Zalgiris suffers overtime loss in Kaunas 26

Zalgiris Kaunas managed to force the game into overtime, but eventually had to accept a 98-107 loss against AS Monaco at the Zalgirio Arena on Wednesday night. Monaco snapped a five-game losing streak to improve to 6-9, while Zalgiris dropped to 3-12.

Janis Strelnieks netted a game-high 22 points for Zalgiris and Arturas Milaknis had 19. Josh Nebo collected 14 points plus 9 rebounds and Lukas Lekavicius had 13 points and 6 assists in a losing effort.

Mike James paced the winners with 20 points, a career-high 14 assists and 5 rebounds. Dwayne Bacon scored 19 points, Alpha Diallo scored had 13, Rob Gray and Will Thomas contributed 12 apiece and Yakuba Ouattara finished with 11 in the win.

The teams traded blows throughout the first quarter. Strelnieks knocked down a three for the hosts, but Thomas and Ouattara scored all the points for Monaco to make it 5-8. James had a pair of layups for the visitors before Mantas Kalnietis and Nebo combined to score the next 7 points for Zalgiris to even the score at 15-15. Nebo added another floater for the hosts, but Donatas Motiejunas had a three-pointer and James beat the buzzer after going coast-to-coast to give Monaco a 21-22 edge after 10 minutes.

Milaknis opened the second quarter with a three-pointer, but Bacon drove twice to the rim for Monaco. After Tyler Cavanaugh got a favorable bounce to hit a three-pointer, Diallo hit a triple and Danilo Andjusic knocked down a jumper to put Monaco up 29-35. Milaknis snapped a 0-9 run with a three-pointer. After Bacon’s basket-plus-foul, Milaknis hit another three to spark a 7-0 run that put Zalgiris back up, 39-38. However, Monaco answered with a 0-8 run, fueled by Ouattara who nailed a three-pointer and dished assists for dunks from Thomas and Donta Hall. Monaco took a 43-48 lead into halftime.

The paced picked up some more in the third quarter. Strelnieks and Diallo started things by trading triples before Strelnieks scored 5 more points, including another three to tie it at 53-53. Edgaras Ulanovas followed with a triple of his own to put Zalgiris in front. Close-range baskets from Ouattara and James restored Monaco’s slim lead, 58-59. Fastbreak baskets from Milaknis and Tai Webster put Zalgiris back in front before Milaknis hit another one from downtown to make it 70-61 after 30 minutes.

Diallo and James combined for 9 points, with James scoring a layup and a triple and Diallo stealing the ball for a fastbreak basket to tie it at 72-72. A triple from Gray put the visitors in front 73-75 after only 3 minutes of play in the fourth. Strelnieks scored 5 points, including a three-pointer to bring Zalgiris within 78-79, but Bacon answered with 5 points of his own. Milaknis hit a three for the hosts, but Diallo’s triple made it 81-87. Zalgiris caught up going by getting to the free-throw line, and Cavanaugh’s triple made it 91-92 with 34 seconds to go in the fourth quarter. Ulanovas sent the game into overtime with a put-back layup with 1.2 seconds left in the regulation.

In the extra session, Gray and Bacon made back-to-back mid-range jumpers and Thomas raced for a fastbreak dunk to make it 95-101. After a timeout, Strelnieks hit a three-pointer, but that turned out to be the only Zalgiris basket in overtime as James sealed the deal with 4 more points.

Comments

  1. 709

    Liudna ir pikta kad rungtyniu pabaiga zaidzia ne zaidejai o teisejai

  2. Hyper

    Bet ir nesiseka ……

  3. ....

    Šlykšti man šita komanda, ir išvis gėda, kad šita šutvė Kaune žaidžia. Kažkokie adaptuoti surinkti, kad tiek treniruodamiesi nesugeba elementarių dalykų išmokt. Su kiekvienom rungtynėm tiesiog degraduoja. O apie fanus išvis tyliu, geriau jau visai nesusirinktų, nei šita palaikymo parodija. Didžiausia atrakcija kaunietį Motiejūną nušvilpt, o skanduotės komandai palaikyti nė vienos nesugeba užvest. Gėda.

  4. Samb

    Ziauru iš kur tokius žaidėjus reikia paimti kad ir po begalybės treniruočių atrodo kaip pasirengimo cikle nežino ką daryti tas Dragic tai žiaurus jis lanko nemato tik lenta teisėjas aišku irgi mokyklos lygio

  5. Aha

    Ko norėt, kai net per pristatymą visi kaip prieš kartuves išbėga. Specialiai žiūrėjau, jokios energijos ir nusiteikimo. Nežinau ką šitai komandai padarė bet jau nuo pernai

  6. sd

    sirgaliai pasirode kaip visiski buduliai, tvarto apibudinimas deja siandienos vaizdui tikrai tinka

  7. Zal

    Nebeliko tos komandinės dvasios, užsivedimo. Jau nuo praeito sezono tas matosi, tik Grigonis pradžioj dar kažkiek kompensavo. O šį sezoną iš vis baisu, kaip kokie zombiai.

  8. Fanas

    Bl.. užknisa juodai prišiktkelnių šutvė, degradavimas su kiekvienom rungtynėm. Kažkiek atsigavę buvo po prapisimo šūdryčiui, bet greit viskas išssigaravo ir liko tas pats šūdas, tik kitoj saujoj. Per kelias paskutines rungtynes +/- padoriau sužaidžia TIK vieną kėlinį, tai kas po to darosi ????? Po velnių, kas darosi šitų skystalų makaulėse, kas paaiškins ??? Kodėl myžalo užtenka tik kėliniui, kas bl.. komandoje vyksta ? Jei vieną kėlinį gali žmoniškai sulošt, reiškia sugeba, o po to bl… išskysta, išsigasta, kad gali vis tik laimėt ir rungtynėms pypiec. Kalnas nulis, Dragič nulus, Lukas išsikvėpęs – ir taip komandoje žaidžiančių tik keli, tai dar ir organizatoriai iškrenta.
    Šiandien po rungtynių norėjosi pradžiai į snukį tam teisėjui, kur kosmosą gale sušvilpė, o po to riebiai į subinę spirt Kalnui, Dragičiui nu ir tam australo aborigenui. Šlykštu, tikrai buvo laimimos rungtynės, jei dar bebt porą pergalių išbezdės šie skystalai, laikysiu kad bent žemiau nulio komanda nekrito.

  9. ...

    Toks klausimėlis iškilo. Kam pirkti naujokus, jeigu neleidi jų žaisti ir toliau kankinti jau nuvarytūs?? Va šito tai aš nesuprantu.

  10. dadu

    Ulanovas tai legendinis kasioras…zmogus SF pozicijoje zaidzia daugiau nej 25 minutes..dvitaskiai 35 procentai,tritaskiai 29 procentai…is 15 eurolygos rungtyniu net 12 neiimete daugiau nej 5 tasku….o apie Ulanovo zaidima nugara…tai juokas net ima…ant tiek tragiskas..visados meta nesmaone arba klaida…bet Lietuvos ekspertai aiskina koks nerealus ulanovas zaisdamas nugara LMAO

  11. Zzz

    Ne, as jau pasiduodu. Sita komanda yra mirus ir cia nieko nepakeisi. Tik ne su situ treneriu ir ne su sitais nevykeliais. Bet ziuriu su komanda, tokiu paciu greiciu, ir fanai arenoj degraduoja. Gaila…

  12. Darius

    kas liecia sirgalius arenoje, tai juk visi veisliniai, tikintys mokslu, su gyvulio pazymejimais, kai kurie jau po trecios dozes, kiti jau pakeliui link jos. Na o zaidejai pvz Vebsteris ir Dragicius tai tikrai rimtai sustiprino komanda, Geriausio eurolygos vadybininko pasirinkimas kaip ne kaip.

  13. Ule

    Pirmoje puseje susirinkome kaip i Laidotuves Arbitro Svilpukas Ulanovui rupi Maziausiai Ne cia buvo pralaimetos Runktynes Problema buvo pirma puse iseita su netinkama energyja

  14. Dragicius

    Su Webster pradinge isblese Dar dar Strielniekas Milas tempe komanda Aisku ir Pirmoi pusei problemos praleista 48 taskus Monakas Talentinga komanda Uz Baskonia geriau atrode

  15. Sirgaliai

    Tik atkunta Kai kazkur neteisybe emocijos drama

  16. Ne Teisejai

    Be Teiseju galejo laimet Patys Gynyboi klydo turejo +9 ilgai pasidziauge Vienas Maikas Jemes sutvarko

  17. Zdovas

    Kad 13 min zaide Kalnietis Palei Zdovc Kalniecio netinkamumas Tai ir Perlaike Lekaviciu pavargo klaidos Nepataikiti metimai Pratesime jegos baiges

  18. 1 rata

    Be sansu Laimet neatsigaus Pries Unics Tobulai atrodo Nuleido ant Zemes Cska Pries Armani nelaimes

  19. dadu

    Manau su Ulanovu jau dabar reikia deretis del naujos sutarties,o tai Prienai ar Juventus nuvilios ji is zalgirio….manau 3 metu 2mln euru kontraktas butu gana logiskas,mazdaug 600-700 tukst i sezona….tikras zalgirietis uz tai maziausiai 200 tukst, zalias kraujas dar maziausiai 300 tukst,kaunietis100 tukst,zalgirio mokyklos aukletinis 99 tukst..na ir uz zaidima 1 tukstantis…manau tikrai padori kaina 700 tukst i sezona uz ulanova jis puikiai atidirba.

  20. Ilgai

    Pasidziaugem Pergalem Pries Pao Fenerbache baskonia Nors ir nerodant Gero zaidimo

  21. Darius

    Pasižiūrėjau, kad Eurolygoje Dragičius dvitaškius meta 33 %, o tritaškius 27 % taiklumu. Naudos iš jo kaip iš ožio pieno, jau aštuonias rungtynes sužaidė, per kurias pataikė vos 12 metimų iš žaidimo, o metė 39 kartus. Ir iš tokių žaidėjų sudaryta komanda, kuriai eurolygos vadybininkas motiejūnas kėlė tikslą patekti į top 8, tai tikslo siekia turėdamas Dragič, Webster, senį Jankūną, Miniotą, trinančio suolą Lukošiūną, kažkokį Giffey.

  22. A. Masėnas

    Dar Ulavona prideciau i sarasa

  23. jau

    norisi kito sezono ir sito neprisiminti, neatsimenu nei vieno sezono kada taip buvo , begales nelogisku sprendimu is vadovu puses , treneris, muday vs dragic + webster, miniotas, tyreneriu stabas nepilnas, viesa komunikacija, o dar kur silerio surinkti zaidejai . Manau reikia nusiraminti ir ruostis kmt taurei , o po to lkl finalams , eurolyga tapo visai neaktuali o tiktai gadina nervus.

  24. Hyper

    Tai nera pinigu kad isigyti Jamesa ar Donata. O su esamais reikia pataikyti, deja nesiseka tai… Gynybos nebuvo, tik 3 kelinys buvo geras

  25. dadu

    Visiskai nesupratau,kam pasieeme ta Miniota..nu ant tiek neaatitinka lygio,jis Ispanijoje nepazaide…ir jis grynas centras ,nes PF per letas ir visi ajna kiaurai….isties keistas sprendimas…o tai negeriau koki jaunuoli is zalgirio jaunimo pasiimti

  26. Vycka

    dėl Dragičiaus buvau nepatenkintas jo įsigijimu, nes niekada nepatiko, tikėjausi, kad gal atras jam Zdovcas vietą, gal atrodys kaip rinktinėje, bet patisino mano “viltis”, kad nieko iš jo gero nėra