UEFA Futsal Čempionų lygoje „Kauno Žalgiris“ startuos nuo pagrindinio etapo 0

Šalies čempionas „Kauno Žalgiris“ šį rudenį vėl atstovaus Lietuvai UEFA Futsal Čempionų lygoje. Liepos 4 dieną buvo ištraukti Čempionų lygos burtai, kurių metu „Kauno Žalgirio“ ekipa sužinojo savo būsimus varžovus.

Šiemet kauniečiai UEFA reitinge užima 15-tą vietą, todėlsavo pasirodymą pradės nuo pagrindinio etapo, kuris vyks spalio 22-27 dienomis.

Burtų traukimo metu „Kauno Žalgiris“ pateko į UEFA Futsal Čempionų lygos Pagrindinio etapo 8-tą grupę. Kartu su „Kauno Žalgiriu“ vietą pagrindiniame etape iš karto gavo ir Liuksemburgo salės futbolo komanda „FC Differdange 03“. 

Rugpjūčio 20-25 dienomis sužaidus preliminaraus etapo kovas paaiškės, kurios dvi komandos iš šio etapo pateks į 8-tą pagrindinio etapo grupę. Iš šio etapo prie žalgiriečių ir Liuksemburgo ekipos prisijungs E ir F grupių nugalėtojai.

Preliminaraus etapo E grupėje susitiks „Catania C/5“ (Italija), „Hjorring Futsal Klub“ (Danija), „Utleira IL“ (Norvegija) ir „Europa FC“ (Gibraltaras) komandos. F grupėje kovos „FC Diamant Linz“ (Austrija), Limasolio AEL (Kipras), „AEK“ (Graikija) ir „Aberdeen Futsal Academy“ (Škotija) ekipos.

Burtų traukimo metu, 8-ta pagrindinio etapo grupė buvo traukta be grupės šeimininko. 4-rios šios grupės komandos, vėliausiai iki rugsėjo mėnesio pradžios, turės pačios nuspręsti, kuri iš ekipų organizuos pagrindinio etapo kovas.

2023-2024 m., UEFA Futsal Čempionų lygoje „Kauno Žalgiris“ taip pat startavo nuo pagrindinio etapo. Čia žalgiriečiai susirungė su suomių „Kampuksen Dynamo” ir preliminarų etapą įveikusiomis Kosovo „Prishtina 01“ bei Limasolio „AEL“ futsal komandomis

Žalgiriečiai 10:3 sutriuškino Limasolio „AEL“ ekipą, susitikimas su „Prishtina 01“ baigėsi rezultatu 0:0, o dvikovą su „Kampuksen Dynamo“ ekipa kauniečiai vėl sužaidė lygiosiomis – 1:1. Tąkart „Kauno Žalgiriui“ nepavyko patekti į sekantį lygos etapą – elito grupę.

Šiemet UEFA Futsal Čempionų lygoje dalyvauja 56 salės futbolo komandos. 32 komandos, turinčios žemiausius reitingus, savo kovas Čempionų lygoje pradės preliminariajame etape, kuris vyks rugpjūčio mėnesį. 8-ios komandos iš šio etapo pateks į pagrindinio etapo B grupę.

Pagrindiniame etape komandos yra suskirstytos į A ir B grupes. A grupėje esančios komandos burtų traukimo metu yra suskirstomos į pogrupius po keturias komandas. Geriausios 3 ekipos iš kiekvieno pogrupio pateks į sekantį – elitinį etapą. B grupė taip pat yra išskirstoma į keturis pogrupius, tačiau į sekantį etapą pateks tik 1 geriausia kiekvieno pogrupio komanda. 

Komentarai