėse Stambule demonstravo kur kas didesnį kovingumą nei pirmajame mače ir po trijų kėlinių pirmavo 15 taškų persvara. Viso šio pranašumo nebeliko paskutiniame ketvirtyje, bet „Žalgiris“ išsigelbėjo paskutinėmis sekundėmis.

Anot Jasikevičiaus, paskutinis ketvirtis Stambule jo pernelyg nejaudina – komanda darė tai, ką turėjo daryti, tik nepataikė metimų.

„Buvo daug dalykų, kurių mes negalime kontroliuoti, – sakė Š.Jasikevičius. – Iš kitos pusės tas jų fiziškumas buvo tiesiog įspūdingas, reikia suprasti, kad dabar bus iš jų reakcija. Turime laukti tokios reakcijos, kaip buvo ketvirtame kėlinyje. Bet turime suprasti, kad buvo pramesti keli laisvi tritaškiai, pramestos baudos: su ta bauda, kurią norėjome pramesti, tai buvo 5 netaiklūs metimai.

Man svarbiausia, ar mes susikuriame, o jeigu nesusikuriame, kaip išsprendžiame paskutines 6-7 sekundes. Ir tas nebuvo blogai. Visgi visko nepataikysi. Ir žaidėme prieš 15 tūkst. labai aistringų fanų, irgi žmogiška.“

Nors su „Žalgiriu“ jau visa jėga treniruojasi Paulius Jankūnas, Š.Jasikevičius leidžia suprasti, kad kapitonas šioje serijoje pasireikšti negaus arba gaus labai nedaug. Anot trenerio, reikia žaisti tais pajėgumais, kurie veikė paskutinį mėnesį.

Jankūno vietą per šį mėnesį labai solidžiai užpildė Deonas Thompsonas, kuris per pirmas dvejas serijos rungtynes aikštėje praleido vid. 20 min. ir buvo labai patikimas gynyboje.

„Tai – žmogus per dvi pozicijas, su juo galima žaisti kelias gynybos sistemas, jo rankų ilgis veikia varžovus. Ir visgi jis supranta mūsų sistemą, – apie D.Thompsoną kalbėjo Š.Jasikevičius. – Jis – vienas iš tų, kurio reakcija nuo pirmų iki paskutinių rungtynių buvo nuostabi.“

Komentarai

  1. Zalias

    Sekmes zalgiri : )

  2. kaunas

    zali jega saras jega ir mes laimesim