„Žalgiris“ užtikrintai įveikė Madrido „Real“ (VIDEO) 14

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po taurių savaitgalio į Eurolygos kovas sugrįžo pergalingai. Jure Zdovco auklėtiniai namuose rezultatu 68:47 (18:11, 20:18, 11:8, 19:10) įveikė Madrido „Real“ klubą.

Susitikimas „Žalgirio“ arenoje prasidėjo nerezultatyviai, tačiau sėkmingai kauniečiams. Po penkių Janio Strelnieko taškų ir Tylerio Cavanaugh dvitaškio, įpusėjus kėliniui, žalgiriečiai buvo priekyje – 7:6. Tuomet keturis taškus iš eilės pelnė Joffrey Lauvergne, metimu iš po krepšio pasižymėjo Paulius Jankūnas, o Lukas Lekavičius surinko penkis taškus ir padidino pranašumą – 18:11.

Antrojo ketvirčio pradžioje keturis taškus iš eilės pelnė Nielsas Giffey, labai sudėtingą dvitaškį su varžovo pražanga įmetė T.Cavanaugh, o netrukus tą patį padarė ir Edgaras Ulanovas – 28:20. Po vieną baudos metimą realizavo J.Strelniekas ir Joshas Nebo, pastarasis dar įdėjo iš viršaus, krisdamas į krepšį dvitaškį įmetė L.Lekavičius, dviem taikliais baudų metimais pasižymėjo E.Ulanovas, o J.Lauvergne ataką užbaigė dvitaškiu su pražanga – 38:29. 

Po pertraukos abi komandos vėl strigo puolime, per penkias minutes dvitaškiu pasižymėjo J.Nebo, o varžovams sekėsi šiek tiek geriau ir persvara sumažėjo – 40:35. L.Lekavičius taikliai atakavo iš toli, „nuo kranto iki kranto“ sėkmingai sužaidė T.Cavanaugh, nelengvą dvitaškį nuo lentos įmetė Artūras Milaknis, o kėlinio pabaigoje du baudų metimus sumetė P.Jankūnas – 49:37. 

Taikliu metimu paskutinį ketvirtį pradėjo ir dar iš viršaus įdėjo J.Lauvergne, o E.Ulanovas pataikė tritaškį iš kampo ir dvitaškiu sėkmingai užbaigė greitą ataką – 58:39. Tas pats E.Ulanovas pelnė dar penkis taškus, o J.Nebo sumetė penkis baudos metimus ir įtvirtino pergalę – 68:47.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 15, J.Lauvergne 10 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 10 (4 rez. perd.), J.Nebo 10 (9 atk. kam.), T.Cavanaugh 7 (5 atk. kam.), J.Strelniekas 6, N.Giffey 4, P.Jankūnas 4, A.Milaknis 2, T.Websteris 0, K.Lukošiūnas 0.

„Real“: W.Tavaresas 12, V.Poirier 10.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Saunuoliai. Nugaletas ne bet kas,o REAL.

  2. ...

    Real net neatvažiavo šiandien. Kaip toks klubas leidžia sau tokį požiūrį į rungtynes? Matėsi iš veidų, kad patiems gėda net akis pakelt buvo.

  3. Hyper

    super gynyba ! Šaunu !!

  4. Darius

    jau anksciau esu rases, kad net paciais blogiausiais sezonais Zalgiris visada iskovodavo uztikrintu pergaliu pries superklubus ir prasau, turim sutriuskinta Reala, kuris net 50 tasku nepelne. Toliau pratesiu, kad anksciau esu rases, kad niekaip nesuprantu, kokio lygio yra treneris Zdovc, nes komandos sudetis labai jau nevykusi. Bet prasau, antros is eiles solidzios rungtynes Eurolygoje. Reiskia su Monaku nebuvo blykstelejimas. Dziugu uz Zdovca, is tokios duobes pakilti buvo ziauriai sunku. Ir manes nejaudina, nusiteikes buvo varzovas ar ne, cia ju problemos, kad gavo i skura.
    Pradedu tiketi, kad neliksime paskutiniai. Su pergale !

  5. Kaunas

    💚💙💛 iklampino zalgiris Real Kai tai atrode Real sunku buvo matyt strigo. O real atrode uztikrintai laimes atrode be uzsidegimo

  6. Kaunas

    Tokie Kaip Milan unics neuztikrintai zaidus bet sugeba laimet

  7. Zalgiris

    Real tiesiog Strigo savo Sprendimuose Sergio Lullas toks dauguma metimu pramete Rudzio Fernandezo neturejo Huertelio na Zalgiris dabar gali paimti 4 pergales

  8. Aha

    Aciu uz tokia puikia pergale Zalgiriukui, o ir rinktine per plauka istrauke, kaip ir noretusi dziaugtis, bet po tokios dienos kazkaip neiseina, kai sirdi spaudzia del Ukrainos…

  9. Barca

    Isunke Real anergija Nors Real jau anksciau buksavo

  10. Darius

    tik tiek žmonių atėjo į portalą pasidžiaugti ? Juk Kauno komanda įveikė Madrido klubą kaip ne kaip, netgi sutriuškino. Realas 50 taškų nesumetė, manau čia gali būti jų visų laikų antirekordas Eurolygoje.

  11. aisku

    kad dziaugiames, bet sita pergale ne pirmam plane dabar, laikykis Ukraina !

  12. taigi

    Dariau, tu dviveidis. Esi už komandą tik kai ji laimi.

  13. Darius

    ne velnio, as jau per senas keistis, esu uz komanda visada, tik mes ta suprantame skirtingai. Tikrai nesu is tu, kuriems visada viskas gerai ir niekada neprisijungsiu prie tu, kurie dainuoja mes uz Zalgiri kartu, kaip jie zaidzia nesvarbu. Man svarbu

  14. Mazas

    Dziaugsmas atvaziuos Oly barca Efes pilnos sudeties baiksis Reta zalgirio pergale Tokia kai Real buvo Bejegis