Anadolu Efes buys out Rolands Smits from Zalgiris 11

Rolands Smits will not play for Zalgiris Kaunas in the upcoming season. The Latvian has exercised the option to leave, for which his new team – Anadolu Efes Istanbul – will pay a hefty buy-out.

“We knew that sooner or later there would be a time when we would have to say goodbye to Rolands. He is a high-level player, has a name in Europe and has been hunted by big clubs for some time,” said Zalgiris President Paulius Jankunas.

In the 2023-2024 EuroLeague season, the big man averaged 10.5 points, 4.3 rebounds and 1.2 assists.

In the Lithuanian championship, Smits had an average of 7 points, 3 rebounds and 1.1 assists per game.

“I will miss Zalgiris fans the most, who supported us unconditionally all the time. I felt at home in Kaunas, we had a lot of good moments, so I will leave with only the best memories. It’s time for new challenges,” said Smits in his farewell speech.

The representative of Latvian national team joined Zalgiris in 2022, became Lithuanian champion once and won the King Mindaugas Cup twice.

Comments

  1. ...

    Nu ir keliauk, dar ir Maneką su Hayesu tegul pasiima. Kaip šitaip nei su vienu legionierium nepataikyt, dar sugebėjimų reikia.

  2. Linas

    Paldies Rolands!!!

  3. apgailėtinas

    prieš pasirašant kontraktus ,tuėtu buti atsižvelgta i ju atlyginimus.nes už Šmito paskutiniu mėnesiu žaidima komandoje jis nevertas net 500€

  4. :(

    Manau, kad yra ir nemažai Trinchieri kaltės dėl suprastėjusio Šmito žaidimo. Tiesiog nesugebėjo išnaudot geriausių žaidėjo savybių ir nugrūdo į rotacijos galą. Šmitas prarado ir savo vaidmenį, ir žaidimo ritmą, ir galiausiai motyvaciją. Prisiminkime, prie Kazio jis buvo puikus, pagrindinis priekinės linijos žaidėjas. Gaila, kad išvyksta. Ačiū ir sėkmės, Rolandai.

  5. green

    Iš Ryto Gorama paimti už 3 kart mažesnius pinigus.

  6. Sigis

    Duokit kabliaranki jiems dovanu dar

  7. .1.1.1.

    Panašu, kad Žalgirio organizacija pasidarė kažkoks – turgus. Jiems neberūpi sirgaliaus poreikiai. Pirkit tik bilietus, nebandykit kritikuoti žaidimo, nes būsite jedinstvos ir t.t. – Ką?! Jums neužtenka 14 vietos? Ar ten kokios 9? – Ką?! Jums žaidėjai netinka? ko jūs tikitės su tokiu mūsų 14k biudžetu? Klausimas Žalgiriukui : o ko jūs tikitės iš sirgalių? Besąlygiškos meilės??? Gal jau laikas duoti to, ko sirgaliai nusipelnė??? Bent kartą per 20 metų…

  8. to .1.1.1

    būtent,pirkit bilietus, o rezultatas nesvarbus.užaugo žaliai baltu gėjuku grupelė,kuriai rezultatai nesvarbu,jiems politika svarbiau.Halės laiku fanai šito išsigymimo nesupranta ir nesusitaikys.

  9. Darius

    Šmitą reikėjo išleisti žaisti kitur, atėjo Trincieris ir Šmitas dingo. Nesuprantama kas ten atsitiko, kad toks garvežys staiga nubildėjo į sąstato galą ir pasidarė vienas iš paskutinių vagonų. Ar treneris jam vietos nerado, ar pats formą išbarstė, bet momentaliai žmogus dingo ir tik savo šešėlį priminė.

  10. Darius

    tie kompiuteriniai gėjukai darys savaip, mes jiems esame atgyvenos iš kitos atsilikusios planetos. Jie tai jie, beb kaip komanda jaučiasi po pralaimėjimų skanduodama kartu su tais telefonžmogiais ? Juk gavot į kuprą, tai kokios dar skanduotės ?Eikit tik tyliai, užsidarykit į salę ir dirbkit, nes jus sumindė, onjie skanduoja ir ploja kaip kokie nugalėtojai, visai nei gėdos, nei savigarbos.

  11. BENAS

    benas