Zalgiris starts EuroLeague with thriller defeat in Tel Aviv 17

EuroLeague came back for the 2022-23 season with Round 1 game in Tel Aviv for Zalgiris Kaunas. The match against Maccabi featured an intense battle of runs as the leading team changed numerous times throughout the game, but in the end the green-and-whites came up short, 83-84.

In his EuroLeague debut, forward Bonzie Colson led Maccabi with 16 points and 4 blocks. Wade Baldwin followed with 15 points despite fouling out. Lorenzo Brown notched a 13-point, 11-assist double-double, and Alex Poythress had 12 points, including the game-winning free throws.

Former Maccabi guard Keenan Evans led Zalgiris with 17 points, while Kevarrius Hayes had 16 and 9 rebounds.

The teams traded leads out of the gate until Edgaras Ulanovas tied it 13-13 on a three-point play. Brown and Darrun Hilliard shot Maccabi ahead 13-19, but Hayes downed an alley-oop dunk as Zalgiris bit back, 20-19. The scoring piled up until Hilliard’s buzzer-beater closed the quarter 27-30.

Behind great second-quarter rebounding, Ignas Brazdeikis and Rolands Smits pushing Zalgiris ahead by as many as 7 points to lead 48-46 at halftime.

Colson and Baldwin keyed Maccabi’s 19-5 run to a 63-65 advantage after the break. Tomas Dimsa helped Zalgiris get the next 8 points, but Josh Nebo kept Maccabi up 65-71 after 30 minutes.

Maccabi’s lead zoomed to 68-80 with 6 minutes left, but it was all Zalgiris then until Dimsa’s basket put the visitors up 83-82 lead with 1:27 left. The only points after that were Poythress’ free throws on Brown’s 11th assist, tying a Maccabi club record. Zalgiris shot twice again, and Arnas Butkevicius even found the net on a broken play at the finish, but instant replay showed it was after the buzzer.

Comments

  1. 709

    Gaila kad pralaimejom. Patiko kad komanda kovojo iki paskutines sekundes.bet fortuna nusisuko.

  2. Sigis

    Kazys su keitimais gali.but laisvas

  3. Sharas

    Dimsa wow!

  4. g

    tas cavanaugh grynai is praeito sezono kazkokia siuksle uzslikusi, tikra tragedija ne zaidejas, jei ne jo apgailetini epizodai butu buve sansu pakovot. dar karta aciu sileriui kad toki grajoka zalgiriui dviem metam i prieki uztaise

  5. tipo

    Lietuvos rinktine Nr.2

  6. Opa

    Nu ble kaip europos cempionate. Pabaigoj liekam siknoj

  7. ....

    Tęsiam toliau su grįžusiu senu geru mentalitetu, kuris vadinasi “Svarbu kovojom”. Ir dar vienas geras “važiuojam ant daug nepralaimėt “. O šiaip tai įžaidėjo vėl nenusipirko. 8 asistai per rungtynes yra tiesiog žiauru.

  8. .

    siemet bus dimsos metai. 100%

  9. Aha

    Nu sitos rungtynes parode visus tuos sudeties trukumus, apie kuriuos jau ilgai ir nuobodziai kalbejo visi, kas tik netingejo. Truksta snaiperio, kuriancio izaidejo (8 asistai (!!!!!) is viso, kai vienas Lorenzo padare 11) ir, aisku, Birutis negali but antras centras Eurolygoj. Nu Brazdeikiui teks labai daug mokytis, reik tiketis, kad nenuleis ranku, stengsis ir tada gal antroj sezono pusej bus vienas is Zalgiri traukianciu zaideju. Beje, Zalgiri domines Darius Thompsonas puikiai debiutavo Baskonijoj, 11 asistu. Ziauriai gaila, kad nepavyko jo paimt, va tokio zaidejo mums ypac truksta. Ir kitas basku naujokas estas centras Kotsaras puikiai debiutavo, 31 efektyvumo. Va toki vietoj Birucio. Ir is marketingines puses butu geras sprendimas, estai megsta atvaziuot palaikyt savo zaidejus. Zalgiris dar labiau itvirtintu savo, kaip Baltijos saliu komandos, ivaizdi. Ir brangus tikriausiai nebuvo, nes atejo is zemesnio lygio. Aisku, jei tures gera sezona Baskonijoj, Zalgiriui taps nebeiperkamas.

  10. 709

    Treneriui tai tik septintos auksto rango rungtynes karjeroje. Tikiuosi mokosi is klaidu ir sezono eigoje ju mazes.Bet ne treneris kaltas kad zaidejai nepataiko metimu.

  11. Darius

    jei manęs atmintis neapgauna, Žalgiris turėjo kamuolį paskutines atakas užbaigti dviejuose kėliniuose, abu kartus laiko buvo daug, bet abu kartus atakos net nesibaigė metimais į krepšį. Nesuprantu, kaip taip galima tuščiai pramušinėti kamuolį į grindis ir sudeginti visą atakai skirtą laiką, paskui degant subinei panikoje bandyti kažką išgimdyti. Kovojo, nepasidavė, rodė charakterį, bet gauta baronkos skylė nešildo. Kas liečia Maccabi, mano prognozė, kad Katašas bus atleistas nesibaigus sezonui, man jis toks žydų Ainaras Bagatskis.

  12. Linas

    Sveikinu su naujo sezono pradžia,nedaug trūko iki pergalės,bet tam tikra prasme mums kažkiek sekėsi rungtynių metu,kad likome rungtynėse iki galo…Birutis yra geras centras Lklui,bet Eurolygoj greičiai kiti ir niekas nelaukia,kol jis išnaudos savo privalumus…Brazdeikiui dar mokytis ir mokytis:nelipti į medį,nusimesti kamuolį laiku,neminti linijos,bet su juo viskas bus gerai…Evansas patiko,bet nesupratau kodėl nežaidė vienas prieš vieną lemiamu metu,na ir tritaškis metimas pas jį silpnokas…Hayesas maloniai nustebino:pasirodo gali ne tik gintis,bet ir būti naudingas puolime…Šmitas kovotojas,bet realiai meistriškumo lyderio rolei trūksta…Kazys: blogos rungtynių pabaigos jau tampa tendencija,net ir Ulė sakė,kad paskutinė ataka buvo nesudėliota per pertraukėlę…Visumoj vaizdas patiko,bet norint bent kažkiek daugiau pergalių Eurolygoje. Maccabis savo stiliuje: vėl surinkta krūva nepigių negriukų,kurie nenoriai dalinasi kamuoliu,tik skirtumas nuo praitų sezonų,kad tarp begalvių kaip Baldwinas yra ir žaidėjas,kuris visus sustato ten kur reikia-geriausias Kazio draugas Lorenzo Braunas…

  13. reziume

    birutis ne eurolygos centras , jam kokioj cempionu lygoj reiktu pora metu pazaisti, cavana kaip buvo grybas taip ir liko, kai gris giedraitis ir geroj formoj kur desim lukosiuna? Treneris nesuranda rungtyniu galui gero sprendimo , ir jau nes pirma karta. Macabi nepapuls i astuntuka ir odeda atleis. Duok dieve kad dimsa zaistu stabiliai gerai , bet iki siol jisai niekur stabiliai nezaisdavo. Komand aturi potencialo uzimti 12-14 vieta eurolygoj , bet reikia daug ka taisyti ir ieskoti pastiprinimo.

  14. Evans

    Pripažino komandos klaida dėl istiksejusio laiko ir nesusikurtos atakos

  15. Zalgiris

    Svarbu komanda rode charakteri kad ir po 3 prasto kėlinio aišku apmaudu dėl neišnaudoto šanso pabaigoje Evans galėjo imtis ant savęs Truko Ules Cavanaugh

  16. Fanas nuo mažens

    Tiems kurie čia svaigsta apie patirties trūkumą Kaziui, noriu priminti, tai jau antras trenerio sezonas eurolygoje, pralaimėjome 1 tasku komandai kuri biudžetu mus lenkia n kartų, pralaimejom išvykoje, Ulia ir Kavano neparodė to ką galėjo, visiems būna blogų dienų, Žalgiris 1998-1999 sezoną pradėjo blogiau jeigu ką, galų gale jei yra tokių kurie nesugeba įžvelgti akivaizdaus pagerėjimo komandos žaidime, siūlau nustoti žiūrėt krepšinį ir užsiimti rankdarbiais. ŽALIA BALTA 💚

  17. Olympiakos

    Biruciui nebus paranku ir oly priekis su Moustapha Fallu